Remoska nebo mini trouba?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
remoska nebo mini trouba?
Ahoj holky, bydlím v nájmu, kde není trouba, pouze dvouplotýnkový sporát. A tak se teď rozhoduju jeslti klasickou remosku, nebo takovou tu mini troubu. Takže otázka je jasná co je lepší?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak jde o to na co ji potřebuješ. pokud budeš chtít péct nějakej moučník, tak asi trouba bude lepší. Teda v remosce prý taky jde, ale bude furt kulatá no
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, co a jak chceš často péct. ALe za mě remoska - a já bych si koupila na Aukru, nebo Bazaru tu starou, originální. Protože není nic lepšího, než třeba rybízový koláč s drobenkou z takové remosky, jak to pekla babička. Originál remoska se stála vyrábí a prodává - je to mimochodem veliký hit v UK. A pak se tu dělá trošku podobná - tuším „Pečenka“, ta má myslím takové čtvercové okénko. Jak pečou ty nové, to nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já i v novém bytě zůstala věrná dvouplotýnkovému vařiči a remosce. Více plotýnek nepotřebuji, vařím jen na dvou a to jen vyjímečně a na pečení všeho co máme rádi stačí remoska. Zapečené těstoviny, koláče, dortové těsta, špízy, maso, hranolky…ještě jsem nenašla nic co by v ní nešlo udělat. Taky je super, že to jídlo dám i v tom „kastrolu“do lednice, schovám jen víko a nožky.
Ovšem Remosku mám za období cca 12let, už třetí. První jsem dostala už používanou a jednoho dne při zapojení do elektriky střelil kabel a víko shořelo. Druhá vydržela cca 3roky a pomalu a jistě se rozbíjely ty keramické válečky ve víku, až přestala v jedné polovině hřát, druhá půlka víka se přehřívala a raději jsme jí vyhodili, protože mi propálila v pracovní desce dírku. Půlka víka se tak nehřála, že rozpálilo i nožičky a bylo.
Obě Remosky byly ty moderní, větší, s tím nerezovým víkem s okénkem. Rozhodně s věcmi manipuluju opatrně, víko odkládám jemně… ![]()
Jsem asi patriot
takže jsem volila i do třetice Remosku a mám tu vínovou z limitované edice(ještě je modrá a šampáň)zatím po 4letech žádný problém, přijde mi lépe řešená, je krásná, dobře se čistí…takže já bych volila Remosku bez okénka.
Příspěvek upraven 27.06.17 v 12:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych volila mini troubu, příjde mi to lepší jako remoska, remosku má babička a pizza z toho no nevím, moc mi nechutná, za to z mini trouby, kterou má bráchy je fakt dobrá, ale je to na každým, ani jedno řešení není vyloženě blbé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám si vlastní pečivo, takže u mě vyhrála minitrouba. I proto, že v remosce jsem nikdy nevařila a plotýnky mi přijdou tak nějak přátelštější ![]()
Spokojenost naprostá, ve všech ohledech. S troubou jsem musela akorát vychytat jiné teploty pečení, ale to byl jediný zádrhel. Slouží už několik let v denním provozu a super. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No holky tak já bydlím sama a chci si prostě občas něco udělat v troubě, nějaké maso, bramboráky, občas nějakou tu buchtu. Mám ráda hodně listové těsto, nebo i pizzu. Přesně na tu jak píše @axlpol jsem koukala a zaujala mě. Můžu se zeptat máš 2 litrovou nebo 4? Jako ale trochu sympatičtější je mi minitrouba, ptz se to podobá té velké no. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze studentských let musím říct, že za mě trouba, v remosce neupečeš pizzu, buchty ani pečivo jako z trouby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokonce jsem ji ještě našla, naše vypadá o dost hůře, ale pořád funguje i po 9 letech ![]()
http://elektro.hyperinzerce.cz/…trava-mesto/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to máme rovnako, 2 platničky a k tomu menšiu trúbu. Neviem, ako by sa dalo v remoske spraviť vianočné pečivo, rozpiecť pizza, spraviť bábovka… my v trúbe máme aj rošt na kura, tiež super raz za čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na chalupě používám mini troubu, není špatná, ale je to tak na jednu porci. Pizza tam nevleze. Celkově mi to připadá, jako bych pekla v dětské hračce. Ale když nic jiného není, přetrpět se to dá. Remoska je lepší, ale výhrady bych taky měla.
Ještě mě napadá, že doma mám mikrovlnku s horkým vduchem + crisp funkce nějaká od whirlpool a v té se peče dobře. Velikost optimální, listové těsto naběhne skvěle, pizza taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mar772 píše:
Na chalupě používám mini troubu, není špatná, ale je to tak na jednu porci. Pizza tam nevleze. Celkově mi to připadá, jako bych pekla v dětské hračce. Ale když nic jiného není, přetrpět se to dá. Remoska je lepší, ale výhrady bych taky měla.
Ještě mě napadá, že doma mám mikrovlnku s horkým vduchem + crisp funkce nějaká od whirlpool a v té se peče dobře. Velikost optimální, listové těsto naběhne skvěle, pizza taky.
já bydlím sama, ale i tak vždycky připravuju jídla víc, ať furt nemusím vyvářet jak blbec
. Další problém, nemám ani mikrovlnku. Taky je v plánu, ale musím postupně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Quinn7 Mamka má v bytě sporák a remosku. Kupovali jsme tak před třemi lety novou, ale tu originální. Přiznám se, že buchtu v tom mamka nepeče, ale na ostatní pečení je super. A stačí ji to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, tak já nevím. Koukám, že je to tady tak 50 na 50. Já jsem taky nerozhodná hrůza
- načítám...
- Citovat
- Zmínit