Stěhování několikrát s dětmi

Anonymní
22.1.25 21:01

Stěhování několikrát s dětmi

Ahoj, stěhovali jste se někdy s dětmi a případně kolikrát? Vzhledem k současné situaci na trhu s byty, která se nijak nelepší, jsme nuceni neustále kalkulovat s bydlením, abychom si v budoucnu mohli dovolit vlastní bydlení (ideálně domek). Máme dvě děti, 4r a 9m a teď se poprvé budeme stěhovat. Víme, že to je opět na čas, než se vrátím do pracovního procesu a koupíme si něco definitivního (takový je plán). Takže je jasné, že se s dětmi budeme stěhovat určitě ještě min 1×. Vyčítám si, že jim nejsem schopná zajistit stabilní, trvalé bydlení, které budou považovat za domov, ale nevíme, jak jinak bysme vše řešili. Proto by mě zajímalo, zda je tu někdo, kdo se s dětmi víckrát stěhoval a děti to braly v pohodě. Vždy stěhování v rámci okresu. Hodně mě to „nomádství“ trápí. Kvůli dětem

Příspěvek upraven 23.01.25 v 03:37

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35944
22.1.25 21:08

My se stěhovali za 11 let dítěte 4× a žádnou újmu nemá. Mezinárodně i v rámci města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
22.1.25 21:14

Domov je tam, kde jsou rodiče. Tuplem pro předškoláky. Tak to vidím já. Pokud mate milujici zázemí, tak to deti nijak tezce neponesou. Ale samozřejmě zalezi i na tom, jestli jim zustanou v dosahu treba kamaradi ze skoly atd.
Obecne si myslim, ze je vyrazne jednodušší presidlit petileteho nez treba čtrnáctiletého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
22.1.25 21:27

Já sic nevidím moc logiku ve vašem stěhování, ale děti z toho trauma mít nebudou (pokud nejdete bydlet do nějaký vybydlený tragédie, o tom ale pochybuji).

• Citovat
  • Upravit
22948
22.1.25 21:39

My se stěhovali jednou, z 2+1 do 3+1, ve stejném domě, ze 4.p do 1. prostě jen do většího. Tehdy to byla super sance, akce kulový blesk :mrgreen: Dcerám bylo 4 a rok a ta starší ještě nedávno vzpomínala jak to tam nahoře bylo super a jak to tam měla rada..no jo, měli jsme pokoj všichni dohromady, jedna velká postel. Jednou to ocení, že mají svůj velikánský pokoj. Už jsme tu 6 a půl roku.
Každopádně už bych se nestěhovala, to nevím co by se muselo stát..nemám ráda změny a manžel už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 22:00

V klidu. My se stěhovali za 15 let 4×. Začali jsme s domem na vesnici na hypo a dnes máme dům ve větším městě a bez hypo. A každý dům jsme zrekonstruovali. Poprvé syn bude měnit školu. Jinak chodil od 1-7 do vesnické. Ted půjde do města. I s tim se srovnal. Ale končím, uz se nestehuju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.25 22:04
@Anonymní píše: Více

Taky jste vlastní domy prokládali byty v nájmu nebo jak mám rozumět, že začátek vlastní dům a konec vlastní bez hypo? :) jen jsem zvědavá

• Citovat
  • Upravit
32929
22.1.25 22:15

Jednou. Když jim bylo necelých 6 a 8 let. Je to skoro přesně 7 let zpátky. Sestěhovali jsme se sem s druhým manželem. První odešel, když jim bylo 3 a 5, tudíž to vlastně měli taky stěhování, protože u něj mají normálně pokoj a tráví tam třetinu času. Jsme v pronájmu a stěhovat bychom se chtěli, ale levnější a jistější pronájem moc není a umístění co do práce a škol máme teď ideální. Možná až budou starší samostatní, vrátíme se s nejmladším do bytu, kde žil manžel než jsme se vzali, ale to je daleko. A na stará kolena možná do rodového domku na vesnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
22.1.25 22:17

Já se s dcerou stěhovala celkem 4×. Poprvé v jejích 2 letech a definitivně do vlastního před čtyřmi roky, kdyz jí bylo 11. Stěhování jako takové špatně nenesla. Za mě nejhorsi období pro ni bylo stěhování v době, kdy už chodila do školy. Tam mela chvilku problém se přizpůsobit, ale trvalo to tak měsíc dva a nebylo to nic dramatického.
Ale chápu tvé pocity, taky jsem
nebyla nadsena, že ji taham z místa na místo a raději bych měla jedno stabilní bydlení. Ale myslím, že z toho žádné následky nemá a naopak je vice otrkana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
22.1.25 22:43

Děti z toho trauma mít nebudou, ale prodávat vlastní, sice v první chvíli zhodnotit, ale peníze se časem rozkutálí a pak už jen platit předražený nájem.. to mi prostě nedává logiku. Obzvláště když jdete do horšího a navíc nájemního. A myslet si, že za pár let něco koupíte.. no, to, co jste teď získali, už v větší části mít nebudete a byty budou ještě dražší, než jsou teď, takže spíš v tom pronájmu skončíte už doživotně. Teď už je pozdě na jakoukoliv radu, ale za mě jste udělali mega chybu. Někdy si říkám, že základy ekonomiky by se měly vyučovat už na základce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.25 22:51

@Sunlight515 ty peníze nám nebudou ležet na účtu. A nájem je naopak velmi, velmi levný…Chyba to možná byla, možná naopak, to ukáže čas :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16291
22.1.25 23:41

Moc nechápu, proč jste prodali svůj vlastní byt, i když možná pro vás menší a šli raději bydlet do horšího a ještě navíc cizího, kde budete každý měsíc zbytečně vyhazovat peníze do nájmu.
Proč..? :?
Podle mě, to byla blbost a hodně nerozvážný krok…
Když už prodat byt, ať už z jakéhokoliv důvodu, tak jen s tím, že si koupím ten vyhovující a na zbytek si vezmu hypotéku.

Vím, že zrovna na tohle ses přímo neptala, ale všechno souvisí se vším… :think:
A ano, myslím si, že ani zrovna pro ty děti to není zrovna to nejlepší.
Ale, ber to jen jako můj názor.
Všechno je a bude záležet, stejně jen na vás. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
23.1.25 00:49

To je zvlášť postup co máte, ale Vaše věc.
Nedává mi to logiku, ale to nevadí.
S dětma jsme se stěhovali 3×, pokaždé z vlastního, kde se řešil rovnou prodej, do zase vlastního a znova.
Neřešily nikdy nic.
A proč taky, když se z menšího stěhuješ v našem případě vždy do většího a nakonec do vlastního domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
23.1.25 00:53

Dyť vy to taky děláte pro lepší zázemí.
Sice zvláštně, ale o to víc se asi budou těšit…jednou… :mrgreen:
Jinak to tedy asi musel být prodej století a pronájem za pár kaček…
Jinak bych do toho nešla.

Mně při těch našich transakcích taky občas zadek cvakal pětku drát, ale vždy to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
23.1.25 08:44

Já se jakondítě stěhovala cca 8×. Zvykla jsem si :nevim:
Dlouhonjsem pak neměla (a pořád nemám) místo, kde bych se cítila jako doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí