Reparát a studijní materiál

5
22.4.23 13:56

Reparát a studijní materiál

Ahoj! Nemám vplánu se sebelitovat, jelikož jsem si reparát zavinil sám, ale potřeboval bych poradit. Dostal jsem teď na konci čtvrťáku 5ku z češtiny. Ano je to strašné, že z mateřského jazyka mám za 5, ale tak stane se. Byl jsem za učitelkou a vždy mě poslala s prominutím dopr*ele a i spolužáka, kterému nenechala dopsat testy i přes to, že na školu nekašlal, ale občas se staral o svojí matku, která má rakovinu. I přes to ho poslala někam, i když byl čas. Moje otázka zní: Má každá škola stejný učební plán na češtinu a popřípadě kde najít podklady na učení? Chtěl jsem zmínit, že s přístupem naší češtinářky se podkladů nedočkám, protože je nám nikam celou dobu neukládá a řekla mi, že si to mám někde zjistit :) Nerad bych kvůli téhle známce neodmaturoval a přišel o 4 roky života, protože nemáme kapacitu školy na opakování.

Předem přeji krásný slunečný den a doufám, že tu někde najdu svého zachránce/zachránkyňi <3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11807
22.4.23 14:05

A co třeba učebnice ze které jste probírali látku? Nebo nějaký sešit s poznámkami? Z čeho ses učil? Resp..neučil že…nicmene asi by fungovala nějaká kniha typu odmaturuj z češtiny nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20877
22.4.23 14:09

@Tom19 a to ani nikdo ze spolužáků nic nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.4.23 14:30

@Vladusxx učebnice jsme neměli, jelo se pouze podle výkladu učitelky z jejích prezentací, které nejsou nikde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.4.23 14:31

@Cenarius 90% ne, jen oni dokázali pochytit tu látku z hodin, já jakožto ADHĎák nedokazu davat pozor a vubec mi to do hlavy z hodin nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20877
22.4.23 14:39
@Tom19 píše:
@Cenarius 90% ne, jen oni dokázali pochytit tu látku z hodin, já jakožto ADHĎák nedokazu davat pozor a vubec mi to do hlavy z hodin nejde.

Tomuhle nikdo neuvěří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11807
22.4.23 14:40

@Tom19 no ale tak učitelka vám látku vyložila..že ty sis nedělal poznámky je tvůj problém… :nevim: ona rozhodně není povinná vám dávat své materiály…sežeň si prostě učebnici češtiny a literatury pro střední školy a odmaturuj z češtiny a z literatury a šprtej… K mature to stejně budeš potřebovat vše takže ti to vůbec neuškodí studovat komplet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14585
22.4.23 14:46

Já ti nevím, ale nám učitele žádné podklady pro maturitu nedávali, dostali jsme seznam otázek, ty jsme se naučili a hotovo. Nevím, co teď mate vy, jestli jenom nějaké testy nebo jsou i nějaké okruhy, ale když vetsina tvých spolužáků odmaturovala, asi vedeli, jak se připravit. Co kdyby ses tedy zeptal jich? Někteří třeba ještě budou mít nějaké přípravy doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.4.23 15:16

@Vladusxx zkusím možná napsat ředitelovi, jestli by mi neposlal studijní plán na druhé pololetí, k tomu bych jako student měl mít přístup a zároveň si nemyslím, že by chtěl, abych pokazil prestiž školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.4.23 15:19

@Vladusxx a co se týče toho, že to k maturitě budu potřebovat.. No nevím, psali jsme starší didakťák na známky a dal jsem to na 3ku bez jakýchkoliv znalostí, pak už jen se naučit knížky na ústní a je to, u maturity si nemyslím, že by mi k něčemu byl celý rok a proto se nechci učit z celého roku, když mi bylo učitelkou řečeno, že reparát budu mít jen z pololetí druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
22.4.23 15:21
@Vladusxx píše:
@Tom19 no ale tak učitelka vám látku vyložila..že ty sis nedělal poznámky je tvůj problém… :nevim:ona rozhodně není povinná vám dávat své materiály…sežeň si prostě učebnici češtiny a literatury pro střední školy a odmaturuj z češtiny a z literatury a šprtej… K mature to stejně budeš potřebovat vše takže ti to vůbec neuškodí studovat komplet…

Ježiš tohle je tak strašně zbytečný :roll: Tak snaží se asi ne? Kantorka sice asi není povinná cokoliv dávat ale dost to vypovídá o jejím vztahu k její práci a notabene o ní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11807
22.4.23 15:33

@Jazmine snaží se teď ale co dělal do teď? Když nemá ani poznámky…já sem si taky nepsala slovo od slova co učitelka říkala ale napsala sem si třeba že 1. Dubna jsme probírali Borovského a 5. Května Nerudu…a k tomu třeba seznam toho co napsali…ale on nemá vůbec nic tzn že to totálně flakal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11807
22.4.23 15:36
@Tom19 píše:
@Vladusxx a co se týče toho, že to k maturitě budu potřebovat.. No nevím, psali jsme starší didakťák na známky a dal jsem to na 3ku bez jakýchkoliv znalostí, pak už jen se naučit knížky na ústní a je to, u maturity si nemyslím, že by mi k něčemu byl celý rok a proto se nechci učit z celého roku, když mi bylo učitelkou řečeno, že reparát budu mít jen z pololetí druhého.

U maturity té zkouší z látky za všechny 4 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
22.4.23 15:37
@Vladusxx píše:
@Jazmine snaží se teď ale co dělal do teď? Když nemá ani poznámky…já sem si taky nepsala slovo od slova co učitelka říkala ale napsala sem si třeba že 1. Dubna jsme probírali Borovského a 5. Května Nerudu…a k tomu třeba seznam toho co napsali…ale on nemá vůbec nic tzn že to totálně flakal

Pořád ti to, co píšeš nepřipadá zbytečný? Za prvé: To teď už nezmění, ale ctí ho, že to chce napravit. Za druhé: Myslíš že sem šel proto, aby ho tu peskovala cizí ženská jako vlastní matka? :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.04.23 v 15:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
22.4.23 15:39

@Vladusxx Apropo, on někde píše, že neflákal a je to chyba někoho jiného? Já mám takový pocit, že to přiznává a sem si šel jen pro radu. Fakt to nejde bez moralizování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin