Redukce vyvolání

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
147
10.4.13 10:35

redukce vyvolání

Je tady někdo kdo rodil v Ostravě Porodnice - nemocnice Vítkovice a. s. chtěla jsem se vás zeptat ten kdo měl stanovený termín na vyvolání porodu jak to probíhalo tím myslím - dorazili jste na příjmovou ambulanci na 6:30 hod proběhlo vyšetření pak určitě jste vypsali papíry k porodu atd. Tak mě zajímá tak nějak postup jak to vlastně probíhá a kde vám porod vyvolali zdali přímo dole na té příjmové ambulanci a nebo až tam na hoře kde se rodí, a kde jste leželi na kterém pokoji zdali jak jsou porodní sáli a tam jak jsou ty pokoje porodní boxy. A zdali jste měli ještě někoho na pokoji a manžel nebo druhá osoba u porodu zajisté být nemohla že se volalo až jste byla připravená k porodu takže na sál. A ještě za jak dlouho asi cca od zavedení tablety nebo vyvolání vás převedli na porodní sál předem všem moc děkuji sbírám informace abych věděla na co se mám připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
10.4.13 10:55

@maile :mrgreen: tak já teda rodila v Praze, přijali mě normálně na rizikové oddělení, ten den monitory, vyšetření, zátěžový test, ultrazvuk.. Ráno zavedli tabletku, monitory, pak jsem se už trochu otevřela a poslali mě na sál..
Rodila jsem sama, nakonec to bylo rychlé - tři hodiny po prdnutí vody. Držím palce :kytka: a moc nechápu jaká redukce vyvolání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
10.4.13 11:04

@gabriela82 Nešlo mi zadat Vyvolání porodu takže se událo redukce a to mě pustilo už aby byla zavedená diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.4.13 11:07

Ja teda v Ostrave nerodila, ale normalne jsme prisli i s pritelem a hned nas zavedli na porodni box, v osm mi zavedli tabletu, v deset praskli vodu a v pul 1 mi lezel na brise :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
10.4.13 11:15

@maile Ahoj,tak já rodila ve Vítkovicích 2× obě děti vyvolávaně…Nástup v 6hod na příjmovce, tam sepsání papíru a všeho…pak mě odvezli na porodní box kde mi na točili monitor a pak asi v 6:30-7hod zavedli tabletu a odvedli mě na oddělení šestinedělí…u obou mi bolestí začli asi do hodiny od zavedení tablety tak jsem jela zpátky na porodní box dceru jsem rodila 9hodin narodila se v 16hod, syn se narodil za 3 hodiny od zavedení tablety(druhý porod bývá rychlejší)bolesti jsou u vyvolávaných porodu intenzivnější, ale nechci tě strašit je to individuální…jinak jak nezabere první tableta tak v 11hod zavádí druhou a když nezabere tak další až druhý den… :mavam: tak snad ti tenhle popis bude stačit :mavam: a držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
10.4.13 11:23

@verunka84 Jistě že stačí velice mockrát ti děkuji - a mohu se zeptat na ten porodní box je možné aby tam byl semnou už i manžel a nebo mi to nepovolí a volají až na porodí sál já jen abych tak nějak věděla navíc druhý porod mi také vyvolali tabletkou a zabralo to u mě do hodiny tak jak u tebe ale to jsem rodila až v Praze tím že dítě mělo srdeční vadu. A ještě se zeptám rodit budu po třetí a vypadá to že taky vyvolávat budou takže snad to půjde rychle a bez problému. Já problém u druhého neměla sice byli bolesti jak při MS ale dalo se to sice bolesti šli hodně moc rychle ten konec teda kdy ze mě šla už krev a malí se moc tlačil byl horší ale dalo se to a říkala jsem že v pohodě že mě nic nebolí = D ale pak už jsem to nedala ke konci jsme padala no tím že jsem věděla že to je k porodu bylo to ták ták pak mě podepřeli i mezi nohy asistenční sestra dala ruku a šlo se rychle na sál rodit : D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čekámenaštěstí
10.4.13 11:36

@maile Ahoj, byla jsem na indukci 27.11.2012 také ve Vítkovicích. Nejdříve dole vyšetření a převlečení, pak se mnou pustili na porodní box manžela, kde natočili monitor a zavedli tabletku. Pak mě odlifrovali na pokoje na gynekologii i s věcmi a manžela poslali domů, že to bude trvat tři dny (prvorodička), i když u toho chtěl být a vzal si volno z práce. Samozřejmě jsme i zmínili, že to máme 60km, ale stejně ho poslali pryč. Pak mě nutili si na pokoji vybalit věci a jít na snídani, ať mám prý sílu, ale už mi nebylo moc OK, na další monitor jsem měla jít za cca hodinu a půl od zavedení, tak jsem si říkala, že to vydržím a nacpala jsem do sebe s nechutí jeden rohlík. Pak už mi bylo zle, ale dočkala jsem času, sestřička šla se mnou na porodní box, natočit monitor. Zjištěny silné kontrakce po minutě, malému padaly ozvy, museli mi dát kyslík, abych ho vydržela vydýchávat než přijde anesteziolog a ještě mi dali kapačku na tlumení kontrakcí. Telefon i věci, zůstaly na jiném patře na gyndě, takže o mě nikdo nevěděl a brali mě hned akutním císařem. Manžel stihl přijet, až když bylo po všem. Jinak mě ještě nemile překvapilo to, že jsem chtěla v případě komplikací a porodu císařem být pod celkovou narkózou (dřívější problémy s bederní páteří), bohužel mi to nebylo splněno kvůli snídani.. Takže asi tak. Byla tam u mě nejdřív jen sestra, pak volala hned lékařku, ta se laxně ptala, jak časté jsou kontrakce, když řekla, že už kratší než po minutě, tak teprve přišla, pořád si myslela, že asi něco hraju, protože jsem ani nekvikla, jen se soustředila na dýchání, kvůli malému. Bylo to rychlé, ráno mě přijali, první tabletka v 8h, kontrola v 9,30 a 9,47 byl malý na světě.
Nechci tě strašit, ale za mě už Vítkovice nee, vzhledem k dalším poporodním komplikacím.. a pokud ano, manžela měj po ruce a nedej se odradit. držím palce!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.13 11:36

Já rodila vyvolávaně letos v únoru - sice né v Ostravě, ale proběhlo to asi takhle

pondělí v 16.30 příjem na porodnici, přes hodinu jsme vyplňovali papíry, u toho mě sestřička natočila na monitor, pak přišla doktorka udělala ultrazvuk, kde odhadla porodní hmotnost, pak mě „prohmátla“ a dali mě na pokoj na gyndu, okolo 21hod přišla doktorka, která mi zavedla tabletku na pootevření branky a do rána jsem mohla v klidu chrnět (neusla jsem ani na minutu)

ráno v 7.30hod jsem se přestěhovala na porodnici, byla jsem na „čekacím“ pokoji, kde mi doktorka zavedla čípek, který měl rozjet porod, do půl hoďky jsem začla mít kontrakce, které byly od začátku po 3 minutách, ale pořád jsem se neotvírala, po 2 hodinách jsem dostala další čípek… mezitím po hodině monitor a kontrola lékařem, kolem 14 hod mi doktorka řekla, že po 15 hod píchne vodu, že mám zavolat manželoj, že jdeme rodit… po píchnutí vody a klystýru jsem šla na porodní sál, měla stále stejně slabé kontrakce po 3 minutách, kolem 18 hod jsem dostala kapačku s oxytocinem, aby se to pořádně rozjelo a to se teda rozjelo, myslela jsem, že chcípnu bolestí, ale co mi dali kapačku, tak mě dali na monitor a nesměla jsem se hýbat, jelikož to dělalo nějakou neplechu u malýho… po dvou hodinách na kapačce a na monitoru jsem byla otevřená na 6 cm a jeli jsme na akutního císaře, jelikož se mi na pupečníku skřípli nějaký nervy a malýmu šlo prý o život… 19.55 se řeklo, že jedem na císaře a ve 20.10 byl malej na světě

po 18 hod jsem ještě dostala kyslík a zavedli malýmu sondičku na hlavičku, aby měli lepší přehled o tom, co se dole děje… sondičku mi tam přes hodinu přidržoval doktor, takže fakt paráda, kontrakce jako blázen a do toho se nesmět hýbat a ještě cizí ruka v… po 12 hodinách kontrakcí mě vysvobodil císař a díky za něj, každý porod je jinej, já to měla pěkně na ho…

• Citovat
  • Upravit
147
10.4.13 11:42

@čekámenaštěstí Děkuji - koukám že jsi to měla divoké což mě mrzí a je mi to líto, a ještě se zeptám ten porodní box to je to to co myslím tam kde se rodí jak je více sálu myslím tuším modrý oranžový atd. tak nechápu tedy proč by tam nemohl být manžel neboli někdo u toho s námi přeci tam jsme absolutně sami a nikomu by tam snad nezavázel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čekámenaštěstí
10.4.13 11:44

Koukám, že nejsem jediná :?

• Citovat
  • Upravit
čekámenaštěstí
10.4.13 11:48

@maile Tam se mnou být mohl, ale jen než zavedli tabletku a natočili monitor, pak vás zřejmě přesunou na normální pokoj )mě přesunuli na oddělení gynekologie..a příští monitor se natáčel zase na jiném porodním boxu, podle toho, kde bylo volno..

• Citovat
  • Upravit
147
10.4.13 11:55

@čekámenaštěstí Chápu dobře díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.4.13 12:09
@gabriela82 píše:
@maile :mrgreen: tak já teda rodila v Praze, přijali mě normálně na rizikové oddělení, ten den monitory, vyšetření, zátěžový test, ultrazvuk.. Ráno zavedli tabletku, monitory, pak jsem se už trochu otevřela a poslali mě na sál..
Rodila jsem sama, nakonec to bylo rychlé - tři hodiny po prdnutí vody. Držím palce :kytka: a moc nechápu jaká redukce vyvolání?

ja zadny zatezak nemela…jak to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.4.13 12:11

@dani24687 já nevím - oxytocinový zátěžový test, vykape ti kapačka a přitom si připojená na monitor.. Hele já nastoupila ve 41+5 a do té doby jsem neměla ani poslíčka, byla jsem zavřená.. Tak asi chtěli vědět, jak na to budu reagovat.. Nevím, zda se dělá všem a všude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
10.4.13 12:17

@gabriela82 Taky právě nemám poslíčky nic takového max tvrdnutí břicha to je celé a jinak já rodila druhý porod v Praze v Motolské nemocnici a tam mi taky dali zátěžák monitor a oxitocín ale semnou to nic neudělalo takže to bylo zbytečné ale chtěli vědět jak miminko na to reaguje mi bylo řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková