Refix hypotéka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
267
27.6.21 11:36

refix hypotéka

Ahoj, stojím před koncem fixace hypotéky, nyní 1,89,na stole nabídka od spořitelny na 2,30 s fixem na 10 let. Zbývá doplatit něco přes mega na 10 let.Mohu poprosit o srovnání, kdo třeba to má nyní podobně? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
711
27.6.21 12:02

@Blashyrk a to mas jejich nabidku, co prijde postou, nebo uz opravenou od nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
27.6.21 12:09
@kateka.1 píše:
@Blashyrk a to mas jejich nabidku, co prijde postou, nebo uz opravenou od nich?

Nyní jsem u Unicredit, začal jsem sondovat a přes poradce je u spořky právě těch 2,30,teď to jde celkem nahoru ale fix je na deset let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
27.6.21 23:22

Myslím, že v současné době je 2,3 na 10 let pri už,,nízkém,, doplatku velmi pěkná sazba. V současné době to jde hodně nahoru. (my řešili novou hypo a refinanc jiné v únoru, březnu, o současné době mám informace od kamarádů, co to řeší aktuálně).

Nejlépe o pomoc požádat nějakého kvalitního finančního poradce.

Edit: teď jsem si přečetla, že nyní jste u Unicredit. Pokud byste uvažoval o přechodu, nechte si stávající bankou nejdříve vyčíslit náklady spojené s ukončením. Někdy tyto náklady převýší,, usporu,, nové hypo.

Navíc, a teď doufám, že si to nemyslím špatně, když mate hypo, tak ze začátku platíte víc úroků a pak až jistinu. Ke konci se dostáváte do fáze, kdy platíte min úroků a víc jistiny. Tudíž při nové hypo, začnete platit opět víc úroků a méně jistiny a ve výsledku muzete být tratný. V první řadě bych poprosila o nabídku stávající banku, až kdyby byla značně nevýhodna od nabídek nových bank, tak bych řešila přechod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.21 20:14

Jsem u Hypotecni banky. Nabidka na dalsi obdobi 2,4 a nejsoj ochotni to snizit. To jsem odmitla a pres jeden srovnavac ted mam nabidku na 2,09 na 5 let. To vezmu, uz jen z principu nezustanu u hypotecky za jejich drzost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.22 15:32

Refixace listopad 2022

Zdravím ženy, dostali jsme nabídku 5,99 na 3 roky nebo 6,19 na 5. Jak se vám číslo pozdává? Vzali byste to?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max