Rekonstrukce bytu - do kuchyně přes obyvák

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2398
30.12.11 17:28

rekonstrukce bytu - do kuchyně přes obyvák

Na novinkách.cz mě zaujala tato rekonstrukce bytu. http://www.novinky.cz/…oupelna.html
Máme byt propozičně zcela stejný a chvíli jsem uvažovali i tomto řešení. Po zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli jinak, s tím,že koupelnu jsme podstatně taky zvětšili na úkor kuchyně,nicméně mám větší kuchyň.linku i více prostoru,ale už se do kuchyně nevešel stůl, ten je stejně jako na obrázku v obyváku (zazdili jsme dveře z chodby, zůstaly jen ty z kuchyně.

Ale proč toto téma? Chci se zeptat, kdo má zrekontruovaný byt stejně jako v článku,zda je spokojený s tím,že chodí do kuchyně přes obyvák (obyvák je široký 3,5 m, dlouhý téměř 6m), nebo by teď udělal tu rekonstrukci jinak.
My osobně jsme moc spokojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35740
30.12.11 17:35

Myslím ze půlka národa Chodi do kuchyně Pres obyv ak, pokud nemá kuchynprimo v obyvaku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.12.11 17:50

Pikolo, myslíš:-). Já to znám spíš naopak, přes kuchyň do obyváku (hl. v RD). Ten obyvák je opravdu úzký 3,5, představ si,že tam máš sedačku, stolík a obývací stěnu a teď tam musíš mít ještě místo na projití (když je u nás návštěva, máme židle i zdruhé strany stolu, tedy u Tv a na projití už místo není. Ale právě proto chci znát názor,zda to lidem,kteří to tak mají, časem nezačalo vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.11 17:58

u rodičů je teda kuchyň i obývák úplně jinde…a je to klasickej panel.byt…

My máme kuchyň s obývákem dohromady a jsem nadmíru spokojená

• Citovat
  • Upravit
2398
30.12.11 18:01

Máte to dohromady v bytě nebo v RD? A když jdeš do kuchyně musíš přes obyvák nebo je to „vedle sebe“,ale ne přímo průchozí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.12.11 18:10

My máme v malém RD společnej prostor, kde ke kuchyňský kout, bude i jídelní stůl a je sedačka s TV, knihovna a ještě PC stůl. Když otevřu dveře z chodby, vidím na z boku na sedačku, TV vidět není. Kuchyň je za rohem, ale prostor je společný.

Příspěvek upraven 24.10.14 v 17:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
30.12.11 18:21

My máme byt 3+1 téměř jako byla původní verze toho rekonstruovaného z článku.....uplně stejně vypadalo u nás koupelna, WC a kuchyn - tedy na WC z chodby od vstupních dveří, pak obýhačka přes kuchyn do koupelny…máme to takto blbě dodnes, ale ty dveře do kuchyně jsme zazdili a nové si vybourali do obýváku. U nás se ta zadní část bytu liší. Nemáme dvoje dveře do obývaku (ani tu nebyli). Mezi obývákem a pokojem naproti němu, máme ještě komůrku. Takže chodba je delší, než na obrázku zadní verze. No prostě to je fukáč…poenta je, že chodíme do kuchyně i do koupelny přes dveře do obýváku a nijak nám to nevadí. Naopak jsem ráda za větší kuchynskou linku do tvaru L a hlavně za to, že nemám sporák šouplý v rohu a hned vedle něho dřez na mytí nádobí - takovéto řešení v panelákových starých bytech mě vždycky dokázalo akorát nas…t. A jsem ted fakt spokojená. Je to o prioritách, nám koupelna se sprcháčem a pračkou stačí, zato v kuchyni jak pro veverku bych se cítila stísněně :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.12.11 v 18:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
30.12.11 18:22

Mne by v tomhle usporadani asi vadilo tahat nakupy pres pul bytu do kuchyne, tedy jako projit celym obyvakem. My mame kuchyn s obyvakem propojene, tedy jen oddelene prickou pul mistnosti a druha pulka je volna a ten pruchod je prave hned zkraje, takze kdyz jdu z predsine do kuchyne tak jen projdu krajem obyvaku. Jinak v zasade proc ne, koupelna takhle vznikla pekne velika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
30.12.11 18:31

Tak já jsem si mohla zvolit, jestli budu chodit do kuchyně přes obývák, nebo do obýváku přes kuchyn, nebo jestli budou mít kuchyn i obývák samostatný vchod a budou oddělené nebo propojené, variant opravdu dost. Nakonec zvítězila varianta oddělný obývák od kuchyně a každý má samostatný vchod a lituju toho, daleko víc by mi vyhovovalo, kdyby byly místnosti propojené a měly klidně vchody samostatné ale bylo by mi to jedno. Osobně průchozí kuchyn nebo obývák nepovažuju za nevýhodu…

• Citovat
  • Upravit
byron
30.12.11 18:34

A elikost koupelny je mi taky putna, já ale nemusím řešit pračku v koupelně, tu mám místo druhého záchoda… Co ale vyžaduju, tak oddělené WC od koupelny, v tom bych viděla zásadní problém :mrgreen: .
Tady ale zůstaly od oddělené koupeln, že?

• Citovat
  • Upravit
3248
30.12.11 18:47

Znám zrovna dva nedávno zrekonstruované byty a do kuchyně se jde přes obývák a nikdo v tom problém nevidí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
30.12.11 18:49

WC jsem taky chtěla nechat oddělené, mi to přijde divné, aby se jeden sprchoval a druhý tam kadil :mrgreen: …například :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
30.12.11 19:01

Nemám sice byt, ale RD a u nás to ani jinak udělat nešlo, akorát se teda přehazovala ložnice s kuchyní, protože jsem chtěla velkou kuchyň a ložnice stačí jen na přespání a jsem s tím spokojená. Dítě si hraje v obýváku a já můžu tvořit v kuchyni a hezky na něj vidím a v kuchyni se nemačkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.11 19:43

Tak u nás je kuchyň na opačné straně než obývák - mezitím je chodba do „L“ a vchodové dveře :mrgreen: (omlouvám se za odbočení od tématu).

• Citovat
  • Upravit
1137
30.12.11 22:37

Tak já si to teda neumím představit chodit s taškama přes obývák do kuchyně. Třeba když je tam návštěva atd. no přijde mi to divné. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný