Reklamace sportisimo

40
23.3.23 11:15

Reklamace sportisimo

Dobrý den stalo se někomu že by reklamování zboží měl problém jako já?
V době kdy obchody byly zavřené jsem si přes eshop objednala několik párů bot. Ty co mi nebyly jsem na prodejně vrátila a z kasy u pokladny mi vyjel lístek s informací které boty jsem vrátila. Před koncem záruční doby jsem chtěla vyreklamovat i ty boty které jsem si nechala. Doma jsem si vytiskla fakturu kde jsem měla dvoje vrácené boty kvůli velikosti a ty jedny které jsem chtěla vyreklamovat teď. Na prodejně mi tvrdili, že faktura už neplatí pokud jsem z té objednávky boty vracela a že mám mít ten lístek z kasy který jsem tenkrát dostala k těm vráceným botám. A ten jsem neměla. Stalo se to někomu také?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
788
23.3.23 11:29
@Tarja79 píše:
Dobrý den stalo se někomu že by reklamování zboží měl problém jako já?
V době kdy obchody byly zavřené jsem si přes eshop objednala několik párů bot. Ty co mi nebyly jsem na prodejně vrátila a z kasy u pokladny mi vyjel lístek s informací které boty jsem vrátila.Před koncem záruční doby jsem chtěla vyreklamovat i ty boty které jsem si nechala. Doma jsem si vytiskla fakturu kde jsem měla dvoje vrácené boty kvůli velikosti a ty jedny které jsem chtěla vyreklamovat teď. Na prodejně mi tvrdili, že faktura už neplatí pokud jsem z té objednávky boty vracela a že mám mít ten lístek z kasy který jsem tenkrát dostala k těm vráceným botám. A ten jsem neměla. Stalo se to někomu také?

A kromě toho, že prostě chceš prachy, vykázaly ty boty nějaké konstrukční vady, aby byl důvod je reklamovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
23.3.23 11:33

To fakt někdo reklamuje boty po takový době? 8o

• Citovat
  • Upravit
53190
23.3.23 11:39

Mě se vždycky ptali, jestli chci vyjet ten origoš účet pro případnou reklamaci zbylého zboží, takže jo, asi jsi si to měla nechat vytisknout. Nicméně reklamovat boty ze Sportisima po dvou letech je drsný. Kdyby šlo o nějaký kožený Riekery, který si na sebe bereš párkrát do roka, tak neřeknu, ale boty ze sportu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.3.23 11:50
@ida007 píše:
A kromě toho, že prostě chceš prachy, vykázaly ty boty nějaké konstrukční vady, aby byl důvod je reklamovat?

Ano prodřela se mi pata u nich lae s reklamací jako takovou problém nebyl tu mi uznaly ale tvrdili, že mám neplatnou fakturu boty jsem reklamovala po těsně před vypršením dvouleté lhůty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.3.23 11:53
@unuděná píše:
Mě se vždycky ptali, jestli chci vyjet ten origoš účet pro případnou reklamaci zbylého zboží, takže jo, asi jsi si to měla nechat vytisknout. Nicméně reklamovat boty ze Sportisima po dvou letech je drsný. Kdyby šlo o nějaký kožený Riekery, který si na sebe bereš párkrát do roka, tak neřeknu, ale boty ze sportu?

Na to by právě nemělo mít vliv pokud mám fakturu kde mám i ty boty které jsem chtěla reklamovat. A je jedno jestli ty zbylé jsem vracela do prodejny že mi byly malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.3.23 11:54
@Tarja79 píše:
Na to by právě nemělo mít vliv pokud mám fakturu kde mám i ty boty které jsem chtěla reklamovat. A je jedno jestli ty zbylé jsem vracela do prodejny že mi byly malé.

A vracela jsem je ještě před vypršením dvouleté lhůty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.3.23 12:19
@Tarja79 píše:
Na to by právě nemělo mít vliv pokud mám fakturu kde mám i ty boty které jsem chtěla reklamovat. A je jedno jestli ty zbylé jsem vracela do prodejny že mi byly malé.

Jakou fakturu? Sportisimo, pokud vyzvedáváš na prodejně eshop, fakturu nedává, máš objednávku a pak účtenku z kasy :nevim: A pokud z ní něco vracíš, oni si jí berou zpět, potřebují ji pro administraci, a ptají se tě, zda chceš vystavit novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.3.23 12:54
@unuděná píše:
Jakou fakturu? Sportisimo, pokud vyzvedáváš na prodejně eshop, fakturu nedává, máš objednávku a pak účtenku z kasy :nevim: A pokud z ní něco vracíš, oni si jí berou zpět, potřebují ji pro administraci, a ptají se tě, zda chceš vystavit novou.

Tohle jsem právě nepochopila proč bych měla mít ještě účtenku z nějakého dřívějšího vracení pokud mám od bot fakturu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.3.23 13:36
@Tarja79 píše:
Tohle jsem právě nepochopila proč bych měla mít ještě účtenku z nějakého dřívějšího vracení pokud mám od bot fakturu

No a kde jsi vzala jakou fakturu??? Zrovna nedávno jsem si ve Sportisimu objednávala věci s vyzvednutím na prodejně, přijde sms s číslem objednávky, to jim přece nadiktuješ na prodejně, oni ti zboží vydaj, ty jdeš k pokladně a tam ti pokladní normálně vyjede účtenku, jako kdybys to tam normálně koupila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3885
23.3.23 13:40
@unuděná píše:
No a kde jsi vzala jakou fakturu??? Zrovna nedávno jsem si ve Sportisimu objednávala věci s vyzvednutím na prodejně, přijde sms s číslem objednávky, to jim přece nadiktuješ na prodejně, oni ti zboží vydaj, ty jdeš k pokladně a tam ti pokladní normálně vyjede účtenku, jako kdybys to tam normálně koupila :nevim:

Pravděpodobně jí přišly boty domu a k nim faktura. To je při nákupu na eshopu běžné. Jinak k reklamaci ti stačí i výpis z účtu jako důkaz, že jsi je tam koupila, takže nechápu důvodu proč ti reklamaci nechtějí přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
23.3.23 13:45
@unuděná píše:
No a kde jsi vzala jakou fakturu??? Zrovna nedávno jsem si ve Sportisimu objednávala věci s vyzvednutím na prodejně, přijde sms s číslem objednávky, to jim přece nadiktuješ na prodejně, oni ti zboží vydaj, ty jdeš k pokladně a tam ti pokladní normálně vyjede účtenku, jako kdybys to tam normálně koupila :nevim:

No vzhledem k tomu, že píše, že boty kupovala v době kovidu, kdy byly obchody zavřené, tak jí ty boty 100%-ně byly doručeny domů. A v případě doručení na adresu je vystavována faktura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.3.23 13:45

@elinka90 Aha! Mě nějak nedošlo, že se nezmiňovala o vyzvednutí na prodejně, ale o vrácení. Pak teda taky nechápu, co po ní chtějí. Má boty, má na ně fakturu, k té faktuře lístek, že vracela jiné zboží z dané faktury, takže? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5790
23.3.23 13:46

@unuděná Já to pochopila tak, že si boty objednala normálně domů a pak ty které jí nebyly na prodejně vrátila. Tím pádem má fakturu za ten originální nákup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.3.23 13:47

@werajsik No ono to nějak celé nedává smysl: V době kdy obchody byly zavřené jsem si přes eshop objednala několik párů bot. Ty co mi nebyly jsem na prodejně vrátila a z kasy u pokladny mi vyjel lístek s informací které boty jsem vrátila.
Tak byly ty obchody zavřené, nebo ne? Když šla boty vrátit (bez udání důvodu lze jen do 14 dnů ze zákona), tak už otevřené byly? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat