Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, potřebovala bych poradit, jak zbavit dcerku cucání palce. Jsou jí tři měsíce a pořád si cumlá palec. Dudlík nechce už od narození. Zkoušela jsem jí ho namočit i do medu a nepomohlo. Když jí ho strčím do pusinky začne se rozčilovat.
Ahoj,
neporadím, jen tě třeba trochu „potěším“ - jsme na tom úplně stejně (ani syn NIKDY neměl dudlíka), jen s tím rozdílem, že malá mi po pokusu o dudlík zvrací a to i několikrát za sebou
![]()
Ahojky
no myslím že je ještě maličká na nějaké odnaučování, u nás jsme měli taky paleček, dudlíka nikdy (mmch ten dudlík v medu
), no chtěla jsem to řešit až tak okolo roku a půl nejdříve,no a zjistila jsem, že mi po roce přestala ten paleček sama od sebe cucat.
Já teda nevím, ale tohle bych začla řešit ve třech letech a ne třech měsících
. Sice se říká, že lepší je dudlík než palec, protože dudlík se dá vyhodit kdežto palec ne. Každopádně bych spíš než med (8O
) zkusila jiný dudlík. Já mám asi 7 dudlíků od NUKu a já nevím jaký všechny a to moje dítě chce pouze nejobyčejnější latexovou třešňu (tj. ne anatomický) za 12 Kč. Už ho má hnusnej, oslizlej skoro se štítím to vzít do ruky… Musím koupit nový stejný ![]()
Nejsou tu na tohle téma jiné diskuze? Určitě zkus ještě pohledat.
H.
Ahoj,
tohle známe ![]()
Nejlepší dudlík bylo prso, jinak jich bylo doma 7, Aventem počínaje, obyčejnou třešničkou konče… nevzal ani jeden. Taky si cucal paleček, trochu jsem se strachovala, jak to budeme jednou odnaučovat - a ejhle - nebýt této diskuze, ani si neuvědomím, že si ho cucat přestal sám od sebe. Ani nevím, kdy
- tipuju tak v 7 měsících?
Dnes je jak bez dudlíku, tak bez prstíku a vypadá spokojeně ![]()
Terko , ve 3 měsících bych to vůbec neřešila, cucání palečku, když nemá dudlík, je normální reakce, spíš bych měla strach z toho medu.
Na řešení tohohle je podle mě času dost ![]()
Ahojky, já to tu řešila před pár měsíci, tak Tě musím podpořit - neboj, jak začne brát hračky do ruček, o palec ztratí zájem. Aspoň u nás to tak bylo.Je ale pravda, že má 8 měsíců a když usíná, paleček je většinou v puse. Totéž když je hodně unavená nebo nervózní. Jsou to ale jenom minutky z celého dne, takže se vůbec nebojím, že by si zdeformovala patro nebo palec. Je to zlozvyk, ale považuju ho za neškodný, navíc usne i bez palce, je to tak napůl, tak to už nehrotím.
Takže neboj, určitě to budete mít podobné
Bacha na med. v prvnim roce zivota by se nemel vubec davat. muze zpusobovat dost silne alergicke reakce.