Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, v srpnu se s přítelem chystáme na dovolenou na některý z Řeckých ostrovů, ale nedokážeme se rozhodnout, na který z nich jet. Hledáme krásné pláže- teploučko, ale i večerní život. Nějaké rady? Popřípadě města na ostrovech, kde se vám líbilo?
Za mě Rhodos a nebo Korfu. Pak případně ještě Zakynthos a Lefkada.
Korfu a Kos.
Pojedete s cestovkou? Pac pokud se chystáte po vlastni ose, tak bych během dvou nejvytíženějších prázdninových mesicu mela obavu, zda seženu letenky…
Zrovna Zakynthos mi přišel hrozný. Ale koupání pro malé děti je tam fajn, jdeš a jdeš a pořád vody po kotníky.
Za mě srdcovka Kalymnos, vidíš už Turecko. Krásná pláž, sport (horolezectví, túra), potápění… I když noční život v porovnání s ostatními ostrovy klidnější, to zas nechceš.
Severní Kréta. Tam to v noci žije. Nic pro mne. Jezdíme na jih.
@hruska02 píše:
Zdravím, v srpnu se s přítelem chystáme na dovolenou na některý z Řeckých ostrovů, ale nedokážeme se rozhodnout, na který z nich jet. Hledáme krásné pláže- teploučko, ale i večerní život. Nějaké rady? Popřípadě města na ostrovech, kde se vám líbilo?
V tom případě Rhodos. Přímo hotel v městu Rhodos. Krásné pláže, dost hotelů na výběr, noční život.
My byli na Karpathosu, malý ostrůvek, ale teplo, čisté moře a pláž, v okolí hotelu bylo pár baru, diskotéky a restaurace. Hodně obchodů v blízkosti centra asi 50 metrů od hotelu. Letěli jsme z Prahy přímo na ostrov, letěli jsme rodina, dva dospělí a dcery 11 a 13 let. Možnost výletu na lodi a když jsme pluli, viděli jsme delfíny i mořské želvy. Doba letu asi 2:30 h, letěli jsme s cestovkou Fischer a s polopenzí(výborná snídaně, zelenina, ovoce, pečivo, jogurty, pomazánky, Nutella, máslo..prostě veliký výběr. Vecere byly v restauraci s výhledem na moře, normálně menu, řecké jídlo, ale i steak nebo gyros, manžel je vegetarián a taky pro něj velký výběr.)Vyšlo nás to celkově všechno asi na 76 000kč. Bydleli jsme v „apartmánech“ na pláži. Proste domeček, uvnitř koupelna, kuchyň, dvě oddělené ložnice, trezor, televize..každý den se uklízelo a chodila paní většinou když jsme byli na snídani. Domečky byly klidné, nebyl tam moc hluk, byly částečně na pláži a částečně v zahradě. Moc se nám to líbilo.