Remoska nebo mini trouba?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Quinn7 píše:
Holky, tak já nevím. Koukám, že je to tady tak 50 na 50. Já jsem taky nerozhodná hrůza
Napiš si co v tom budeš dělat, co jsi zvyklá. Přiznám se, že třeba mamka nepeče sladké ani vánoční cukroví. To si nedovedu v remosce představit, jako litou buchtu jo, ale to vánoční cukroví ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buchta, kuře, zapečené věci, lité koláče atd. - Remoska
Drobné věci (cukroví, housky) - trouba
Já mám Remosku (troubu tedy taky), ale tu novou verzi od Ety, protože Remoska, která se dneska vyrábí pod stejným názvem, už nemá okýnko
Nebo pohledat po bazarech tu úplně starou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže já moc vařit neumím. Takže takový ty jednoduchý věci. Zapečený brambory, těstoviny, nějaký maso, bramboráky na plech, listové těsto, pizzu, spíš takový ty jednodušší věci. Spíš abych nemusela stát u pánve, ale šoupla to do trouby a ono se to udělalo samo:D. Co se týče sladkýho, asi bych si občas ráda udělala třeba perník, nebo bábovku, nebo nějaký prostě piškotový těsto atd. Vánoční cukroví ne, to budu normálně u rodičů, takže to ne. Pečivo taky ne, to nepeču.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Quinn7 píše:
Takže já moc vařit neumím. Takže takový ty jednoduchý věci. Zapečený brambory, těstoviny, nějaký maso, bramboráky na plech, listové těsto, pizzu, spíš takový ty jednodušší věci. Spíš abych nemusela stát u pánve, ale šoupla to do trouby a ono se to udělalo samo:D. Co se týče sladkýho, asi bych si občas ráda udělala třeba perník, nebo bábovku, nebo nějaký prostě piškotový těsto atd. Vánoční cukroví ne, to budu normálně u rodičů, takže to ne. Pečivo taky ne, to nepeču.
Tak ti rozhodne remosku..
mam tu novou- bez okynka, tu vetsi..
krome bramboraku v ni delam vsechno co pises, pro ctyrclenou rodinu.
tobe by asi stacila ta mensi.. ale ja zase do te vetsi normalne davam dortovou formu ( i na babovku) a nebo i zapikaci mensi misku, kdyz chci zapect neco mensiho.
pouzivam ji fakt hodne. V te zapikaci misce se krasne i ohriva jidlo.. treba brambory..
jediny.co, tak si maso zakryvam nejdriv alobalem, aby zmeklo a pak teprve odkryvam, aby se pekne opeklo. Nebo i buchty alobalem prikryju, aby nesly tolik zvrchu. A listovy testo se pece krasne.. jen mas mensi nohavice a musis po castech.. ale v mini troube predpokladam taky..
ja se tlucu do hlavy, ze sem ji nekoupila davno a pekla v mikrovlnce s horkym vzduchem- takze mam srovnani.. jo a i pernicky sem v remosce upekla..
jen to trvalo desne dlouho..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a na muffiny mam formicky, kazdej muffin zvlast. A taky se to v remosce upece.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak, že bych nakonec šla do tý remosky? A jaký je rozdíl mezi tou s okýnkem a bez? Víc se mi líbí ty barevný bez okýnka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadlo, dají se v té remosce udělat třeba hranolky? nebo třeba my děláme karbanátky v troubě, nebo i ty bramboráky, abysme to zbytečně nesmažili na oleji. Tak jestli to to jde udělt v pohodě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když máš okýnko, tak můžeš kontrolovat stav upečení, aniž bys musela sundavat poklici, čímž pustíš ven nashromážděné teplo. Mně vyhovuje okýnko. ![]()
Hranolky ani bramboráky jsem nikdy nezkoušela ani v té troubě, ale nenapadá mě, proč by to nešlo (hranolky určitě, bramboráků se tam asi moc najednou nevleze).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Okynkem sice vidis.. ale pod tim okynkem to zase nepece.. takze treba buchta nemusi byt upecena stejnomerne- toť info z netu, kdyz sem ja hledala info o remoskach..
proto pry u remosky od tech okynek upustili..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tereza12345 píše:
Tak ti rozhodne remosku..
mam tu novou- bez okynka, tu vetsi..
krome bramboraku v ni delam vsechno co pises, pro ctyrclenou rodinu.
tobe by asi stacila ta mensi.. ale ja zase do te vetsi normalne davam dortovou formu ( i na babovku) a nebo i zapikaci mensi misku, kdyz chci zapect neco mensiho.
pouzivam ji fakt hodne. V te zapikaci misce se krasne i ohriva jidlo.. treba brambory..
jediny.co, tak si maso zakryvam nejdriv alobalem, aby zmeklo a pak teprve odkryvam, aby se pekne opeklo. Nebo i buchty alobalem prikryju, aby nesly tolik zvrchu. A listovy testo se pece krasne.. jen mas mensi nohavice a musis po castech.. ale v mini troube predpokladam taky..
ja se tlucu do hlavy, ze sem ji nekoupila davno a pekla v mikrovlnce s horkym vzduchem- takze mam srovnani.. jo a i pernicky sem v remosce upekla..jen to trvalo desne dlouho..
Ano, mám to stejně. Mám tu větší, ta malinká mi přišla fakt malinká i když jsem žila sama(teď jsme čtyři)bez okénka v chilli barvě a děláme hodně listové těsta, makovníky, zapečené těstoviny, pizzy, marlenky a jiné řezy a i pečivo bez problémů. Když jsem dělala chleba, tak jsem dovnitř vložila malý pekáček, ať se chleba „nerozleje“
Opravdu jsem nenašla nic co by tam nešlo…a když pečů buchtu, tak na to horké víko položím polevu, která se mi(než se dopeče buchta)pěkně rozpustí.
…že jsou buchty a koláče kulaté myslím není problém, talíře jsou taky kulaté ![]()
Hranolky v pohodě, krokety taky…jedině snad lassagne jsou problém, protože je remoska kulatá musím ty krajní lámat do obloučku
ale to je malý problém.
I když jsem měla tu s okénkem, stejně jsem raději oddělala víko a do buchty píchla nebo hranolky promíchala. Ono stejně po čase už má člověk vychytané, jak dlouho se co peče, ještě se mi nestalo, že by se něco spálilo.
A jak jsem psala, s těma okénkovýma nemám dobrou zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tereza12345 píše:
Okynkem sice vidis.. ale pod tim okynkem to zase nepece.. takze treba buchta nemusi byt upecena stejnomerne- toť info z netu, kdyz sem ja hledala info o remoskach..proto pry u remosky od tech okynek upustili..
Jo, taky jsem to četla, ale z praxe mi nepřijde, že by to mělo nějaký vliv. Perník tam tedy nepeču, mám tu troubu, ale u normálního zapékání jsem to nikdy nepozorovala.
Jo, a ta Remoska od Ety není kulatá, je čtvercová, jen se zakulacenými rohy (ale i kulatá je OK, máme ji u našich).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit