Retro hračky a dnešní děti

18305
5.7.10 07:55

RETRO hračky a dnešní děti...

Ahoj vespolek,

stalo se vám taky, že jste měly v dětství nějakou oblíbenou hračku a pak jste ji dlouho v obchodě neviděly… a až nedávno se odkudsi „vynořila“ v obchodní síti? Zkuste sem přidat záznam s tím, o jakou hračku šlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
5.7.10 07:59

Já jsem to nedávno zažil se stavebnicí PANELA. To byly takové „panely“ z pružné umělé hmoty (asi polypropylén…), které šly do sebe vzájemně zatlačit pomocí „cimbuří“ na boku. Bílé panely měly to „cimbuří“ trochu jinak uspořádané než ty barevné - a díky tomu se při spojování do řady střídaly - bílý, barevný, bílý, barevný… Nejčastěji jsem si z nístavěl všelijaké domky, mosty a taky vozidla - moje sestry zase nejčastěji náramky, podle očekávání… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
5.7.10 08:21

ndeavno jsem shanela TV takovou tu mrnavou a jeste par veci se tam vyrojilo :-)
 http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
5.7.10 08:23

Já nedávno objevila dřevěnou kachnu co otáčí při tahání za sebou hlavu a káchá :mrgreen: A pak malé divadélko s panáčky co se s nimi pohybuje magnety po podložce a magnetickou tabulku s dřívky ve kterých je vsazen magnet a skládají se z toho obrázky. Já bych řekla že spousta hraček zmizela a zas se „objevila“ jen proto že je nikdo nehledal… Mezi takové pro mne patří ještě Seva, Merkur a MontySystem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
5.7.10 08:26

já teda na blešáku objevila jak nový ten traktůrek plechový s vlečkouv volantem a ředící pákou, a hned se mi vybavilo, že jsme ho taky měli…krásná hračka…my ha asi rozbili, tenhle byl ještě krásný a chtěli za něj 20 nebo 30 euro :poblion: :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.7.10 08:31

O MERKUR jsme málem přišli, když francouzská firma MECCANO projevila zájem o koupi obchodní značky - aby mohla českou výrobnu zavřít… No naštěstí je to teď jinak. MECCANO jsou sice pěkné hračky, s nápadem, ale ta cena, brrrr… :twisted: Jinak ta PANELA mě docela příjemně šokovala. Akorát že v hračkářských obchodech (včetně internetových) je k vidění velice zřídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.7.10 08:33

viky23, zkus nahlídnout na www.plechovehracky.cz ..... je to on?

Kamenný obchod tohoto e-shopu jsem objevil před necelým rokem na brněnské Staré Osadě… ale vypadá, jako by snad ani nefungoval… tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
5.7.10 08:39

V tom stylu to je, ale tohle už je „moderna“ ten starej byl krásnější :srdce: a já si ho nekoupila… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
5.7.10 08:49
viky23 píše:
V tom stylu to je, ale tohle už je „moderna“ ten starej byl krásnější :srdce: a já si ho nekoupila… :zed:

tohle je on :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.7.10 08:53

V té výloze mají taky vystavenou nerozstříhanou tabuli barveného plechu, ze které ty traktůrky vystřihujou a ohýbají… takže jednoznačně novovýroba.
Mě akorát strašně mrzí, že jsem si za minulého režimu nenakoupil do zásoby stavebnice historických autíček ze začátku dvacátého století, které tehdy z plastu lisovalo výrobní družstvo IGRA. V porovnání s dnešní výrobou plastikových stavebnic je to slabý odvar, ale je to nostalgie… červená aerovka, Praga Cháron, Laurin a Klement Voituretta … jojo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.7.10 08:56

Tak přesně tenhle traktůrek - i s tím plechovým dvojsedátkem - mají vystavený ve výloze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
5.7.10 09:04

my měli celekm dost hraček, ale kde to vše je…to netuším, co po mě zbylo tak akorát panenky :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
5.7.10 09:13

my MERKUR taky ještě máme :-) . Já zase sháním jednu takovou hračku, co jí vidíme u doktorky a fyzioterapeutky. Myslím, že je ruská, je to takový vajíčko, co vydává cinkavé zvuky, ale ať hledám, kde hledám, nikde není k sehnání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.7.10 09:16

Evi, mě docela dostala výstava MERKURU v muzeu ve Šlapanicích u Brna (ale to už píšu po několikáté…) Až tam jsem si uvědomil, že to není ojedinělý výrobek, ale završení dlouhé řady vývoje kovových stvebnic. Byly tam vystavené i ty už zaniklé - VAŠEK, TRIX a další.
Mělo by to být na netu - www.muzeumbrnenska.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
5.7.10 09:57

my máme doma ještě merkur dřevěný, manžel našel…on toho má…pak ručně vyráběný nábitek do domečku pro panenky, pak zmenšeniny klasického nádobí, to je opravdu jak oryginál, jen malinké, krásné. Pak má staré stolní hry…autodráhy…tady je super to, že jsou tu velmi oblíbené blešáky, každý týden v jiné vesnici…to mě baví :dance: jo a žiju v Rakousku, oni tu mívají třeba hromádky, co pak dají před barák a chtějí vyhodit…vždycky tak 3-4-5 vesnic, a tam se taky dají najít poklady :oops: :roll: :mrgreen: :lol: oni si tu věcí naváží :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí