Reklamace bot - promokají

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4569
5.11.12 09:57

Reklamace bot - promokají

Asi před měsícem jsem dcerám koupila boty s membránou Sumotex. Nyní při prvním sněhu jim promokly. Bylo mi sděleno že to můžu reklamovat ale na promokavost se prý reklamace nevztahuje a ani žádná membrána nezaručí že boty neprotečou. Já teda nevím ale nikdy nám v zimě boty neprotekly a to ani kozačky od wietnamců. Jaké máte zkušenosti? Reklamovali jste protékající boty a uspěli jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
5.11.12 09:58

Boty se musí impregnovat hned jak je koupíš, tak asi proto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
5.11.12 10:00

Boty s membránou by promoknout neměly, taky kupuji, aby měla jistotu, že bude mít dcera nohy v suchu
a podle mě by se teda na to reklamace vztahovat měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
5.11.12 10:03

Pokud Ti proteče bota, byť s membránou, tak Ti to do reklamace nevezmou… Odkáží Tě na impregnaci… Nevím, kde jsi je kupovala, ale z 99% tohle není vinou obchodu - prodavačů, ale reklamačního technika apod míst… Prodávala jsem v obdobném místě, kde jsme tyto boty měli (membránové apod) a nikdy reklamace uznána nebyla, že boty protekly.

• Citovat
  • Upravit
10683
5.11.12 10:05

Tak na to se zeptám svého zaměstnavatele jak to je, má mimojiné obchod se sportem a memránový boty beru od něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
5.11.12 10:06

Máš je naipregnované? I obuv s membránou je nutné impregnovat.
Ještě mě napadlo, jestli neměly jen zpocené nožičky, ono to někdy klame…
Zkontrolovala bych, jestli není nikde po obvodu dirka, v místech spojení svršku s podešví hlavně. Naipregnovala, dala dobrý fusky a zkusila znovu.Nebo procházka v suchu, jestli se v tom jen nepotí.
Pokud by vše selhalo, trvala bych na reklamaci a tohle vše tam uvedla.
Boty z membránou jsou o dost dražší než bez ní a tak by to mělo k něčemu být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
5.11.12 10:07

Nějak si nedovedu představit, že koupím boty za 4 litry s membránou a po prvním použití protečou a nemám nárok na reklamaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.11.12 10:08

V kazde prodejne ti reknou ze se musi boty naimpregnovat hned nove. ono to pujde i ted..kup imregnaci a bude to dobry..pokud tam netece nejakou dirou teda. pak bych reklamovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
5.11.12 10:09

Tak tak, proto všude, při koupi bot je jako doplňkový prodej ihned impregnace a před prvním použitím impregnovat… Jinak zamítnutá reklamace nemusí být nutně vinou obchodu, ale právě reklamačních techniků té dané firmy výrobce bot…

• Citovat
  • Upravit
10683
5.11.12 10:15

A mimojiné ta impregnace musí být vhodná na obuv s membránou což všechny nejsou, chvíli jsem prodávala ve sportu takové boty, jen 3 měsíce, takže si to nepamatuju, ale tenkrát mi bylo řečeno, že boty s membránou se impregnují jen proto, aby šly lépe odstranit nečistoty a byl zamezen kontakt nečistoty s memránou, ale nebyl důvod promokavost, to by teda měla zajistit membrána, četla jsem i kupu materiálů k tomuto tématu

nic méně se na toto téma přímo zeptám toho kdo tomu opravdu rozumí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
5.11.12 10:18

@Gibbo víš dělám v jednom zančkovém nejmenovaném krámě a hodně by mě zajímalo jak posuzují reklamace, když nám firma poslala 1 věc zpátky, že to udělal zákazník, reklamovalo se to hned jak to přišlo, na prodejnu se to nesdostalo a reklamovali jsme to jako obchod a když vidím ty zákaznický reklamace co uznávají a co ne, občas nevím co si o tom myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
5.11.12 10:23
@Jindřiš píše:
@Gibbo víš dělám v jednom zančkovém nejmenovaném krámě a hodně by mě zajímalo jak posuzují reklamace, když nám firma poslala 1 věc zpátky, že to udělal zákazník, reklamovalo se to hned jak to přišlo, na prodejnu se to nesdostalo a reklamovali jsme to jako obchod a když vidím ty zákaznický reklamace co uznávají a co ne, občas nevím co si o tom myslet

No asi tak tak, jako je fakt, že kolikrát i sama kroutím hlavou nad tím, co uznají a co ne… BOhužel pak ale na krámě koukají zákazníci na nás a řvou též po nás, že jakto, že to neuznali apod, ale bohužel, my jsme v tom nevinně…

• Citovat
  • Upravit
4569
5.11.12 10:49

Děkuji za odpovědi, boty impregnované nebyly, jak píšu nikdy se nám tohle nestalo. Dokonce ani polobotky kožené co nosí holky do školy i v dešti jim jen tak neprotečou :nevim:. Zkusím koupit tu impregnaci, chtěla jsem vědět jestli má smysl to vůbec někam posílat, ale jak tak koukám tak nemá a utratila bych akorát jen za poštovné. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
5.11.12 11:01

Nečetla jsem celou diskusi, ale…Reklamovali jsme zimní boty, do kterých taky teklo…reklamace neuznána, že prý jsou to boty do suché zimy :mrgreen: Stály 2500 Kč a prý nás o tom informovali, ale je to slovo proti slovu, kdyby nám o tom řekli, určitě bych si je koupila :cert: :cert: :cert:, když jsou zimní, tak počítám, že v nich můžu do sněhu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.12 11:08

Nechápu, jak je vůbec možný, že boty se neprodávají rovnou z obchodu naimpregnovaný. To by snad měla být samozřejmost, ne? Zvlášť při dnešních cenách obuvi. Hned při koupi je kupující koupit navíc impregnaci, tudíž další výdaje cca 150 Kč. Jasně, nevystříká celý sprey na jedny boty, ale stejně mi to přijde absurdní. Impregnace by měla sloužit k pozdější údržbě, ale ne k prvotnímu ošetření hned po koupi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková