Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na novinkách.cz mě zaujala tato rekonstrukce bytu. http://www.novinky.cz/…oupelna.html
Máme byt propozičně zcela stejný a chvíli jsem uvažovali i tomto řešení. Po zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli jinak, s tím,že koupelnu jsme podstatně taky zvětšili na úkor kuchyně,nicméně mám větší kuchyň.linku i více prostoru,ale už se do kuchyně nevešel stůl, ten je stejně jako na obrázku v obyváku (zazdili jsme dveře z chodby, zůstaly jen ty z kuchyně.
Ale proč toto téma? Chci se zeptat, kdo má zrekontruovaný byt stejně jako v článku,zda je spokojený s tím,že chodí do kuchyně přes obyvák (obyvák je široký 3,5 m, dlouhý téměř 6m), nebo by teď udělal tu rekonstrukci jinak.
My osobně jsme moc spokojení
Myslím ze půlka národa Chodi do kuchyně Pres obyv ak, pokud nemá kuchynprimo v obyvaku ![]()
Pikolo, myslíš:-). Já to znám spíš naopak, přes kuchyň do obyváku (hl. v RD). Ten obyvák je opravdu úzký 3,5, představ si,že tam máš sedačku, stolík a obývací stěnu a teď tam musíš mít ještě místo na projití (když je u nás návštěva, máme židle i zdruhé strany stolu, tedy u Tv a na projití už místo není. Ale právě proto chci znát názor,zda to lidem,kteří to tak mají, časem nezačalo vadit.
u rodičů je teda kuchyň i obývák úplně jinde…a je to klasickej panel.byt…
My máme kuchyň s obývákem dohromady a jsem nadmíru spokojená
Máte to dohromady v bytě nebo v RD? A když jdeš do kuchyně musíš přes obyvák nebo je to „vedle sebe“,ale ne přímo průchozí?
My máme v malém RD společnej prostor, kde ke kuchyňský kout, bude i jídelní stůl a je sedačka s TV, knihovna a ještě PC stůl. Když otevřu dveře z chodby, vidím na z boku na sedačku, TV vidět není. Kuchyň je za rohem, ale prostor je společný.
Příspěvek upraven 24.10.14 v 17:00
My máme byt 3+1 téměř jako byla původní verze toho rekonstruovaného z článku.....uplně stejně vypadalo u nás koupelna, WC a kuchyn - tedy na WC z chodby od vstupních dveří, pak obýhačka přes kuchyn do koupelny…máme to takto blbě dodnes, ale ty dveře do kuchyně jsme zazdili a nové si vybourali do obýváku. U nás se ta zadní část bytu liší. Nemáme dvoje dveře do obývaku (ani tu nebyli). Mezi obývákem a pokojem naproti němu, máme ještě komůrku. Takže chodba je delší, než na obrázku zadní verze. No prostě to je fukáč…poenta je, že chodíme do kuchyně i do koupelny přes dveře do obýváku a nijak nám to nevadí. Naopak jsem ráda za větší kuchynskou linku do tvaru L a hlavně za to, že nemám sporák šouplý v rohu a hned vedle něho dřez na mytí nádobí - takovéto řešení v panelákových starých bytech mě vždycky dokázalo akorát nas…t. A jsem ted fakt spokojená. Je to o prioritách, nám koupelna se sprcháčem a pračkou stačí, zato v kuchyni jak pro veverku bych se cítila stísněně ![]()
Příspěvek upraven 30.12.11 v 18:30
Mne by v tomhle usporadani asi vadilo tahat nakupy pres pul bytu do kuchyne, tedy jako projit celym obyvakem. My mame kuchyn s obyvakem propojene, tedy jen oddelene prickou pul mistnosti a druha pulka je volna a ten pruchod je prave hned zkraje, takze kdyz jdu z predsine do kuchyne tak jen projdu krajem obyvaku. Jinak v zasade proc ne, koupelna takhle vznikla pekne velika.
Tak já jsem si mohla zvolit, jestli budu chodit do kuchyně přes obývák, nebo do obýváku přes kuchyn, nebo jestli budou mít kuchyn i obývák samostatný vchod a budou oddělené nebo propojené, variant opravdu dost. Nakonec zvítězila varianta oddělný obývák od kuchyně a každý má samostatný vchod a lituju toho, daleko víc by mi vyhovovalo, kdyby byly místnosti propojené a měly klidně vchody samostatné ale bylo by mi to jedno. Osobně průchozí kuchyn nebo obývák nepovažuju za nevýhodu…
A elikost koupelny je mi taky putna, já ale nemusím řešit pračku v koupelně, tu mám místo druhého záchoda… Co ale vyžaduju, tak oddělené WC od koupelny, v tom bych viděla zásadní problém
.
Tady ale zůstaly od oddělené koupeln, že?
Znám zrovna dva nedávno zrekonstruované byty a do kuchyně se jde přes obývák a nikdo v tom problém nevidí ![]()
WC jsem taky chtěla nechat oddělené, mi to přijde divné, aby se jeden sprchoval a druhý tam kadil
…například ![]()
Nemám sice byt, ale RD a u nás to ani jinak udělat nešlo, akorát se teda přehazovala ložnice s kuchyní, protože jsem chtěla velkou kuchyň a ložnice stačí jen na přespání a jsem s tím spokojená. Dítě si hraje v obýváku a já můžu tvořit v kuchyni a hezky na něj vidím a v kuchyni se nemačkám.
Tak u nás je kuchyň na opačné straně než obývák - mezitím je chodba do „L“ a vchodové dveře
(omlouvám se za odbočení od tématu).
Tak já si to teda neumím představit chodit s taškama přes obývák do kuchyně. Třeba když je tam návštěva atd. no přijde mi to divné. ![]()