Rentgen střev - 3leté dítě

4181
19.2.12 22:04

Rentgen střev - 3leté dítě

Ahoj,
absolvovali jste nekdo s malym ditetem rentgen strev ? Myslim jako rentgenovani toho ditete, samozrejme.
Bohuzel nas to ceka, nevim jeste kde a presne kdy, mame se jeste stavit u dr za 3 tydny, ale jelikoz mi maly v jednom kuse usírá (uz to nedokazu napsat jinak, tak sorry za vyraz), proste leze to z nej po trochach furt, vecne napatlano ve slipech, poradnej bobek udela tak jednou za tyden, tak uz je potreba to vysetrit. Na jednu stranu jsem rada, ze se neco bude dit, protoze uz jsem mirne zoufala (ziju ve smrduty realite uz skoro pul roku), na druhou stranu je mi ho lito a tusim, ze nic prijemnyjo to nebude :,( .
Vsechno zacala chozenim na nocnik, do ty doby zadny problem. Pak se „kousnul“, chvili mel zacpu, protoze neumel kadit, a od ty doby jedeme v problemech.
Budou mu 3r zacatkem kvetna.
Predem diky za zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
19.2.12 22:28

mysliš fakt rentgen?mam dítě s nemocnyma střeva a retgen střev nam myslim nedělali jen sono..ty střeva se hybou pořad tak zachytit něco ostře na snimku asi nejde…každej organ ma svou zoobrazovaci metodu…

držím palce at to nic neni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
19.2.12 22:33

Jj, myslim rentgen, rikala to dr. Rikala mi, ze se treba muze stat, ze muze mit v nejakem miste strevo rozsirene, a stolice se mu tam hromadi, neumi to vytlacit, a jelikoz tam toho uz pak ma spoustu, tak to z nej porad uchazi …
Rikala, ze tohle bohuzel utz zjistit neumi, ze to skutecne chce rentgen - ze vstriknou kontrastni latku zadeckem do strev a udelaji snimky.
Takze vlastne ja teoret.vim, co cekat, ale zkusenosti ostatnich jsou vzdycky dobre vedet.
Ono kdyz i dr rekne, ze deti nerada na tyhle typy vysetreni posila, ale ze u nas uz se to musi resit (jinak, nez jen teplym moštem nalacno, po kterym se stejne nevykadi :zed: ), tak to cloveku neprida no :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aromerenet
19.2.12 22:48

No já na RTG ODD pracuju a moc možností není.Irigo jakože klasická rtg zobrazovací metoda, nebo CT virtuální kolonoskopie. Ani při jedné metodě se kontrast do zadku nestříká.

• Citovat
  • Upravit
425
19.2.12 22:57

tak ja taky nevim oco jde…ale dceři dělaji jen sono kde zjištuji tlouštku stěn střeva ..nebo kolonoskopie klasicka…ale natom sonu by mělo byt vidět rozšiřene místo,ja jak chodim sni na ty utz tak vidim ja to tam měří na milimetry no ale asi je ta zobrazovaci metoda lepší na tohle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35350
19.2.12 23:30

Asi vas posila na irrigografii. Obcas se dela i detem pri podezreni na megakolon, rozšíření střeva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.12 23:31

Byla jsme s dcerou na RTG žaludku a střev, ale byl jí necelý rok.
Napřed absolvovala jedne snímek, pak dostala vypít kontrastní látku namíchanou do pití a tak dělali další snímky, s tím, že díky té kontrastní látce bylo vše mnohem lépe vidět…

• Citovat
  • Upravit
4780
20.2.12 06:27
Aromerenet píše:
No já na RTG ODD pracuju a moc možností není.Irigo jakože klasická rtg zobrazovací metoda, nebo CT virtuální kolonoskopie. Ani při jedné metodě se kontrast do zadku nestříká.

A co irrigo? Při něm se teda kontrast do konečníku dává…
Bohužel neznám přesně postup vyšetření u dítěte, pracuji u dospělých. Ale bude to asi stejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
20.2.12 08:36

ahoj,
myslíš irrigografii, dětem se dělá, neboj, je to v poho. Synátor trpí enkoprézou, je to vždy třeba došetřit.

• Citovat
  • Upravit
4181
21.2.12 13:39

Moc dekuju za reakce. Jsem z toho dost vyrizena, ale jsem rada, ze KONECNE neco vim, totiz s tou enkoprezou jsi na to kapla - Lightsun. Tolikrat jsem sem o tom psala, a nikdy to nikdo nezminil, az ted. Neco jsem si o tom vyhledala, sedi to na nas uplne presne. Hrozne na tom je, ze lecba vlastne spociva akorat v uprave stravy, vysvetlovani, trpelivosti a nacviku. To bude u nas na hodne dlouhe lokte, bojim se, aby mohl vubec jit od zari do skolky :(
Porad patram, kde se to stalo a proc, a duvod vidim asi v tom nacviku na nocnik, to jsme nezvladali, nekolikrat jsem to odlozila, pak se to naucil - az nekdy ve 2 a 1/4, umel curat i kakat behem 14 dnu do nocniku, a pak se proste seknul nevim proc, a od te doby kadi jednou za tyden a cele dny maze a maze :zed: .
Z rtg mam strach, ale musime to vydrzet, bojim se, aby ho to jeste vic neznechutilo, nejradsi bych aby mu to udelali v narkoze :mrgreen: ja vim, ze je to asi hloupost, ale to bude strasny zazitek.

Mroe - diky za vysvetleni, doufam, ze se nic takoveho nepotvrdi :(
Doufam, ze nas alespon poslou nekam, kde delaji tyhle veci detem a maji k nim nejaky pristup a zkusenost, a ne na klasicky rtg, kam chodi dospeli s kdecim a mezi nimi pujdeme my :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty