Režim dne u 2měsíčního miminka

28
21.1.11 12:31

Režim dne u 2 měsíčního miminka

Ahoj holky, mám 2 měsíční miminko a jeho večerní usínání je až kolem 24 hodiny nebo až v 1 hodinu ráno. Přes den pospává dopoledně 2 hodiny a odpoledne ty 2-3 hodiny kdy jdeme ven a pak až do té 17 hodiny, pak je kolem 18 hodiny koupání krmení no a pak už prostě nespí až do té noci. Pak se vzbudí ráno kolem 6 pak spí max do půl 9.
Chtěla jsem se zeptat, jestli to není brzy dělat mu nějaký režim, jestli se to časem neupraví samo anebo ho mám nechat večer v postýlce dokud neusne?
Děkuji moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
21.1.11 12:36

Já už bych asi pomalu začla s upravováním. Dvouměsíční mimi už by mělo mít představu, kdy je den a kdy je noc. Začni tím, že po koupání už mu nevytvářej žádnou super velkou zábavu. Žádná puštěná telka v místnosti, žádné ukazování hraček, velké světlo zhasnuté, svítit by měla jen nějaká lampička…aby to byla prostě nuda. Přes den naopak dopřát zábavy dostatek. Brzy pochopí, kdy se vyplatí být vzhůru, a kdy je lepší spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.11 13:01

Přesně tak jak píše Kakika.. začít tvořit nějaký řád. My začali tak že jsem každý den v 19h začala koupat..pak jídlo..a šup do postýlky. Do týdne usínala sama a hned :wink: ze začátku byl chvíli pláč,ale zkus to vydržet..maximálně přijít,pohladit..a zas jít.. No a spánek se pak pomalu ale jistě prodlužoval.. Nejdříve vstávala na kojení o půlnoci..pak v jednu..ve dvě.. no a ted už spíme 12 hodin..ale to si počkáš,nám už bude rok :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
21.1.11 13:13
Kakika píše:
Já už bych asi pomalu začla s upravováním. Dvouměsíční mimi už by mělo mít představu, kdy je den a kdy je noc. Začni tím, že po koupání už mu nevytvářej žádnou super velkou zábavu. Žádná puštěná telka v místnosti, žádné ukazování hraček, velké světlo zhasnuté, svítit by měla jen nějaká lampička…aby to byla prostě nuda. Přes den naopak dopřát zábavy dostatek. Brzy pochopí, kdy se vyplatí být vzhůru, a kdy je lepší spát.

naší malé jsou 2m,5 měsíce. taky usínala v rozmezí mezi 19:00 až 24:00 hodinou. takže jsme nikdy nevěděli, kdy usne, jaký bude večer (večer byla mrzutá a většinu to prořvala, bud kvůli kolice nebo prostě jen tak).
Od ukončeného druhého měsíce jsme najeli na režim:
Např. okolo páté kojéme, pak za hodinku koupáme, někdy okolo šesté a cca za hodinku zase kojíme (nekojíme hned po koupání, jak byla rozvrkočená z vany, tak pořádně nepila, napolykala se vzduchu a další 3 hodiny proplakala kvůli bolesti bříška). Takže cca v šest koupeme, do sedmi je u mě nebo manžela, pohráváme si, zpíváme, nic divokého nebo se mnou prostě kouká na Ulici. :-)
Mezi sedmou a půl osmou jdeme nakojit a to už je většinou utahaná (naše malá spí denně cca 1/2 hodiny už asi měsíc), takže v polospánku odkrkneme a položím do její postýlky. Tam na mě kouká, asi 10 minut se kroutí, ale pak usne.
Nejdříve jsme uspávali u mě v posteli, to tzrvalo třeba hodinu a půl, než usnula, řvala, že nechce ( v ruce neplakala). Pak se to po druhém měsíci najednou takhle zlomilo a tento režim praktikujeme asi 14 dní a malá nijak nevyvádí, sama je po sedmé už skoro hotová (tím že přes den prostě nespí opice) a ani v postýlce nijak nevyvádí - 10 minut si žmoulá ručičky, tím se dounaví a spinká.
Sama jsem byla překvapená. Ťuk, ťuk, snad to nezakřiknu…tak držím palce s usínáním :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
21.1.11 13:21

Já začala okolo druého měsíce najíždět na pravidelný rituál koupání, mazání, kojení uspávání. Zkrátka tak, že jsem po kojení jsem zavinula a zůstala s klukem v ložnici dokud neusnu, už se nekonala zábava, nesvítilo se. Při tom hladila po hlavě, držela za ručičku, šeptala a tišila. Ze začátku to trvalo dlouho, než usnul, ale postupně pochopil rituál, že po určitém sledu událostí přijde spáne a usínal vcelku brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
21.1.11 13:23

ahoj, v létě jsem zakládala podobné téma a tam mě některé mamky málem kamenovaly, že jsem použila slovo režim u tak malého mimina :roll:
u nás se to časem upravilo samo, jako i spousta jiných věcí
třeba ti něco z toho pomůže:
 https://www.emimino.cz/…rezim-45550/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
21.1.11 14:06
xivi píše:
ahoj, v létě jsem zakládala podobné téma a tam mě některé mamky málem kamenovaly, že jsem použila slovo režim u tak malého mimina :roll:

Tak popravdě, slovo režim a 2 měsíční mimi mi taky nejde dohromady. Ale každý to nazýváme jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102387
21.1.11 14:47

Já bych se trochu přizpůsobila mimču, pokud usíná takhle pozdě, tak bych nekoupala kolem 17-18, ale posunula to někam na 21-22 a pak to jak holky píšou, do postýlky, tma, hladit… no a až si na to zvykne, tak pomalu posouvat na dřívější hodinu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.1.11 21:28
Alpaka píše:
xivi píše:
Tak popravdě, slovo režim a 2 měsíční mimi mi taky nejde dohromady. Ale každý to nazýváme jinak.

Já tedy režim chápu jako jakousi pravidelnost a to si myslím můžeme vytvářet hned od narození. Já to tak dělala, takže se dá říct, že režim jsme měli hned od začátku. Prostě koupalo se v určitý čas a pak následoval sled událostí, který se neměnil (mazání, masáž, obléknutí do overálku, pomazlení, nakojení, uložení do postýlky (nebo nošení - trpěl na prdíky, takže první 3 měsíce usínal jedině v poloze na tygříka). Přes den žádný režim nebyl, mimčo spalo a jedlo jak potřebovalo.

Asi záleží, jak si kdo vysvětluje pojem režim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
21.1.11 21:30
Kakika píše:
Alpaka píše:
xivi píše:
Tak popravdě, slovo režim a 2 měsíční mimi mi taky nejde dohromady. Ale každý to nazýváme jinak.

Já tedy režim chápu jako jakousi pravidelnost a to si myslím můžeme vytvářet hned od narození. Já to tak dělala, takže se dá říct, že režim jsme měli hned od začátku. Prostě koupalo se v určitý čas a pak následoval sled událostí, který se neměnil (mazání, masáž, obléknutí do overálku, pomazlení, nakojení, uložení do postýlky (nebo nošení - trpěl na prdíky, takže první 3 měsíce usínal jedině v poloze na tygříka). Přes den žádný režim nebyl, mimčo spalo a jedlo jak potřebovalo.

tak to máme fakticky stejně. Já si pod pojmem režim ale představuji celý den podle nějakého harmonogramu, ne jen večerní ukládání. A to se u nás vydařilo až po zavedení příkrmů, po 7. měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.1.11 21:50
Alpaka píše:
Kakika píše:
Alpaka píše:
xivi píše:

tak to máme fakticky stejně. Já si pod pojmem režim ale představuji celý den podle nějakého harmonogramu, ne jen večerní ukládání. A to se u nás vydařilo až po zavedení příkrmů, po 7. měsíci.

No, ani nevím, kdy se u nás i přes den začlo něco opakovat pravidelně :lol: Ono i to, že je každý den jiný, je vlastně režim…volný :lol: Nebo třeba jen ve smyslu režim den - noc. To fakt záleží na každém, jak si to vyloží, proto moc nechápu, jak někdo může někoho zpucovat, když se snaží do těch zmatených dnů s miminkem vnést nějaký řád. Proč ne, když to miminko dovolí. Pochybuji, že se dá dítko nějakým stylem zlomit proti jeho vůli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
21.1.11 22:15
maximecka píše:
Ahoj holky, mám 2 měsíční miminko a jeho večerní usínání je až kolem 24 hodiny nebo až v 1 hodinu ráno. Přes den pospává dopoledně 2 hodiny a odpoledne ty 2-3 hodiny kdy jdeme ven a pak až do té 17 hodiny, pak je kolem 18 hodiny koupání krmení no a pak už prostě nespí až do té noci. Pak se vzbudí ráno kolem 6 pak spí max do půl 9.
Chtěla jsem se zeptat, jestli to není brzy dělat mu nějaký režim, jestli se to časem neupraví samo anebo ho mám nechat večer v postýlce dokud neusne?
Děkuji moc za odpovědi.

No tak to tě lituji, protože to musí být náročné hlavně pro tebe. My jsme od porodnice začli večerní koupání, nakojit, zavinout a uložit do kolíbky. Ale koupu když vidím, že je unavená, mezi půl 7a 7. Jak to vyjde. V ložnici jen lampičku, šeptám, žádný hluk, občas se trošku vadí, tak i přesto,že vím, že se nemá brát z kolíbky, tak ji vezmu pohoupu, nebo ještě popřípadě nakojím, když to vyžaduje a zas dám spinkat. Někdy je to třeba i 2×, ale pak zabere. Každé dítko potřebuje něco jiného. Tak ti přeju hodně trpělivosti :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
22.1.11 17:24

Maxim, náš Šimonek dopoledne spí tak na 20 min.a stejnou dobu je vzhůru , tak až do oběda pak spí až do 19 hod. s jednou přestávkou na jídlo, a večer zhruba do těch 23 -24. hod je vzhůru, zkoušela jsem mu režim upravit , ale bez valného úspěchu, místo toho aby chodil večer spát dřív, tak to spíše natahuje, snad se to časem nějak srovná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuza86
30.4.11 20:07

Dítě musí mít režim, ať si pod tím pojmem představujete cokoli.Jak se píše i v některých „chytrých“ knížkách dítě se musí přizpůsobit vám a né vy jemu.Něco na tom je.Když se mi narodila dcera,tak jsem ji uspávala na rukou jen aby neplakala a usla…jenže to někdy trvalo věčnost.Takže jsme začli s režimem:Okolo 19h koupeme,kojím a jde se spát.Takže s přáním dobré noci dceru ukládám do postýlky ,kde je tma a pustím kolotoč.Občas jí to trvá ale většinou do půl hodiny usne…max jí jdu dát dudlík,nebo znovu zapnout kolotoč.Malá spí až do 2-3h kdy se mi zbudí na kojení,poté opět ukládám zpět do postýlky a malá se povrtí,povykládá si a usne.Pak vstává kolem 6h,opět nakojím a zdřímne si ještě na hoďku.Pak následuje hraní nebo chodíme ven ,pokud dovolí počasí v kočárku taky spinká dlouho.Pokud se nezdrříme venku tak od té 1ýh se snažím dceru zabavit aby mi nespala a unavila se mi.....což funguje.Děti se musí naučit rozeznávat den a noc.Přes den mi usne i u puštěné tv nebo hlasitého bavení.Takže maminky nechoďte kolem mimimek po špičkách…ať vám,vaše ratolesti nepřerostou přes hlavu :-)

• Citovat
  • Upravit
941
30.4.11 20:16

Ahoj, ja si spis myslim, ze je mozna pozde :)

Ja jsem zacala od prvniho dne. Asi po dvou tydnech se nam nejak srovnala domacnost, takze se to zacalo drzet fakt na pet minut. Kdyz to mimco spinka a jen ho budis na jidlo atd. tak je to jednoduche.

Pak jsem to ruzne upravovala podle jeho potreb, dite neni stroj, na minutu presne ti to nikdy nevyjde. Spis je dulezita posloupnost.

Takze napr. v sest se vstava, prebalit, prevlect, nakrmit, posnidaji rodice, chvilku hrat, pak spinkat, pak svacina, po svacine ven, obed, po obede spinkat v postylce … a takhle si vlastne naplanovat cely den. Nekdy ma mimco hlad uz v devet, nekdy ti svacinu nesni ani o pul desate, ale da se to dodrzovat cca v rozsahu 30 - 45 minut. Ale jak jsem psala, dulezita je podle me ta posloupnost, aby mimco vedelo, co nastane, tak nejak na to bylo pripravene. Nebudes ho vyvadet z miry tim, ze ocekava spinkani a vy najednou jdete ven.

Ale mam pocit, ze nas rezim se ustalil az ted kolem toho pateho mesice. Do te doby se to menilo.

Hodne stesti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky