Umělá inteligence přináší problémy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jednoduše – napište vyučující aby dokázala že to psal umělá inteligence…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přináší a přinese ještě víc problému. Ke to časovaná bomba.
- Citovat
- Upravit
Detektory ať si strčí za klobouk, pracuji s tvorbou textů a nedokázaly rozeznat skoro nic správně, testovali jsme jich několik, je to pravda už nějakou dobu, možná, že pokročily… nicméně přesně, jak je tu napsáno, nějaký detektor není žádný důkaz, který by proti tobě mohla reálně použít, nic bych znovu nepsala, bránila bych se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako všechny novinky a technické vynálezy přinášející převrat ve vývoji a uvažování je AI dobrý sluha, ale trochu problematický pán. Ve spoustě oblasti je to vynikající pomocník. Já tě chápu, že jsi teď v obrovském stresu ze školy a jak to dopadne. Ale zase bych nebyla tak dramatická v tom, že je to zlo. To se svého času říkalo o ohni, páře, elektrice či telefonu také. Tato technologie tu s námi do budoucna bude a bude se dále raketově rozvíjet. Je potřeba se s ní naučit pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty detektory AI jsou sotva na 10 % spolehlivé. Jestli učitelka opravdu použila nějaký takový systém, tak její postup hraničí s nekompetentností. Bez důkazů na základě jednoho špatně fungujícího nástroje tě obvinit je absurdní.
Můžeš klidně psát eseje přes AI a upravit je tak, že to nepozná nikdo, a to ani detekční systémy. Takže tady jde o to, že buď učitelka nemá ponětí, jak ten software funguje, nebo si to prostě zjednodušila a jede na základě náhody.
A obecně ta tvá panika o AI a zlu je směšná, v budoucnu se právě očekává, že se zdokonalí natolik, že rozdíl mezi člověkem a AI půjde jasně poznat. Problém je jen v tom, že lidi v pozici autority bez znalostí používají momentka ne nástroje, kterým nerozumí. ![]()
- Citovat
- Upravit
To jsem takhle jela jednou vlakem a v kupé se mnou seděla partička středoškoláků. Vraceli se že školy a plánovali nějakou akci na víkend. Co jsem pochytila, tak jedna holka nechtěla, že musí dohánět ještě učení a musí odevzdat nějakou písemnou práci, kterou musí dopsat. Nikdo v tom neviděl problém - jednoduše zadáš AI a máš hotovo, všichni jsme to takhle udělali, přece se s tím nebudeš dělat. Takhle to dneska chodí. Na co namáhat mozkové závity? A pochybuji, že by profesorka měla tolik času a chutí, aby všechny ty ( v podstatě nevýznamné) práce projížděla. Za mě je to teda podvod, ale to ať si každý srovná sám se sebou. Za nás byly postihy i za taháky, a to beru tak, že dotyčný musel při výrobě taháků použít poměrně velkou vynalézavost, látku si přečíst, vypíchnout to nejdůležitější, ve zkratce vypsat hlavní body a ještě důmyslně ukrýt
Takhle zadat, opsat nebo vytisknout - slabota ![]()
Už jsem slyšela, že učitelé dnes podobné práce ani nezadávají právě proto, aby nemuseli řešit, jestli jsou autentické. Mimochodem komentáře mluvené AI jsou, jedním slovem, umělé. Nedá se to poslouchat, jak to tahá za uši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak už se vyučující ozvala. Napsala mi, že si to mám přijít napsat znovu. Souhlasila jsem tedy, protože mi nic jiného nezbývá. Zítra odjíždím na hory mimo republiku, takže mi nevyhovuje navržený termín a proto jsem ji požádala o jiný termín. V tom samém emailu jsem jí ale i nabídla, že pokud bude chtít zašlu jí k porovnání stylu psaní své starší texty. Tuto nabídku úplně přešla a zareagovala jen na to, že jsem v zahraničí a ať jí napíšu kvůli novému termínu až se vrátím.
- Citovat
- Upravit
Proč ti nic jiného nezbývá? Řekla bych jí, že mě obvinila neprávem, že se mi to vůbec nelíbí. To tě může obvinit i z další práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepouzivala jsi v textovem editoru nejake automaticke opravy? Nebo treba grammarly? Ja zjistila, ze tyhle korekce pak ten detektor vyhodnocuje jako AI. Hadam, ze to nebylo povolene pouzit, ale kdo vi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Buba mara
Tak jako když to správně ocituješ, tak podvod to víceméně není ![]()
A podobné práce i třeba bakalářky se třeba na některých vs už nedělaji a místo toho mají své projekty, což mi přijde stokrát lepší než víceméně parafrázovat 100× parafrázované nesmysly na 15 stránkách, jen aby se nahnal počet na teorii. Tak i v tomto vidím posun k lepšímu díky AI. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Takže další taková, co se minula povoláním. Já bych si to líbit nenechala. Ať mi to dokáže. Křivě tě obvinila a odpovídá ti jenom na to, co se jí hodí do krámu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 Já to nepoužívám ani v běžném životě, natož u testu, kdy vím, že na mě vyučující vidí.
- Citovat
- Upravit
@Zeoli Co když se s ní teď pohádám a pak to od ní schytám v dalším předmětu nebo u státnic?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
No nehádej se, slušně trvej na svém. Nařkla tě nespravedlivě, tohle si přeci nemůže dovolit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o zachování anonymity.
Následující příspěvek jsem již vkládala na jednu webovou a když už mám účet i tady, tak jsem si řekla, že to hodím i sem, upozorním ty, kteří (stejně jako já) netušili, že se to může stát.
Studuji prvním rokem navazující magisterské studium anglického jazyka na pedagogické fakultě. Za necelé tři týdny nám končí zkouškové. Zrovna minulý týden jsem psala svou předposlední zkoušku. Jako jedna z mála se psala na počítači. Abych to zjednodušila, v podstatě to byla esej. Psala jsem tak, jak píšu vždycky, můj styl psaní mi nikdy nezpůsoboval problémy. A co se nestalo?! Dnes ráno jsem obdržela email od vyučující, že můj test byl vyhodnocen jako „vytvořen AI“ a abych objasnila, jak se to stalo.
Vyučující v průběhu testu v počítačové učebně neseděla za stolem vepředu, ale usedla někam mezi nás, aby viděla na obrazovky. Já celá podělaná strachy bych si na použití umělé inteligence při psaní eseje do školy netroufla, natož, když vím, že na mě zkoušející vidí.
Na email jsem vyučující slušně odpověděla, že jsem umělou inteligenci nepoužila, do detailů zacházet nebudu. Zatím žádná odpověď, co dál.
Vím, že ty detektory umělé inteligence nejsou stoprocentní a co jsem tak koukala na internet, tak nejsem jediná komu se to stalo. Teď mluvím konkrétně o anglickém jazyce. Jinak jsem mluvila se spolužačkou, které se přesně tohle stalo při psaní bakalářské práce a vše se nakonec vyřešilo.
Možná je to tím, že angličtina není můj mateřský jazyk a že se mezi rodilými mluvčími nepohybuju, ale při psaní akademických textů používám často „odborné“ a „knižní“ výrazy, píšu spisovně, používám dost slov, která se běžně v angličtině nepoužívají, používám výrazy jako therefore, in conclusion atd. Dodržuji strukturu takovou, jakou nás naučil vyučující v prvním roce na vysoké škole (rodilý Brit) a používám slova a fráze typické pro jednotlivé části.
Nyní čekám na odpověď, přinejhorším to budu psát znovu. Plánuju ještě vyučující poslat své starší eseje, aby viděla můj styl psaní a mohla si to s mým testem porovnat.
Tak jen abyste věděli, že i tohle se může stát. Za chvíli člověk nebude moct napsat ani slovo bez toho, aby bylo vyhdnoceno jako umělá inteligence s tím, jak se to pořád dále vyvíjí, trénuje a jde kupředu. Je to zlo