Reklamace záloh v bytě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Janli píše:
Komu to chceš dávat?
Dobrá připomínka. Chci ji dát majitelce bytu. Vyúčtování sice dodala, ale není jasné, jak k výpočtům došla. Tudíž bych chtěla vidět podklady k vyúčtování. I když mám přeplatek.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Dobrá připomínka. Chci ji dát majitelce bytu. Vyúčtování sice dodala, ale není jasné, jak k výpočtům došla. Tudíž bych chtěla vidět podklady k vyúčtování. I když mám přeplatek.
To ale není reklamace. Ty si jen vyžádáš originál faktur energií.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ale podle zákona zákona č. 67/2013 Sb., § 8 to má být písemně.
Takže když se jí majitel bude cukat, že mail není písemné
vyžádání?
Já jsem si třeba se všemi majiteli psala email a nikdy to nebyl problém,
poslali mi to přílohou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Poslala bych mail, když nebude reagovat, tak písemnou žádost přímo do jejích rukou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Je možné, že máte i ve smlouvě uvedeno, jakou formu doručování uznáváte za platnou.
Dělat vyúčtování je otrava a spousta pronajímatelů to může pokazit. Dost pochybuji, že se vás snaží nějak natáhnout (i když všechno je možné).
Takže spíš záleží, jak spolu normálně komunikujete - např. pokud si voláte, tak zavolejte. Pokud si píšete maily, tak napište mail a normálně požádejte, jestli by vám mohl zaslat veškeré podklady, ze kterých vycházel.
Písemnou formou (dopisem do vlastních rukou) bych to řešil až v případě, kdyby pronajímatel nekomunikoval, nebo kdybyste měli nějaké vážné podezření.
Ale to je jen můj názor, z pohledu pronajímatele. Kdyby mě nájemníci nějak obviňovali, že se je snažím natáhnout na energiích, tak asi vyletím z kůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše: "… jakou formou podat námitku proti vyúčtování záloh v bytě? Je to možné i eḿailem?
Jezusmankote, to je takový problém podívat se do nájemní smlouvy, zda je tam uveden email pronajímatele a zda je možné obracet se na něj emailem??? Uvědom si, že pokud nebyla výslovně ve smlouvě dohodnuta emailová komunikace, tak jediný 100% jistý způsob je klasický dopis s doručenkou. Ten email použij zároveň taky, pro jistotu, ale nelze spoléhat jen na email.
Napřed zřejmě půjde žádost o nahlížení do podkladů k vyúčtování, a pak má příjemce služeb 30 dnů na podání námitky k vyúčtování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Tala20 Výslovně to ve
smlouvě uvedeno není, ale běžně spolu komunikujeme emailem a vyúčtování
jsem obdržela také emailem.
Nicméně už měsíc se mi k žádosti nevyjádřila, takže asi mi nezbývá,
než ji vyzvat písemně.
Co se týká písemné komunikace, vyhledávala jsem info na internetu a někdy
je emailová komunikace braná jako písemná, v některých případech není.
Takže není zcela samozřejmé říct, že emailem to nelze.
Na druhou stranu, předtím jsem nikdy neměla problém cokoliv řešit emailem
v případech, kdy nebylo výslovně zákonem dané, že musí jít
o písemnou žádost. Až u této majitelky ta komunikace nefunguje.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše: Takže není zcela samozřejmé říct, že emailem to nelze.
Ale v mém textu nic takového není! Doporučuji číst co bylo napsáno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Jak být zase přitažlivá po porodu
- Rekonstrukce v nájemním bytě - sleva na nájemném ano/ne
- Jak zálohu vratit
- Může to být leukémie nebo něco jiného?
- Špatná nálada, muže byt deprese?
- Můžu být těhotná? Je velke riziko?
- Dveře vchodové do bytu Sapeli nebo Solodoor?
- Nemusí to být trombóza?
Dobrý den,
jakou formou podat námitku proti vyúčtování záloh v bytě? Je to možné i eḿailem?
Dočetla jsem se, že písemnou formou, ale jestli je i e-mail písemná forma, jsem už nikde nezjistila.