Reflux a gastroskopie u dítěte

Anonymní
18.11.25 21:02

Reflux a gastroskopie u dítěte

Dobrý večer,

mám sedmileté dítě s refluxem, které chraptí. V úterý nás možná čeká gastroskopie a ja mam šílený strach. Byl někdo s dítětem? Jak ro zvládlo? Myslíte, že je to nutné?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1236
18.11.25 21:17

Myslim, ze detem by se to melo delat v nejake sedaci.
(Ja ted platila sedaci při zubním ošetření a bylo to nesrovnatelně příjemnější.)
Pokud chodíte na dětskou gastroenterologii, urcite ví, jak s dětmi pracovat. Musí ti přece dat dopředu i informovaný souhlas a máš mít možnost sw na vše ptát.
Bude to možná náročné, ale pokud budeš vědět, co tě čeká, bude to lepší. Zkus na to pracoviště zavolat a domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
18.11.25 21:34

Byla jsem jako dítě dvakrát. Dali mi nějaký oblbovak. No… jako zážitek to nebylo nic moc, ale přežila jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
18.11.25 21:41

Syn byl 2× na gastroskopii, vždycky to prospal, pak jsme čekali cca 2hod na dospávacím pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11768
19.11.25 05:20

Syn byl v pěti letech a dostal narkozu.
On byl tedy na odběr vzorků kvůli intoleranci laktozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.25 11:39

A jak to deti zvládly? Myslíte, ze muze nastat nějaká komplikace?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.25 13:14

U dětí to dělají s uspáním. Po narkóze může být pár hodin nevolno a motání se. Jinak v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
9741
19.11.25 21:02
@Anonymní píše: Více

Takže už byl reflux nějak potvrzen? Proč se dělá endoskopie? :think: Mimojícnový reflux nelze gastroskopicky objektivizovat. PepTest se dělal? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
20.11.25 10:32

@Anonymní 58088867 [/citace Prvně když syna přivezli, tak už byl úplně probraný, akorát hned před nemocnicí zvracel.

Za měsíc jsme šli na kontrolní gastro, a naopak byl ještě hodně malátný, dospával…sestřička říkala, že jim vůbec nechtěl usnout, že museli „něco“ přidat.
Ale nezvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+