Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Vozíte nebo vozili jste své děti v retro kočárcích a co nato okolí?
Nevím, co si představuješ pod pojmem retro kočárek.
Ale co si myslí okolí je snad jedno, ne? Hlavně že kočár bude pohodlný pro dítě a tobe se s ním bude dobře jezdit. ![]()
Jo, mela jsem pro nejmladšího. Proutěný, manšestrová bouda, velká bílá kola. Vozila jsem od února do května, pak sel do sporťáku do lehu na léto. Hodně se lidi koukali a chválili.
My ne. Jsme na moderní. Ale potkávám u nás někdy na akcích rodinu s retro kočárkem. Jindy je potkám taky s moderním. Takže je střídají. Ten retro mají asi spíš takhle na ty veřejné akce, focení. On ten retro repas musí vyjít dost draho. Chtějí se nimi lidi fotit.
Já jsem vozila v kočárku po manželovi (rok 85). Vyhovovalo mi, že je velký, houpací a projede sněhové jazyky i brecku. Na cesty do města jsem brala současný, protože ten starý nebyl úplně skladny
.
Co to má být? Já měla úplně normální kočárek. Co si o tom myslí ostatní, je mi jedno. Důležité jsou pro mě moje děti a já, ne názory ostatních.
Vozila jsem tak dítě před osmi lety a kdybych se pomátla a nějaké poupátko ještě přivedla na svět, jdu opět do retro kočárku. ![]()
Ja tuhle modu naprosto nechapu v tom, ze prece musi byt strasne nepohodlne s tim manipulovat ne? Jak se to sklada do auta? A nosi? Ja treba kazdy den musela kocar skladat a vynest do patra, byla jsem fakt vdecna za takovy ten moderni zatahovaci mechanismus. Kocar jsem mela taky velky a houpaci, z druhe ruky, vetso kolecka, aby projel snehem, ale stary par let. Velikost jsem neocenila, syn jezdil jen jako male mimino a pak uz tam nechtel byt, tak sel do sportaku, houpani ano, velka kola taky. Jake ty retro kocary maji vyhody?
@Anonymní píše: Více
Tak to snad každý zváží předem, jestli potřebuje kočárek někam vynášet, apod.
Já pro syna měla retro kočárek a teda nemohla jsem si ho vynachválit. Jak to mělo velky kola a péroval tak vyjel možný i nemožný..bydlíme na vesnici a většinou jsem chodila s kočárkem cestami co byly hrozný a vyjel všechno bez problémů. Kamarádka co semnou chodila měla kočárek normální tak ty cesty nedávala. Takže za mě super.
Já jsem ocenila prostor (obě děti spaly po obědě venku v kocarku celoročně asi do roku a půl), velka kola a houpání. Autem jsem s miminama jezdila málo a brala jsem skladnejsi kočár, později sporťák. Nosit jsem ho nemusela nikam. Samozřejmě kdybych denně cestovala, tahala to někam do schodů, zařídila bych se jinak.
Ještě musím dodat, že oni mají vyloženě takový jak prvorepublikový. Takové vídám jen na srazech a na zámku. Nejspíš nechtějí, aby jim na takový vzácný kočár třeba pršelo. Takže chápu, že ho vytahují, když je hezky a na slavnostní příležitosti. Pozornost, zájem budí. Je hezký a jiný do dnešní doby.
Výhody - jezdí fakt lépe ![]()
Jinak většinou mají rodiny právě 2 kočárky. Ten retro nedáš do auta.
Ale kdo se nepřesouvá autem, tak proč ne ![]()
Tchyně měla u sebe kočárek ještě po sobě a vozila v tom dcery. To je jiná jízda s odpruženým kočárkem a velkýma kolama.
Dokonce to byl jediný kočár, ve kterém starší dcera usnula.
Nechala si ho repasovat a teď nedávno ho prodávala za 20tis a byl hned pryč.
Mám „retro“ kočárek a nikdy bych ho nevyměnila. Ano, není skladný do auta, ale to je mi jedno, protože žádné nemám a do bytu mi jej vyveze výtah
A i kdyby ne, nepřijde mi, že by byl nějak výrazně těžší než moderní kočárky ![]()
Co ale umí bezkonkurenčně je projet každým povrchem, ať už je to hluboký sníh, bahno, polňačka, štěrk nebo lesní cesta plná hrbolů. Ovládání a jeho nepraktičnost je podle mě jen o zvyku - sporťák mám klasiku, už dobrého půl roku určitě, a pořád jsem si nezvykla na to, jak se ovládá ![]()
Za mě jediná fakt nevýhoda je to, že mě furt někdo zastavuje, aby mi řekl, že mám krásný kočárek a není to jako ty rakve dneska
Jako kdyby mě to zajímalo ![]()
Reakce byly všechny pozitivní, lidí mě zastavovalo opravdu hodně, zvláště těch starších.