Rekvalifikace při RD

Anonymní
8.6.23 09:38

rekvalifikace pri RD

Ahoj dámy i pánové.
Chtěla bych se vás zeptat na názor.
Jsem momentálně na RD, při rodičovské dovolené pracuji na HO, je to taková administrativa pro velký korporát, určena pro studenty a maminky na RD, takže je placena symbolicky.
Já mám si myslím jinak dobrou práci, ovšem v hlavním městě a teď bydlím už kvůli dítěti v přírodě, dost daleko od Prahy. Takže nevím, zda se do Prahy budu či nebudu vracet.
Už před časem jsem si říkala, že bych mohla se zkusit naučit nějaké základy programování či testování, abych měla lepší uplatnitelnost na dnešním trhu práce. Hlavně na remote úvazky. Našla jsem si instituci ITNETWORK, kde nabízejí rekvalifikaci přes úřad práce. To já úplně ani nepotřebuji, nedělá mi problém si to zaplatit sama. Je to kurz na půl roku, s myslím 5 nebo 6 celodenními školeními v Praze zbytek online a samostudium. Je to kurz akreditovaný MSMT. A začala bych asi Javou případně Pythonem.
Něco o mě, studium mě baví. Četba mě baví, nové informace mě baví, angličtinu zvládám řekla bych, že nadstandartně.
Myslíte, že je to dobrý nápad.

Moc děkuji za všechny komentáře, a chápu, že informací je zde málo, na nějaké závěry, každopádně i tak budu ráda za názory..

Děkuji a prosím anonymně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7862
8.6.23 09:57

Jakékoli další vzdělání je vždycky dobrý nápad. Firmu neznám, ale pokud je ještě možnost přes ÚP, tak nemáš co ztratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.23 10:04

Moc děkuji za názor. Přes UP se dá jít ale až později v roce, tam to mají nějak spočteno podle dne, kdy končí mateřská, takže teoreticky, já bych teď musela čekat do září nebo později, než bych začala, to není nijak dlouho. Ale jedna věc je, že nevím, jestli mi to schválí ten UP a druhá věc je, že mě to tak krásně vychází, že dokonce roku je ten půlrok :-)..

• Citovat
  • Upravit
53190
8.6.23 10:06

Jo, je to super nápad, pokud k tomu máš vztah. Vřele doporučuji Pyladies :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.23 10:13

Moc dekuji, to já právě ještě nevím, jestli k tomu mám vztah, tak se chci podívat na nějaké kurzy na EDX platformě.. každopádně upřímně doufám, že k tomu vztah mít budu…
O Pyladies jsem také četla, podívám se..

• Citovat
  • Upravit
9798
8.6.23 10:32
@Anonymní píše:
Moc dekuji, to já právě ještě nevím, jestli k tomu mám vztah, tak se chci podívat na nějaké kurzy na EDX platformě.. každopádně upřímně doufám, že k tomu vztah mít budu…
O Pyladies jsem také četla, podívám se..

Jestli ovládáš aj, tak edx je fajn a pak ještě udemy. Dělala jsem si kurzy při práci, s dvěma dětmi a vyhovovalo mi, že jsem nemusela nikam chodit a učila jsem se v čase, který mi vyhovoval (takže většinou pí večerech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.23 10:37

Moc děkuji, @Jahru a ty jsi dělala udemy i EDX? a kterým jazykem jsi začala? nebo už jsi předtím měla nějaké zkušenosti?
paráda se dvěma dětmi… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.23 10:37

Jo angličtina je v pohodě, já žila dlouho v GB.

• Citovat
  • Upravit
7862
8.6.23 11:03
@Anonymní píše:
O Pyladies jsem také četla, podívám se..

Tak jestli nevíš vztah a předpoklady k tomu, dej si nějaký ten jednodenní kurz základů programování u Czechitas. Mají je pěkně koncipované a budeš mít hned jasno. Buď zjistíš, že to není cesta, nebo tě to hned nadchne a ráda si ten ten produkt, o kterém píšeš, zaplatíš.
V podstatě je i jedno, o jaký jazyk u toho jednodenního kurzu základů programování půjde, ty základy jsou skoro stejné, princip těch programovacích jazyků je stejný. (kromě Visual Basic, to je hell, tak se programuje v dnešní době už jen pomocí crtl+C a ctrl+v, protože prát se s touhle hatmitilkou nikomu už nechce :lol: ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
8.6.23 15:09
@Anonymní píše:
Moc děkuji, @Jahru a ty jsi dělala udemy i EDX? a kterým jazykem jsi začala? nebo už jsi předtím měla nějaké zkušenosti?
paráda se dvěma dětmi… :kytka:

Jj, nektere kurzy jsem dělala na edx a jiné na udemy. Zkušenost jsem předtím neměla žádnou a dělala jsem PowerBI, SQL a Python. V Czechitas jsem zkoušela Javu, ale ta mě tolik nechytla. A taky mi nevyhovovala prezenční forma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
13.8.23 17:19

Ahojda,

Náhodou jsem narazila na tvoji diskuzi. Jsem v procesu rekvalifikace do IT, takže ti můžu poradit.

Máš super angličtinu? Neváhej a běž do IT. S dobrou angličtinou se ti otevřou dveře neuvěřitelných a skvělých IT pozic a 2× větších výplat, než má „obyčejný“ český „ajťák,“ co se anglicky sotva domluví. V ČR je dost zahraničních firem, které plynule mluvící programátory platí zlatem. Tzn. i na juniorské pozici bys mohla mít jednou tolik, co já, jako junior se základy angličtiny.
Pokud nemáš žádné zkušenosti s programováním, tak se na JAVU vykašli. JAVA je strašně těžká. Nechci tě odrazovat, ale pokud nemáš absolutně žádné základy programování, budeš se s tímto jazykem sakra trápit. JAVA se nejvíce využívá v bankovnictví a v bankovních systémech. Chceš se touhle cestou vydat?
Python? Proč zrovna Python? Víš přesně, jakou pozici, abys Python využila? Python až tak jednoduchý taky není, ale dá se zvládnout líp, než ta JAVA, která vypadá jako písmenková polévka.
Jaký jazyk se naučit? To si musíš zvolit podle toho, jakou pozici chceš vykonávat. Pokud chceš třeba programovat aplikace a weby, tak ti JAVA a Python moc užiteční nebudou. Na to je super Javascript. Je to taková vstupní brána do IT a myslím, že bys mohla začít zde.
Já se Javascript učím. Tenhle programovací jazyk jsem si vybrala z toho důvodu, že jsem přesně věděla, jakou pozici a co chci v budoucnu dělat. Chci být Front end developerem a případně se zlepšit a zaměřit na design webů a aplikací. Tzn. nebudu řešit, jestli nějaká aplikace funguje, či nefunguje, ale jak bude vypadat a jak ji uvidí uživatel. Pokud přesně víš, co chceš v IT dělat, je rozhodování a ta cesta mnohem snazší a jistější.
Co za kurzy.
Spoustu lidí ti tu radí Czechitas. A já říkám, vykašli se na něj. V Czechitas tě všechno naučí hrozně všeobecně, ale nezacílí tě na obor, který přesně chceš dělat. Hlavně mi přijde, že ta úroveň je hrozně nízká. Já vřele doporučuji Coders Lab IT Academy. Kurzy jsou sice drahý, ale vyplatí se to. Můžou ti poskytnout i stipendium a úřad práce přispívá až 50 000.
Tak držím palce a určitě do toho jdi. Rovnou ale říkám, že je to fakt dřina. Tedy alespoň pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
11.8.24 17:51

@Camino
Ahojky, náhodou jsem najela na tuto diskuzi. Zvažuji kurz u Coders Lab, kdybys měla čas, mohla bych se tě poptat na studium? Hlavně mě zajímá ta náročnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze