Ředění krve eliquis

Anonymní
13.12.21 01:23

Redeni krve eliquis

Ahoj, chci se zeptat je tu nekdo kdo uziva eliquis? Ja uzivam 2,5mg 1-0-1 mam to bohuzel diky laidencke mutaci do konce zivota. Redim krev uz 4 roky a bohuzel se mi stalo, ze jsem jednou omylem vzala chvili po sobe 2 davky v domeni, ze tu prvni jsem nevzala.( nic se nestalo) Od te doby si to pisu na papir na lednici kdy si ho beru mam i na leky davkovac. Nic me ale neutvrdi v tom, ze jsem si ho uz nahodou nevzala a tak pokazde kdyz prijde cas spolknout tabletu pul hodiny premyslim jestli jo nebo ne kdyz polku dalsi hodinu cekam jestli budu v pohode. Nevite nekdo jestli se da i po 2 tabletach,,predavkovat"? Tech prasku se bojim a moc dobre si uvedomuji, ze ani bez nich byt nemohu ale mam dojem ze je to uz o psychice :( jsem s tehle situace zoufala v beznem zivote funguju normalne (domacnost, prace, pratele, rodina) jen kdyz prijdou na radu prasky cela se rozklepu. Prominte za sloh musela sem se vypsat trapi me to a me okoli me nechape a smeje se tomu :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
711
13.12.21 01:41

Byt tebou, tak to zacnu resit s psychologem, at to nepreroste do neceho vetsiho. Manzel bral 5mg, tak 2×2,5 by melo byt v klidu - to mas asi udrzovaci davku… Probrala bych to s doktorem. Jinak bych doporucila si poridit davkovac na leky, ktery tvuj problem vyresi. A nebo druhy tip-manzel si treba lihovkou psal na kazde platicko z vrchu prasku: po ut str ct pa so ne, aby praveze vedel, jestli si ten den vzal nebo ne-tim se nikdy nespletes a kdykoliv si to muzes zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
13.12.21 01:42

Je, sorry, ja jsem prehledla, ze uz davkovac mas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.21 02:30

@kateka.1 bohuzel ani davkovac me neuklidnuje i pres nej sem tenkrat bzala 2 po sobe a to byli tedy 5mg dr mi rekl, ze pokud se mi to stane opravdu vyjmecne nic se nestane jen se naredim jako kdybych mela trombozu. Ale ja mam ten problem, ze uz se rozklepu pri kazdem vzatym prasku :,( cca po pul hodine se uklidnim reknu si, ze je dobre ze sem ho spolkla a funguju dal. Pri dalsi davce opet problem snazim se nad sebou zamyslet presvedcit se, ze ty prasky mi neublizuji ale pomahaji ale i pres to kazdy prasek mam uzkost. :( nikdy predtim jsem to nemela normalne jsem to brala byla v klidu.

• Citovat
  • Upravit
81479
13.12.21 07:25
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat je tu nekdo kdo uziva eliquis? Ja uzivam 2,5mg 1-0-1 mam to bohuzel diky laidencke mutaci do konce zivota. Redim krev uz 4 roky a bohuzel se mi stalo, ze jsem jednou omylem vzala chvili po sobe 2 davky v domeni, ze tu prvni jsem nevzala.( nic se nestalo) Od te doby si to pisu na papir na lednici kdy si ho beru mam i na leky davkovac. Nic me ale neutvrdi v tom, ze jsem si ho uz nahodou nevzala a tak pokazde kdyz prijde cas spolknout tabletu pul hodiny premyslim jestli jo nebo ne kdyz polku dalsi hodinu cekam jestli budu v pohode. Nevite nekdo jestli se da i po 2 tabletach,,predavkovat"? Tech prasku se bojim a moc dobre si uvedomuji, ze ani bez nich byt nemohu ale mam dojem ze je to uz o psychice :( jsem s tehle situace zoufala v beznem zivote funguju normalne (domacnost, prace, pratele, rodina) jen kdyz prijdou na radu prasky cela se rozklepu. Prominte za sloh musela sem se vypsat trapi me to a me okoli me nechape a smeje se tomu :,(

Obvyklá dávka v prvním půl roce je 2× denně 5mg, takže není velká pravděpodobnost předávkování. Spis mají zubaté na pojišťovně počítat ty schvalenky do jedné tablety, takže je pak fajn si nechat jedno malé balení napsat jako samostatné, ať ti to vyzbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.12.21 07:26
@Anonymní píše:
@kateka.1 bohuzel ani davkovac me neuklidnuje i pres nej sem tenkrat bzala 2 po sobe a to byli tedy 5mg dr mi rekl, ze pokud se mi to stane opravdu vyjmecne nic se nestane jen se naredim jako kdybych mela trombozu. Ale ja mam ten problem, ze uz se rozklepu pri kazdem vzatym prasku :,( cca po pul hodine se uklidnim reknu si, ze je dobre ze sem ho spolkla a funguju dal. Pri dalsi davce opet problem snazim se nad sebou zamyslet presvedcit se, ze ty prasky mi neublizuji ale pomahaji ale i pres to kazdy prasek mam uzkost. :( nikdy predtim jsem to nemela normalne jsem to brala byla v klidu.

Psychiatr. A nemyslím to zle. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.21 15:23

Ja sem dr premluvila uz po 3 mesicich na snizeni davky na 2,5mg 2× denne myslela sem si, ze se mi ulevi, ze mam slabsi davku ale neulevilo se mi. Jak sem psala v beznem zivote funguji naprosto normalne uzkoat nastane jen po spolknuti prasku ktera trva tu cca pul hodina pak se uklidnim a jsem v klidu. Ja nikdy nebyla na prasky ani leky na bolest sem nikdy neuzivala snad od mala mam,,fobii" s prasku. Zkusim se poradit s dr jestli by nebylo mozne si o tom promluvit s nejakym odbornikem treba najdu pricinu proc to tak v sobe mam a pomuze mi :srdce:

• Citovat
  • Upravit
17.4.24 20:17

Lék Eliquis nabízí výrazný posun v bezpečnosti a komfortu užívání oproti Warfarinu. Není třeba omezovat žádné potraviny, naopak dbejte na vyváženou a plnohodnotnou stravu. Vyvarovat byste se měli potravinový doplňkům a čajovým směsím obsahujícím třezalku tečkovanou. Zvýšené opatrnosti dbejte při užívání některých volně prodejných léčiv (např. ibuprofen). Eliquis bez předpisu - https://euhealth247.com/cs/drug/eliquis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí