Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni. Chci se zeptat. Koupili jsme starší dům 2+1, 70m2 za 2.7mil. Teď jsme si začali uvědomovat, že jsme udělali chybu, bohužel vrátit to nejde
. Přemýšlíme o rekonstrukci. Chtěli bychom udělat nástavbu a komplet novou střechu ( z co nejlevnějšího materiálu). Udělat tam dva pokoje a záchod. Na kolik to tak může vyjít? Vše by bylo od firmy. Nedělal posledni dobou někdo něco takového? Dále bychom chtěli vybudovat kotelnu. Kolik můžou stát rozvody apod.? Víš že je to vše těžký říct takhle od oka, ale třeba tu je někdo, kdo dělal něco podobného. Jde mi hlavně o tu střechu. Děkuji
@Cassidy531 píše: Více
Dělali jsme komín a rozvody v roce 2022. Vyvlozkovani komína 35tis, rozvody v mědi 60tis (ale dům je větší než váš) vč 3 nových radiátorů. Kotelna rok 2024 (kotel na pelety, zásobník a akumulační nádoba 240tis). Návrh na střechu vč zateplení 1. patra a obložení dřevem (máme tam dost silnou izolaci střechy) cca 950tis.
Pokud na to ani nesahnes, tak přes milión určitě, pokud tam chcete ještě v podkroví pokoje, tak 1,5 mio ![]()
@Anonymní píše: Více
To souhlasím. My jsme rekonstruovali patro před 3 lety a už tehdy to vyšlo na 1mil 300tis, a to jsme nedělali střechu a já nemusela platit vůbec nikomu za práci, krom teda kuchyně, která vyšla na 220tis.
@Dn0712 spíš se bojím, že těch 1,5 mio je spodní hranice, reálně to vidím na 2 miliony ( střecha byť z plechu je taky darda, podlahy -strop nevíme v jakém jsou stavu, celá ta nadstavba bude obecně darda - to je ještě elektřina natahat, odpady, okna…plus ta kotelna dole), tohle je daň za to, že člověk se bez firem neobejde ![]()
No nezávidím vám…koupili jste domeček na tu velikost za docela dost peněz a ještě do toho tolik vrazet.
Jestli byste neměli lepší domek prodat a koupit novější dům, do kterého nebude treba tolik investovat
@Dn0712 píše: Více
Dost peněz 2,7mil? Za to se u nás na východ od Prahy nekoupí ani podmáčený starý stoletý domek bez základů. Už i na vesnicích 70km od Prahy jsou za tuhle cenu tak stavební pozemky.
@Dn0712 tak ono záleží, jakém je stavu spodek. Spíš předpokládám, že za tu cenu bůhví jestli bude mít vůbec nový okna a zateplení, což je docela naprd jestli ani to ne, což předkládám, že ne.. ![]()
@zrcadlo no tak za 70m, 2+1 mi to dost přijde, ještě když to bude asi starší dům.
@zrcadlo možná jsme se i špatné pochopili…já myslela obecně že 2,7mega je dost peněz bez ohledu na to co je to zs dům nebo kde je lokalizován
No jako až tak hrozně na tom není. Je udělaná komplet nová koupelna a. Spodek vypadá tak nějak normálně. Není to luxus, ale ani rujna. Prostě místnosti ve starém domě. Okna jsou nová, podlahy taky. A nevím jak se to bere, ale těch 70m2 je jako obytná plocha, pak je tam ještě velká stodola
@Dn0712 jenže pochybuji, že ten dům prodáme alespoň za cenu hypoteky která je 2.4mil. A kde bychom vzali peníze na akontaci při další hypotéce? (je to spíše řečnická otázka) jsem z toho poslední dobou docela zoufalá
Prechova strecha je draha. Zakladatelka psala o nejlevnejsi krytine. To je treba capacco nebo ekoternit.
@Janča6 píše: Více
Drahá? Na takový pididomek to bude otázka max. 50tis.
@Cassidy531 píše: Více
Proč by to nešlo vrátit? Stačí to prodat. Na nástavbu a pod už bych chtěl projekt, ten by měl slušný projektant udělat i s rozpočtem.