Rekvalifikace - sanitář

4
27.1.25 13:59

rekvalifikace - sanitář

Ahoj,

jdu s dotazem, protože úplně nevím, jak mou situaci vyřešit, tak třeba někdo z vás byl v podobné a zvládne mi poradit. Ráda bych změnila práci (láká mě dělat v nemocnici) na což potřebuji sanitářský kurz, to by asi nebyl problém udělat, ale co jsem obepisovala nemocnice, tak všude to probíhá stylem, že kurz trvá cca měsíc, je tom 100 hodin teorie a nějakých 80 hodin praxe, což je potřeba dělat v průběhu celého dne. Dostáváme se k jádru, nemám vlastně vůbec šanci kurz při mojí práci udělat, kde jsem samozřejmě od pondělí do pátku, 8,5 hodiny denně. Jak teď postupovat? Dát výpověď, být měsíc na pracáku, udělat si kurz a ucházet se o místo, které chci? Zkusit napsat do nemocnice, ohledně dotazu na pozici, zda by to nešlo nějak udělat, že bych si sanitářský kurz dodělala v průběhu? Opravdu bych o práci měla zájem, ale bohužel nevím, jak se s touhle situací teď vypořádat. Nerada bych potom skončila úplně bez práce, když dám výpověď a budu měsíc dělat kurz, nikdo mi nezaručí, že pozici, kam chci během toho neobsadí.. :roll:
Děkuju za jakékoliv rady a názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.1.25 14:05

U nás v nemocnici ten kurz platí i zařídí ale zaměstnanec se musí upsat nemocnicí na nějakou dobu. Některé zdravotní střední školu nabízejí 2 lety maturitní obor pro maturanty. Čisté teoreticky po takovém oboru bys nemusela dělat kurz.
Taky ještě můžeš dělat pracovníka v sociálních službách. Nebude to přímo v Nemocnici ale zase bys dělala přímo s klienty.

• Citovat
  • Upravit
59
27.1.25 14:08

Přesně nevím, jenom mám jednu zkušenost, kdy známý začal pracovat jako sanitář a určitě v tu dobu žádný kurz neměl. Byl přímo osloven po protialkoholní léčbě v Bohnicích, se kterou spolupracovala paní z nemocnice a dávala těmto lidem šanci, protože se jí dlouhodobě nedaří místa obsadit. Jedná se tedy o místa v pražské nemocnici. On měl výhodu v tom, že je muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.1.25 14:08
@Anonymní píše: Více

Asi jsem se špatně vyjádřila, moje chyba.. Mám „vyhlídnutý“ přímo konkrétní obor a pozici, co bych v té nemocnici chtěla dělat, stačí mi tam pouze sanitářský kurz, proto nezmiňuji žádnou jinou variantu, jako je škola atd, nicméně i tak děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
27.1.25 14:14

Kamarádka kurz dělá, je na ÚP, ale stejně si ho musela platit sama, nějak jí to pokazili. Domlouvala se s různými lidmi tam a jedna paní o tom věděla, měla donést nějakou žádost a ta druhá ne. Takže tam záznam nebyl a musela si to zaplatit sama, tak pozor. Ale pokud je možnost dělat kurz při zaměstnání, tak bych výpověď nedávala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.1.25 14:18
@- sedmikráska píše: Více

Při zaměstnání to úplně nemám šanci udělat, leda bych si vzala měsíc dovolenou a to mi asi úplně neprojde. Nejde mi o proplacení od ÚP, nemám problém si kurz zaplatit. Jen nemám ten časový prostor.. to je to, co mě nejvíc trápí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
27.1.25 14:22

https://www.fnbrno.cz/…y-kurz/t5985 - tady jsem našla v Brně, kamarádka má prý teorii online, má nějaké přednášky a mezi tím nějaké dny chodí prezenčně na tu praxi, zkusím se jí zeptat, jestli máte zájem o další info. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.1.25 14:25
@- sedmikráska píše: Více

Pokud má něco online, tak by to bylo fajn, ráda budu mít víc info, sice jsem z Prahy, ale nějak bych to pofackovala, když na to přijde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
27.1.25 14:35

Tak jsem jí zavolala, má to v místě svého bydliště (což vůči ní asi zmiňovat nebudu), ale kurz je prý na 2 měsíce, probíhají nějakou mikrobiologii, první pomoc, komunikaci s pacientem, epidemiologii, komunikace s pacientem, něco s biologií a čistě anatomií (ale je to lehké, aby člověk věděl něco o trávení, dýchání a tak). :lol: Praxe prý probíhá tak, že prvně si jsou figuranty a pak asi půjdou normálně i do nemocnice. Prý je to občas náročné, že tam pár dní v týdnu bývá od rána do večera, takže s prací to asi nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
31.1.25 09:52

Fandím všem, kdo uvažuje o práci sanitáře. Sanitářů je a bude potřeba stále více a doufejme, že se to brzy začne projevovat i finančně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze