Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, prosím máte někdo zkušenost. Na netu toho je hrozně moc a já se v tom nevyznám. Kupujeme dům, hypo nám vyřídila od cmss jedna ženská. Hrůza nakonec jsme se dostali na úplně jiný úrok a splátku než jsme měli. Fixaci máme na 7 let, je možné podepsat papíry a následně hned refinancovat u jiné banky?
Možné to je, ale budete tam mít nejspíš tučnou pokutu. Nejlepší je refinancování v době končící fixace. A je dost dobře možné, že jinde ty podmínky lepší nebudou. Proč nehledáte rovnou jinde?
@Emm12345 Nechte si spočítat smluvní pokutu, od toho bych se odpíchl.
@Emm12345 ale ono to tak dost často bývá. Na začátku krásně reklamy a plná ústa slibů, ale až si vás prověří atd. tak najednou buch a úrok úplně jinde. Jinak není nic jednoduššího než to nepodepsat
Jelikož podepsat a refinancovat jinde bude pěkně drahé.
A koupě domu už je na spadnutí a vás tlačí čas a už máte i smlouvy a tak, co..
no to jste si pěkně nadrobili..
Proč jste jí neřekli rovnou, že za takových podmínek se poohlídnete jinde??
pokuta bude brutální
a kdybyste nepodepsali a začli vyřizovat novou hypošku u jiné banky, tak vám nemovitost „uteče“? máte složenou zálohu? záleží na mnoha okolnostech, ale novou hypotéku tak rychle zřejmě nevyřídíte…
Nejdřív by mě zajímalo, proč máte jiné úroky? To se totiž stává ve chvíli, kdy je nějaký problém s nemovitostí nebo s vašimi registry, kde se najde nějaký nepatrný škraloup. Pozdě zaplacená pojistka, aktivní kreditní karta apod. Někdy jsou klienti a nemovitost tak komplikovaní, že zafinancování koupě nemovitosti je skoro zázrak a je to na úkor výše splátky. To většinou nebývá chybou finančního poradce. Taky jste se mohli nechat ukolíbat reklamou, jaký nejnižší úrok dávají, ale ten bývá jen pro top zákazníky. Jak a kdy můžete refinancovat, si přečtete ve smluvních podmínkách, ale ty jste evidentně nečetli… Na posouzení je tady dost málo informací, proč a jak to celé proběhlo… Ideální by bylo nepodepisovat hypotéku a najít si jiného finančního poradce. To je věc, kterou byste měli udělat v každém případě. Najít si poradce, kterému budete věřit a který vám celou věc vysvětlí. Nemáte náhodou úvěr ze stavebního spoření, protože jste neměli dostatečnou částku v hotovosti?
@Emm12345 A proč jste to podepsali, když splátku a úrok máte jinde??
Jinak opravdu cestou smluvní pokuty a od toho se odpíchnout. Jinak doporučuji spíš dobrého finančního poradce, který není z konkrétní banky.
A čím premyslite? Proč podepisuje něco s čím nesouhlasíte? Refinancuje se před koncem fixační doby. Teď vás to bude stát majlant. Zvazila bych i návštěvu finančního poradce, nez vás to zruinuje. ![]()
Zatím jsme nic nepodepsali ![]()
Ale tlačí nás čas, a jak píše @Lucy75, máme rezervacku do konce měsíce. To prostě novou hypo nevyridime ani kdybychom chtěli.
A jiný úrok a splátku nám sdělila při předávání papírů, na to jsme samozřejmě řekli, že nesouhlasíme, že oboje mělo být úplně jinde. Jenže mám strach, že nám nic jiného nezbyde… ![]()
@Emm12345 a odůvodnila vám tu jinou splátku? Byla to jen pracovnice od ČSMS nebo finanční poradce?
@Janli odůvodnění bylo, že neví, že ona nikde chybu neudělala a že to asi změnili na představenstvu
pak nám tvrdila, že to zjistí, a od té doby mi nezvedla telefon.
Co tu všichni melete o majlantu? Kdo z Vás dělá v bance? Vysoké smluvní pokuty jsou už dávno mimo, banka si dnes může účtovat jen náklady na administraci a případně úrok z meziúvěru. Konkrétně mě předčasné splacení hypo stálo srandovních 1.200,– Kč. Předchozí splacení velmi podobné hypo mě stálo za starých vyděračských podmínek skoro 50tis.
Takže znovu: nech si spočítat smluvní pokutu od banky, zároveň si zjisti podmínky v jiných bankách, tyhle věci porovnej a pak se rozhoduj. Pozor na jednu věc, pokud máš součástí úvěru nějakou formu pojištění, to může být celkem solidní nástraha.
@Emm12345 píše:
@Janli odůvodnění bylo, že neví, že ona nikde chybu neudělala a že to asi změnili na představenstvupak nám tvrdila, že to zjistí, a od té doby mi nezvedla telefon.
No, to vypadá na klasické blbé jelito za přepážkou, na tuhle bych se vybodl, prodloužil rezervaci, pokud o tu nemovitost stojíte a jednal jinde.
@Zumpa Díky za radu, určitě se poptám.
No co se týče pojištění, musí být sjednáno u nich, to je v podmínkách.
to může být problém?
@Emm12345 nechci, aby to teď vyznělo jako reklama, ani to tady jindy neprezentuju… koukni na stránky Partners, najdi si nejbližší pobočku Partnetrs market, zavolej tam a vysvětli svůj problém. Domluv si schůzku, kouknou se ti na to a pokud s tím půjde něco udělat, tak to udělají. Většinou mají navázanou spolupráci i s realitkama, takže někdy umí zázraky. Ale fakt jednej rychle, držím palce…