Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím, mám na vás dotaz. 25.prosince jsem byla na rentgenu ledvin. Jenže teď jsem v 11. týdnu, myslíte, že se miminku může něco stát?
Myslíš těhotenské týdny, které se počítají od poslední ms, nebo od ovulace? Každopádně to bylo ještě brzy, neboj se, nic se nestalo. ![]()
To jsi ještě nebyla ani těhotná. RTG záření se v těle neukládá.
Určitě to bude dobrý
Otěhotněla jsem na Vánoce (24. nebo 25. 12.) a jsem ve 13 týdnu
Takže v té době ještě ani nemohla být ovulace.
V minulém těhotenství jsem musela v 7.týdnu podstoupit rentgen hrudní kosti a ruky, samozřejmě se zástěrou, a miminko je v pořádku.
@Anonymní píše:
Zdravím, mám na vás dotaz. 25.prosince jsem byla na rentgenu ledvin. Jenže teď jsem v 11. týdnu, myslíte, že se miminku může něco stát?
Upeklo to všechny spermie, takže je zárodek pouze z vajíčka, časem to bude velký problém, až mu nebudou mít z čeho růst nožičky a ručičky. ![]()
@Cenarius píše:
Upeklo to všechny spermie, takže je zárodek pouze z vajíčka, časem to bude velký problém, až mu nebudou mít z čeho růst nožičky a ručičky.
@Anonymní píše:
@Cenarius?
no přeci mu to nevěříš
jasně, že je to vtip ![]()
@Cenarius píše:
Upeklo to všechny spermie, takže je zárodek pouze z vajíčka, časem to bude velký problém, až mu nebudou mít z čeho růst nožičky a ručičky.
Parthenogenese není nemožná ani u lidí, ale dál než do blastocysty to nedojde. Jen tak pro zajímavost. ![]()