Reparát a studijní materiál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2666
22.4.23 15:46
@Tom19 píše:
@Cenarius 90% ne, jen oni dokázali pochytit tu látku z hodin, já jakožto ADHĎák nedokazu davat pozor a vubec mi to do hlavy z hodin nejde.

Nějak nevěřím tomu, že 90 % lidí ve třídě si nedělá poznámky a všichni prolézají, protože si vše pamatují na první poslech z prezentací, které nemají k dispozici. A to říkám jako někdo, kdo si většinu látky z hodin pamatoval. Pochybuju, že máte celou třídu takových lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11819
22.4.23 15:59

@Jazmine a četla si že jsem mu hned v prvním příspěvku poradila z čeho se má učit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
22.4.23 16:13

Nemáte třeba elektronickou žákovskou? moje děti mají Bakaláře a v nich je téma hodin zaznamenáváno. jestli máte něco obdobného, dalo by se z toho vytáhnout, co jste se učili a holt se to potom musíš doučit z aleternativních zdrojů, pokud nepoužíváte učebnici :nevim: tedy dohledat si informace k tématu na netu nebo nakouknout do některé ze středoškolských učebnic češtiny. ale tedy na tvém místě bych se asi spíš obrátila na spolužáky. dost pochybuji, že by si nikdo z nich žádné poznámky nedělal. i tak ty znalosti přece potřebuješ k maturitě. k té ses ještě učit nezačal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3217
22.4.23 16:16
@Vladusxx píše:
@Jazmine a četla si že jsem mu hned v prvním příspěvku poradila z čeho se má učit?

A bez keců to nešlo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
22.4.23 16:17

Na straně 784 je obsah učiva. Vaše škola bude mít totéž, stačí pohledat
 https://www.gymnaziumjihlava.cz/…p-g_2020.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3217
22.4.23 16:24
@sagina píše:
Nemáte třeba elektronickou žákovskou? moje děti mají Bakaláře a v nich je téma hodin zaznamenáváno. jestli máte něco obdobného, dalo by se z toho vytáhnout, co jste se učili a holt se to potom musíš doučit z aleternativních zdrojů, pokud nepoužíváte učebnici :nevim: tedy dohledat si informace k tématu na netu nebo nakouknout do některé ze středoškolských učebnic češtiny. ale tedy na tvém místě bych se asi spíš obrátila na spolužáky. dost pochybuji, že by si nikdo z nich žádné poznámky nedělal. i tak ty znalosti přece potřebuješ k maturitě. k té ses ještě učit nezačal?

No právě že ne. Ty státní vypadají jinak. Já vím, že právě učivo to klasické a maturitní se liší, ty státní maturity jsou strašně komplexní a obecnější. Tam pak pomůže přímo třeba kurz „Příprava na státní maturitu“ přes net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3217
22.4.23 16:28
Ježiš, jak
@vokishka píše:
Na straně 784 je obsah učiva. Vaše škola bude mít totéž, stačí pohledat
https://www.gymnaziumjihlava.cz/…p-g_2020.pdf

Ježiš, jak já jsem ráda že jsem pryč ze školy! :D Úplně se mi navalilo :poblion: Nezapomenu svojí poslední státnici a slib, že už mě nikdy nikdo v žádný škole (kromě té mých dětí) neuvidí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
22.4.23 16:32
@Jazmine píše:
No právě že ne. Ty státní vypadají jinak. Já vím, že právě učivo to klasické a maturitní se liší, ty státní maturity jsou strašně komplexní a obecnější. Tam pak pomůže přímo třeba kurz „Příprava na státní maturitu“ přes net.

Státní maturitu v pohodě napíšu teď, většinou na dvojku, 33 let od poslední hodiny češtiny - tolik k složitosti a komplexnosti.
Hoch nebyl připuštěn k maturitě, protože dostal na vysvědčení za 5. Maturity se ještě nepsaly. On teď potřebuje zvládnout látku za 2. pololetí.

Příspěvek upraven 22.04.23 v 16:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
22.4.23 16:33

@Tom19 A nikdo ze spolužáků nemá poznámky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
22.4.23 16:36
@Jazmine píše:
No právě že ne. Ty státní vypadají jinak. Já vím, že právě učivo to klasické a maturitní se liší, ty státní maturity jsou strašně komplexní a obecnější. Tam pak pomůže přímo třeba kurz „Příprava na státní maturitu“ přes net.

tak maturitní čeština není státní, ta je školní. státní je jenom didaktický test a na ten mi přijde, že žádné extra znalosti potřebné nejsou. aby člověk prolezl, tak potřebuje spíš porozumět textu a obecně umět gramatiku, která se jede od základky. sloh a ústní čeština vychází z toho, co se děcka učila ve škole. děti mám tři a všechny na střední v průběhu studia v rámci češtiny měly povinnou četbu, která se prolínala s maturitní četbou a kterou probíraly tak, aby u maturity věděly, co se po nich vlastně chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
22.4.23 16:39
@Havlova píše:
@Tom19 A nikdo ze spolužáků nemá poznámky?

Psal, že ne. Že všichni si všechno pamatovali z hodin a nikdo se nepotřeboval učit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
22.4.23 16:39
@Cenarius píše:
Psal, že ne. Že všichni si všechno pamatovali z hodin a nikdo se nepotřeboval učit. :mrgreen:

samí géniové :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
22.4.23 16:41
@Jazmine píše:
@Vladusxx Apropo, on někde píše, že neflákal a je to chyba někoho jiného? Já mám takový pocit, že to přiznává a sem si šel jen pro radu. Fakt to nejde bez moralizování?

No jenže on se tváří, jako by teď do té školy spadnul z nebe, že vůbec netuší, co v těch hodinách celého půl roku asi tak mohli dělat :lol: a jasne, všichni spolužáci “to” pochytili v hodinách, ale nikdo mu není schopen říct, co pochytil a z čeho tu jedničku vlastně má :P kam se hrabe Kafka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
22.4.23 16:42
@Cenarius píše:
Psal, že ne. Že všichni si všechno pamatovali z hodin a nikdo se nepotřeboval učit. :mrgreen:

To je blbý, když jsi sám ve třídě géniů.
Pak jedině snad Bakaláři a alespoň název toho, co brali. A nebo slušně požádat školu o témata k reparátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
22.4.23 16:45
@Havlova píše:
To je blbý, když jsi sám ve třídě géniů.
Pak jedině snad Bakaláři a alespoň název toho, co brali. A nebo slušně požádat školu o témata k reparátu.
škola mu témata dá, mají na to ještě týden. A jak jsem psala, obsah učiva bývá na stránkách školy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin