Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
je něco, co vám pomáhá proti zápachu z úst - pachuti v ústech při refluxu?
Jsou léky určené přímo na reflux. Např. Omeprazol, Helicid, Nolpaza… Poradila bych se s lékařem. Z nekompenzovaného refluxu mohou vzniknout mnohem horší potíže než zápach z úst.
@lucad77 píše:
Jsou léky určené přímo na reflux. Např. Omeprazol, Helicid, Nolpaza… Poradila bych se s lékařem. Z nekompenzovaného refluxu mohou vzniknout mnohem horší potíže než zápach z úst.
Pokud se vyznáš, můžu se zeptat jaké problémy? Mám cca od roku 2012, myslím, doktorka dvakrát zkoušela nějaké prášky, ale bylo mi hůř, mám ještě nedomykavost, chr. zánět žaludku a ve střevech tady bude paráda, na hadici jsem byla dvakrát, ale na kolono ne.
Mě se vrací šťávy, hlavně v leže, v noci, každou chvíli mi ulítne kousek zubu, hrozně mě to štve, mám je zničené ještě od rovnátek, z tohohle jsem nešťastná, taky hnusná chuť v puse, člověk musí často jíst, jak kdy, zhoršuje to stres. Pak třeba chraptění, zahlenění, kašel…
Musím spát s hlavou výš, nikdy ne rovně. Každopádně se mi párkrát stalo něco, jako by záchvat od žlučníku, jednou jsem zůstala na čtyřech, ale to asi nebude spojitost. Poslední dobou se mi vrací i jídlo a to po x hodinách, hl,. večer, mám teď krapet stresy.
Jinak už bramborák, nebo po letech obalený květák neee.
Je to děsný vopruz
Jinak těch problémů je víc, ale nebudu rozepisovat detaily ![]()
@Monik29 píše:
Pokud se vyznáš, můžu se zeptat jaké problémy? Mám cca od roku 2012, myslím, doktorka dvakrát zkoušela nějaké prášky, ale bylo mi hůř, mám ještě nedomykavost, chr. zánět žaludku a ve střevech tady bude paráda, na hadici jsem byla dvakrát, ale na kolono ne.Mě se vrací šťávy, hlavně v leže, v noci, každou chvíli mi ulítne kousek zubu, hrozně mě to štve, mám je zničené ještě od rovnátek, z tohohle jsem nešťastná, taky hnusná chuť v puse, člověk musí často jíst, jak kdy, zhoršuje to stres. Pak třeba chraptění, zahlenění, kašel…
Je to děsný vopruz
Musím spát s hlavou výš, nikdy ne rovně. Každopádně se mi párkrát stalo něco, jako by záchvat od žlučníku, jednou jsem zůstala na čtyřech, ale to asi nebude spojitost. Poslední dobou se mi vrací i jídlo a to po x hodinách, hl,. večer, mám teď krapet stresy.
Jinak už bramborák, nebo po letech obalený květák neee.Jinak těch problémů je víc, ale nebudu rozepisovat detaily
Tak o zubech se zmiňuješ, o chronickém zahlenění a kašli taky, ale hlavně ty vracející se šťávy naleptávají jícen a z toho klidně může být jednou minimálně předrakovinný stav.
Ty teda nebereš žádné léky? Já jsem užívala Omeprazol, teď mám Nolpazu a je to dobré, potíže mám jen z vyloženého “prasečení”, kdy se splácá páté přes deváté, ještě třeba s alkoholem a na noc (což udělám jen velmi zřídka - nějaká oslava, ples, Silvestr; naučila jsem se jíst nejpozději v 18), hlavu si podkládat vůbec nemusím. Rozhodně bych to být tebou řešila dál, klidně s nějakým jiným lékařem. To, co popisuješ, není běžné, tam musí být nějaká hlubší příčina. ![]()
@Monik29 kdy jsi byla naposledy na gastru? Mam obdobne potize, rok beru Helicid rano, vysadit jsem zkousela, ale pak pali zaha jak prase. Chystam se teprv na gastro. Mam z toho strach, co na tom zaludku bude. Zacalo mi to v poalednim mesici těhotenství, jak bricho tlacilo, v noci mi vzdy palila zaha, ale po porodu to zustalo, nejsois se poakodila klapka.
Sice jsem to neměla já ale moje mamka taky měla podobný problém… Pomohl jí až Dentolan - https://nuvialab.com/cz/p/Dentolan