Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem 8 týdnů po porodu a pořád jsem špiním, čekala jsem, že to skončí ale nakonec jsem dnes šla na gyndu a bohužel tam ještě něco mám a musím ve čtvrtek na vyčištění (porod celkem náročný, malý šel vexem, celkem jsem krvácela). Bude to ambulantně po 2 hodinách můžu domů. Malému mám odstříkat mlíčko abych nekojila hned po zákroku.
Takže se ptám holky které jste toto podstoupily, jak jste pak zvládaly péči o miminko, jak dloho jste krvácely a pod. Mám ještě 2,5 letého ďábla - má si tedy manžel vzít na pátek dovolenou?
Já tam teda taky něco měla - ale u mě stačila injekce na vypuzení (název nevím
) ale taky strašili revizí.. A antibiotika, ale já dostala horečky týden po porodu a tak se na to přišlo.. Takže se zákrokem neporadím, jen jsem chtěla napsat mojí zkušenost..
Já byla na revizi asi 2 týdny po porodu. Ve čtvrtek jsem nastoupila, v pátek operace a v sobotu myslím domů. Ale já měla k tomu ještě „bonus“…přešití nástřihu. Ta revize mi žádný problémy nedělala. Jen zas větší bolesti a větší krvácení, ale o malého bych se bez problémů postarala. To přešití mi dalo pořádně zabrat, brečela jsem bolestí ještě týden
. Krvácela jsem myslím další 2 týdny, ale postupně to sláblo, pak už spíš špinění. Drž se, nic příjemného, ale dá se to. Netroufnu si říct, jak to budeš zbládat ještě se starším, máme jedno. Ale je v podobném věku a asi bych potřebovala pomoc spíš se starším než s péčí o miminko (kdybych byla v podobné situaci)
@Mišela1 Nevím jestli se to dá srovnávat, ale já byla na revizi před 14 dny po zamlklém potratu v 10tt a čekala jsem nějaké dlohodobé krvácení, musím říct, že jsem krev viděla jen po zákroku, když jsem šla na malou, pak už nic asi za čtyři dny jsem začala špinit asi tak 3 dny a dobrý. Jinak zákrok je opravdu velice krátký, pospíš si po něm a šup domů, já se cítila fyzicky dobře, péči o mimi bych určo zvládla, ten den se musíš šetřit, ale jinak OK. Ono také asi záleží jak snášíš narkózu, já celkem v pohodě, už jsem jich měla hafo.
Já jsem teď týden po vyčištění.. stejný průběh.. 7 týdnů po porodu jsem stále krvácela a na gyndě mi řekli že injekce už nepomůže. ráno jsem měla nástup na výkon a ve 4 jsem byla doma. po zákroku mě bolelo břicho jako při MS ale po pár hodinách bylo vše ok. nejhorší bylo že jsem šla ze dne na den takže jsem něco málo odstříkala a koupil se nutrilon.. a já chlapa doma měla byla jsem dost unavená po tom všem ![]()
Holky díky moc za příspěvky. Tak já doufám, že to bude zítra ok.
@Macekiva - mně už injekci ani nenabízel, rovnou zákrok. Jinak pardoxně už ani nešpiním, ale to asi není teď důležité, vyčistit se to musí. Já sice odstříkávám, ale nevím jestli to bude stačit. Po kolika hodinách od narkózy ti dovolili kojit? Mně řekli po 6 hodinách.
Pani doktorka řekla že 3× z každého prsa.. takže v 10 mi zákrok dělali a já kojila až večer kolem 12…koupila sem si nutrilon a malého krmila tim a střídala to s mým odstříkaným aby to měl nastřídačku..a neboj se bude to dobré nic to není ![]()
@Macekiva - Nutrilon jsem koupila. A kolik si chystala UM 120 nebo 150ml na jednu dávku?
@Mišela1 180 ml a 5,5 odměrky…jsou nám 2 měsíce a máme už tak 6 kg.. ale nedojídal nechal třeba 40 ml…
@Mišela1 muzu se zeptat, jak dlouho jsi krvacela po te revizi?
ja byla 7.tydnu po porodu taky na revizi, s hysteroskopii, po revizi jsem chvilku spinila, pak asi tyden klid a ted uz od ctvrtka silne krvacim, po MS mam jit na kontrolni utz…jen ta sila MS me prekvapuje ![]()