Vozil jste někdo dítě v retro kočárku?

3.9.26 05:20

Retro kocarek

Vozíte nebo vozili jste své děti v retro kočárcích a co nato okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33046
3.9.26 05:45

Nevím, co si představuješ pod pojmem retro kočárek.
Ale co si myslí okolí je snad jedno, ne? Hlavně že kočár bude pohodlný pro dítě a tobe se s ním bude dobře jezdit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
3.9.26 05:50

Jo, mela jsem pro nejmladšího. Proutěný, manšestrová bouda, velká bílá kola. Vozila jsem od února do května, pak sel do sporťáku do lehu na léto. Hodně se lidi koukali a chválili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9635
3.9.26 06:32

My ne. Jsme na moderní. Ale potkávám u nás někdy na akcích rodinu s retro kočárkem. Jindy je potkám taky s moderním. Takže je střídají. Ten retro mají asi spíš takhle na ty veřejné akce, focení. On ten retro repas musí vyjít dost draho. Chtějí se nimi lidi fotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
3.9.26 07:56

Já jsem vozila v kočárku po manželovi (rok 85). Vyhovovalo mi, že je velký, houpací a projede sněhové jazyky i brecku. Na cesty do města jsem brala současný, protože ten starý nebyl úplně skladny :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
3.9.26 08:00

Co to má být? Já měla úplně normální kočárek. Co si o tom myslí ostatní, je mi jedno. Důležité jsou pro mě moje děti a já, ne názory ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1458
3.9.26 08:01

Vozila jsem tak dítě před osmi lety a kdybych se pomátla a nějaké poupátko ještě přivedla na svět, jdu opět do retro kočárku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.26 08:05

Ja tuhle modu naprosto nechapu v tom, ze prece musi byt strasne nepohodlne s tim manipulovat ne? Jak se to sklada do auta? A nosi? Ja treba kazdy den musela kocar skladat a vynest do patra, byla jsem fakt vdecna za takovy ten moderni zatahovaci mechanismus. Kocar jsem mela taky velky a houpaci, z druhe ruky, vetso kolecka, aby projel snehem, ale stary par let. Velikost jsem neocenila, syn jezdil jen jako male mimino a pak uz tam nechtel byt, tak sel do sportaku, houpani ano, velka kola taky. Jake ty retro kocary maji vyhody?

• Citovat
  • Upravit
1458
3.9.26 08:10
@Anonymní píše: Více

Tak to snad každý zváží předem, jestli potřebuje kočárek někam vynášet, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
3.9.26 08:40

Já pro syna měla retro kočárek a teda nemohla jsem si ho vynachválit. Jak to mělo velky kola a péroval tak vyjel možný i nemožný..bydlíme na vesnici a většinou jsem chodila s kočárkem cestami co byly hrozný a vyjel všechno bez problémů. Kamarádka co semnou chodila měla kočárek normální tak ty cesty nedávala. Takže za mě super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
3.9.26 09:05

Já jsem ocenila prostor (obě děti spaly po obědě venku v kocarku celoročně asi do roku a půl), velka kola a houpání. Autem jsem s miminama jezdila málo a brala jsem skladnejsi kočár, později sporťák. Nosit jsem ho nemusela nikam. Samozřejmě kdybych denně cestovala, tahala to někam do schodů, zařídila bych se jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9635
3.9.26 09:52

Ještě musím dodat, že oni mají vyloženě takový jak prvorepublikový. Takové vídám jen na srazech a na zámku. Nejspíš nechtějí, aby jim na takový vzácný kočár třeba pršelo. Takže chápu, že ho vytahují, když je hezky a na slavnostní příležitosti. Pozornost, zájem budí. Je hezký a jiný do dnešní doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6493
3.9.26 10:29

Výhody - jezdí fakt lépe :mrgreen:
Jinak většinou mají rodiny právě 2 kočárky. Ten retro nedáš do auta.
Ale kdo se nepřesouvá autem, tak proč ne :nevim:

Tchyně měla u sebe kočárek ještě po sobě a vozila v tom dcery. To je jiná jízda s odpruženým kočárkem a velkýma kolama.
Dokonce to byl jediný kočár, ve kterém starší dcera usnula.
Nechala si ho repasovat a teď nedávno ho prodávala za 20tis a byl hned pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
3.9.26 10:36

Mám „retro“ kočárek a nikdy bych ho nevyměnila. Ano, není skladný do auta, ale to je mi jedno, protože žádné nemám a do bytu mi jej vyveze výtah :mrgreen: A i kdyby ne, nepřijde mi, že by byl nějak výrazně těžší než moderní kočárky :nevim:
Co ale umí bezkonkurenčně je projet každým povrchem, ať už je to hluboký sníh, bahno, polňačka, štěrk nebo lesní cesta plná hrbolů. Ovládání a jeho nepraktičnost je podle mě jen o zvyku - sporťák mám klasiku, už dobrého půl roku určitě, a pořád jsem si nezvykla na to, jak se ovládá :D

Za mě jediná fakt nevýhoda je to, že mě furt někdo zastavuje, aby mi řekl, že mám krásný kočárek a není to jako ty rakve dneska :roll: Jako kdyby mě to zajímalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9188
3.9.26 11:35

Reakce byly všechny pozitivní, lidí mě zastavovalo opravdu hodně, zvláště těch starších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí