Dudlík nechce, ale bez něj nespí

17609
20.1.11 23:05

Dudlík nechce, ale bez něj nespí

Má někdo podobnou zkušenost a co s tím?
Dcera 8 měs. je odmalinka na dudlíku, když usne tvrdě, tak vypadne, ale když se probrala, tak začala kňourat dokud jí ho nedám, bez něj neusne. Bohužel poslední dobou ho nechce zpátky do pusinky, kroutí se uhýbá, ale bez něj pochopitelně neusne. Když se mi podaří jí ho nějak do pusy vpašovat, což je velký boj a pokud jí moc nerozdráždím, tak v poklidu usne. Ještě jí zavinuju, protože ruce jí hodně budí a když mi tohle dělá v době, kdy vstáváme, tak jí rozvážu a ona většinou dudlík čapne a do pusy si ho vrátí, takže o tom, že by to bylo třeba rostoucími zuby pochybuju /navíc jich už má plnou pusu/.
Před chvílí jsem jí zkusila i rozvázat, ale rozespalá si ho do pusy nedá a je to ještě horší, fakt už nevím, co s ní, za noc je to několikrát a je to docela peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lena F.
20.1.11 23:22

A u toho cpaní dudlíku do pusy ji chovaš a houpeš a nebo leži v postylce?

• Citovat
  • Upravit
17609
20.1.11 23:46
Lena F. píše:
A u toho cpaní dudlíku do pusy ji chovaš a houpeš a nebo leži v postylce?

Začalo to v postýlce, protože když se začne ošívat a kňourat, tak na to byl rychlý lék - dudlík a spala dál. Bohužel se to zhoršuje a už třeba po kojení před spaním ho nechtěla ani na rameni a před chvílí jsem jí chovala a taky byl problém :nevim:
Přes den se dudlíkem obslouží sama bez problémů a i při denním spaní není problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.1.11 23:56

KAtka to taky někdy dělá, ale pak se nechá dudlíkem ukecat…

ona nechtěla ani jako 2-3 měsíční spát zavinutá, prostě si silou vytáhla ruce ven. Co tak zkusit nezavinovat? V 8 m je dost velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
21.1.11 00:06

..me prijde ze ji muze vadit to zavinovani..nevim ..nemam zkusenost, ja nezavinovala vubec ..malej mel radsi volnost…a prece jen neni nad to rozcapnout si ve spanku poradne nozicky a nastelovat se do polohy jaka prckovi vyhovuje…a v osmi mesicich - neni to uz moc? co si ji vzit k sobe a soupnout ji misto dudly prso…ale to by si asi zvykla a pak uz nechtela do postylky a to ty asi nechces…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
21.1.11 00:41

Začala jsem zavinovat v porodnici, jenže mi přišlo, že jí to vadí, tak jsem přestala, ale po příchodu domů jsme týden nespali, až jsem zkusila zase zavinout a od té doby začala konečně spát, poslední dobou velmi luxusně celou noc, pokud se nevymotá, to se pak budí nemůže zabrat. Na zavinování je velká, to vím a vůbec nevím, jak budu odnaučovat, ale nejde to, zase jsem se o tom přesvědčila - přes den ve chvíli, kdy má lehčí spaní, tak se většinou začne ošívat, šmudlat, tahat za uši, vlasy a je po spaní a dnes jsem to taky zkusila, když se mi nepodařilo šoupnout dudla, tak jsem jí rozvázala, jestli si ho teda nechce dávat do pusy sama a začlo to, co přes den a spát už nechtěla vůbec ani při houpání na míči, kdy vřeštěla, jako když jí na nože berou, tak jsem jí zase zavázala a spí.
Včera jsem si jí v posteli chtěla nechat, abych se aspoň trochu vyspala, že bude klidnější, ale bylo to ještě horší, tak jsem jí vrátila do postýlky a aspoň chvíli spala v kuse.
Má teď aktuálně rýmu, ale táhne se to už „zpředrýmy“ a jak jsem psala, přes den spí s dudlíkem v pohodě=nechá si ho vrátit, když vypadne. Naučila se s ním dýchat pusou.
Tápu, kde je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
21.1.11 00:46

..hm tak to budou asi zuby..to je odpoved na vsechno co si clovek neumi vysvetlit..no kazdopadne nezavidim…espat je pro me ten nejvetsi trest a i kdyz tech noci bylo celkem malo tak jsem myslela ze se z toho zcvoknu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
21.1.11 01:03

Já to mám s nespáním hodně podobně :-?
Taky bych to přičítala zubům, kdyby zlobila i přes den, ale to je v pohodě, no a zubů už má 6, což mi příjde docela dost na její věk, by mohla mít pauzu chvíli :mrgreen:
Tak jsem si to tak hezky shrnula, že si prostě jen vymejšlí a není mi/ani jí pomoci bůůůůůůůů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
21.1.11 14:11

No- je fakt, že zuby to být můžou, jak vyleze jeden, tak lezou potom jeden za druhým, navíc- pŕes den být v klidu může- to i člověk vnímá všechno jinak, ale v noci je to vždycky všechno daleko horší… Když mě přes den kroutí žaludek, pomalu to nevnímám, ale v noci- to je katastrofa a je mi na umření…

Mimochodem s tím spaním jsem na tom stejně… Nespat v noci je pro mě neskutečné!!! :pocitac: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí