Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
kdy si vaše miminko poprvé oblíbilo nějakou hračku, např. nějakého plyšáka, se kterým pak chtělo usínat, muckalo si ho u sebe a třeba ho pak vyžadovalo, že ho uklidňuje? Např. při usínaní?
Malé jsou 2,5 měsíce, na chrastítka už trochu reaguje, na plyšáka valí oči, usměje se…
Díky za odpovědi ![]()
Malou začla tato hračka zajímat kolem 2,5m. Chrastítka trošku dříve, hlavně když byla zavěšená na hrazdičce. A velký plyšák - tak kolem 4m.
Maty neměl oblíbenýho nic. V roce a 3/4 jsme vyměnili dudlík za maňáska Františka (z Kouzelné školky) a až teď, co chodí do školky ho vyžaduje.
Mája má asi od 3 měsíců v oblibě 2 hračky, ale nedá se říct, že by je nějak vehementně vyžadovala.
Některé dítě si oblíbí usínáčka/muchláčka, jiné ne. U Matyho jsem to pořád řešila, pořád jsem mu něco vnucovala, nechytl se na nic
Nakonec jsem byla ráda. Nemusela jsem se bát, že zapomenem/ztratíme oblíbenou hračku.
Zatím je to stále maminka
Jinak ho hračky baví, ale žádná extra oblíbená, rád se tulí ke mně ![]()
Ahoj! Naše malá měla ráda blechu od Lamaze, dost se s ní zabavila,když měla kolem 3m. Nikdy ale nevyžadovala žádnou konkrétní hračku ani na uklidnění ani na spaní.A to jsem se jí ji pokusila vnucovat, když jsem ji učila samostatně usínat. Teď má 15 m a myslím, že pořád jako nejlepší a nejzajímavější hračka jsou pro ni dospělí. Kamarádky chlapeček si od malička zvyknul na usínání s plenkou a občas i teď (bude mít 2 roky) ji musí s sebou všude tahat.
Ähoj holky, taky bych se na něco chtěla zeptat. Co za levnou hračku asi tak 5-6 měsíčnímu mimču? Poradíte?
Starsi ma od cca pul roku hadraka kralika. Okusoval mu usi, slintal do nej. Jeden kralik uz to odskakal, byl kupovanej novej v sekaci, a teda ta prace sehnat stejnyho, uz nikdy, navic byl asi 10× drazsi. A nastesti mu nevadilo, ze je novej. Jednu dobu mel oba, ted se tan starsi nekam ztratil. Ale od toho pul roku s nim spi, bez nej neusne. Nedavno k nemu pribrel jeste obyc. manaska psa z tesca. Bez tehle dvou je to tragedie. Doufam, ze se mu ve skolce neztratej, az teda do skolky pujde. ![]()
mick.nick píše: Ähoj holky, taky bych se na něco chtěla zeptat. Co za levnou hračku asi tak 5-6 měsíčnímu mimču? Poradíte?
V jaké cenové kategorii je pro Tebe levná hračka - někdo může mít levnou za 100Kč a někdo třeba za 500Kč …
U nás vedou všechny věci,co nejsou hračky
Mobily a ovladače -to bezkonkurenčně.Musíme schovávat,jinak je zle
Z hraček -tak nějak si hraje stejně se vším, kolem půl roku si hodně brala takové ty omyvalelné knížky,leporela.A všechno,co hrká.Nejlépe do každé ručičky jednu hrkačku a další do pusy ![]()
mick.nick píše: Ähoj holky, taky bych se na něco chtěla zeptat. Co za levnou hračku asi tak 5-6 měsíčnímu mimču? Poradíte?
Když se koukám po okolí, nejvděčnější bývá špendlík (asi 50,–). Mája má oblíbené hračky od Šapitó , super jsou taky látkové knížky .
U nás taky o hrasčky nezájem, zajímají ji jen věci, které se opravdu používají, takže pejsek od FP sedí pěkně v koutku a práší se na něj
(byl to dárek, já bych to nekupovala). No a muchláček na přitulení je přece máma ![]()
U nas zadna nejoblibenejsi hracka,se kterou by spal,vsude ji tahal neni ![]()
On si hraje tak nejak se vsim a nejvice s tim,co nemuze(ovladace,hrnce.....)
kozisek píše:
Zatím je to stále maminkaJinak ho hračky baví, ale žádná extra oblíbená, rád se tulí ke mně
u nás je to hrající včelí medvídek a pučmeloud, každému dávám večer do náruče a zapínám ![]()