Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, mám prosím dotaz. Beru týden remood, dneska budu navyšovat na celou tabletku. Je normální, že se mi trochu přitížilo a během týdne se mi několikrát zvedl žaludek?? Nezvracel jsem. Mám silné úzkosti ráno, budím se ve 4 nebo v 5.. jsem z toho docela v hajzlu, mám z toho depky a bojím se.
V létě 2019 jsem začal brát cipralex, ten mi skoro nepomohl, měl jsem s ním vždy hnusný propady dolú. v únoru 2020 jsem dostal Apoparox (pak remood), který teda mi krásně pomohl. Určitá úleva přišla už po měsíci. Ze všeho jsem se dostal, měl jsem 14 měsíců úplný klid, bral jsem to jako životní zkušenost a byla to jen vzpomínka, ale všechno je to zpátky.
Nebylo to tedy jenom léky, já samozřejmě chodil a zase začal chodit na psychoterapii, k tomu akupunktura a taky bachovky.. ale teď jsem ve fázi, kdy tohle je málo a potřebuju se srovnat co nejdříve. Nechci se v tom patlat x měsíců.
Chci věřit, že když ro zabralo jednou, tak to zabere znovu.
Když se mi každý den zvedne žaludek modlím se ať je to tím, že ta chemie maká ![]()
Trochu jsem zapomněl i dotaz, pokud jste se vraceli podruhé k lékům, tak jaké byly zkušenosti??
@Missu86 píše:
Trochu jsem zapomněl i dotaz, pokud jste se vraceli podruhé k lékům, tak jaké byly zkušenosti??
Ahoj, já zrovna Remood brala jen jednou, 60 mg denně (maximální dávka), ale moc mi nepomohl. Ale jiná AD jsem brala 2-krát, př. Asentra, Wellburtin, Brintellix a Deprex. Na 100% mi nezabrala ale ani poprvé, ani podruhé.
Ale pokud se mám vyjádřit obecně, tak někdy ta samá AD i napodruhé dobře sednou, někdy už ale zabrat nemusí. Ale ty bereš ještě krátce a pokud jednu tabletu 20 mg, tak i malou dávku. Ty zažívací NÚ jsou u SSRI AD časté, ale měly by cca kolem 2.-3. týdne odeznět. Já třeba brala 2-krát ten Brintellix (to tedy není SSRI AD) a poprvé NÚ žádné a podruhé jsem po něm začala každý den zvracet, až jsem to vydržela asi skoro 2 měsíce a pak jsme se s Dr. vrátily právě zas k Deprexu, který beru teď.
Každopádně jsi ještě na začátku, vše se snad ještě v dobré obrátí, držím moc palce.
@Lollitka ty bláho, kolik si toho brala??
to je neskutečná nálož.
Takhle, mě by ta občasná nevolnost nevadila, kdyby to byl znak toho, že to maká a že to dělá to co má.
Bral jsem teď polovinu, což bylo 10mg a až dneska celou.
@Missu86 píše:
@Lollitka ty bláho, kolik si toho brala??to je neskutečná nálož.
Takhle, mě by ta občasná nevolnost nevadila, kdyby to byl znak toho, že to maká a že to dělá to co má.
Bral jsem teď polovinu, což bylo 10mg a až dneska celou.
No tak ještě vydrž, bereš chvíli, ono se to snad ještě srovná. Účinky SSRI AD stejně najíždí až nejdřív tak od 3. týdne, ale může to trvat i třeba 2 měsíce u někoho, znám takové lidi. Ta nevolnost může být od tohoto AD.
No já brala těch 60 mg (postupně navyšováno), ale zrovna Remood mi vůbec nesedl. Ale každý jsme jiný, četla jsem, že tobě nezabral Cipralex, ten mi taky nesedl. Ale věřím, že tobě Remood zas pomůže. A je fajn, že nespoléháš jen na léky a chodíš i na terapii, Ať je to zas dobře.
@Lollitka píše:
No tak ještě vydrž, bereš chvíli, ono se to snad ještě srovná. Účinky SSRI AD stejně najíždí až nejdřív tak od 3. týdne, ale může to trvat i třeba 2 měsíce u někoho, znám takové lidi. Ta nevolnost může být od tohoto AD.
No já brala těch 60 mg (postupně navyšováno), ale zrovna Remood mi vůbec nesedl. Ale každý jsme jiný, četla jsem, že tobě nezabral Cipralex, ten mi taky nesedl. Ale věřím, že tobě Remood zas pomůže. A je fajn, že nespoléháš jen na léky a chodíš i na terapii, Ať je to zas dobře.
Já jsem psal doktorce a potvrdila mi, že v začátku jsou možné nevolnosti i různé úzkostné návaly. A samozřejmě to neřeším jen léky. Psychoterapie a hlavně mi pomáhala i akupunktura. Jakmile léky trochu zaberou, tak věřím že i s touto podporou půjde vše jednodušeji.
@Missu86
Ahoj, zabral ti tenkrát Remood? Začínám brát a bojím se, že podruhé nezabere. Diky
Ja brala ze začátku asentru pak ještě nějaký na konec mi sedl remood 20mg dva a půl roku sem ho brala a úplně super chodila do práce jezdila autem a dokázala byt sama občas přišla úzkost ataka ale jednou za 3 mesice třeba pak přišlo těhotenství změnili mi léky a od ty doby konec ted po roce zkoušení různých AD znovu zkouším remood beru týden půlku ted jdu na cely jakmile navýšíš musíš znovu počkat na změnu ![]()