Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Abych vše uvedla na pravou míru, tak poslední dobou byl v práci mazec, hodně práce a ještě víc přesčasů. Včera mě začalo lehce pobolívat v krku nic hrozného myslela jsem, že je to od toho že mi roste osmička, zub byl i mírně oteklý. Dnes jsem večer cítila lehký pobolívání mandle a zhrozila jsem seangínu jsem nikdy neměla a to co tam je taky ne, mandli na této straně mám vždy větší než tu druhou. Ale rozhodně není nikdy až takhle oteklá a ten flek na ni, mě také vyděsil. Nevím zda může jít o aft, angínu… covid? Nebo snad od toho růstu zubu? Rakovinu? Dodán, že testy na covid negativní a prodělala jsem covid v lednu. Jsem z toho lehce zchvácená, teplotu ani jiné vetší obtíže nemám. Malinko me ta mandle bolí. Nic víc, polikat můžu. Mám přehnaný strach, že to může být rakovina. Jsem nekuřák. Díky!
Zítra jdi k praktikovi. Vyfasuješ antibiotika. Neumíráš.
Řekla bych, ze čep. Takže to bude angina. Přeji brzké uzdravení
Jako prvni pomoc si udelej prieznitz a strikni si Jox (pokuj nejsi alergicka na jod). Hodne se ti ulevi.
@Anonymní píše:
Foto
Ahoj,
těm flekům se říká „čepy“ a je to příznak angíny. Zavolej si doktorovi, že máš čepy na mandlích, uvidíš zda tě pozve na prohlídku, nebo rovnou vystaví recept na ATB. ![]()
Podle mě to nemusí být angína. Dělají se mi takhle čepy často. Naposledy jsem úplně stejný průběh měla ve čtvrtek, od rána bolest v krku, zhoršovalo se to, večer jsem si tam koukla-čep jako prase. Tak jsem si ho vyndala a je po bolesti. Dělám to takhle pokaždé ![]()
Ahoj,
angínu jsem nikdy neměla a to co tam je taky ne, mandli na této straně mám vždy větší než tu druhou. Ale rozhodně není nikdy až takhle oteklá a ten flek na ni, mě také vyděsil. Nevím zda může jít o aft, angínu… covid? Nebo snad od toho růstu zubu? Rakovinu? Dodán, že testy na covid negativní a prodělala jsem covid v lednu. Jsem z toho lehce zchvácená, teplotu ani jiné vetší obtíže nemám. Malinko me ta mandle bolí. Nic víc, polikat můžu. Mám přehnaný strach, že to může být rakovina. Jsem nekuřák. Díky! 
Abych vše uvedla na pravou míru, tak poslední dobou byl v práci mazec, hodně práce a ještě víc přesčasů. Včera mě začalo lehce pobolívat v krku nic hrozného myslela jsem, že je to od toho že mi roste osmička, zub byl i mírně oteklý. Dnes jsem večer cítila lehký pobolívání mandle a zhrozila jsem se