Sedání miminka ve 3 měsících

963
20.1.11 11:27

sedání miminka na 3 měsících

Ahojda maminy,

malé je něco málo po 3 měsících a už asi dva týdny se snaží sedat. Nijak ji nepodporujeme, i když moje máma ji včera podalapomocnou ruku jako se to prý dělalo s náma od třech měsíců. Malá si nedá vymluvit, že by neměla, i když leží na rovné podlžce na zádech,zvedá se, přitahuje, tuhle se mi zvedla skoro do sedu, většinou do polosedu. Vůbec nevím, jak jí mám zabránit. Dr. mi řekla, že by neměla, jelikož jeí přirozeá poloha je jen záda a břicho, ale to jí mám na záda naložit záváží? Zkouším jí u sebe mít bříškem k sobě, ale to mi věčně jen blinká, vzteká se, šponuje se a chce otočit, aby viděla kolem sebe, ale to se zas zvedá švihem do sedu. Tak už vážně nevím, naše dr. mi v ničem konkrétně neporadí, uvažuju o změně, protože abych pak byla vědma nebo tyran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
20.1.11 11:31
luciashek píše:
Ahojda maminy,malé je něco málo po 3 měsících a už asi dva týdny se snaží sedat. Nijak ji nepodporujeme, i když moje máma ji včera podalapomocnou ruku jako se to prý dělalo s náma od třech měsíců. Malá si nedá vymluvit, že by neměla, i když leží na rovné podlžce na zádech,zvedá se, přitahuje, tuhle se mi zvedla skoro do sedu, většinou do polosedu. Vůbec nevím, jak jí mám zabránit. Dr. mi řekla, že by neměla, jelikož jeí přirozeá poloha je jen záda a břicho, ale to jí mám na záda naložit záváží? Zkouším jí u sebe mít bříškem k sobě, ale to mi věčně jen blinká, vzteká se, šponuje se a chce otočit, aby viděla kolem sebe, ale to se zas zvedá švihem do sedu. Tak už vážně nevím, naše dr. mi v ničem konkrétně neporadí, uvažuju o změně, protože abych pak byla vědma nebo tyran.

Tak tohle at mamonka priste nedela.
A jinak nboj vim co myslis ale bez niceho si takhle nesedne.Neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
20.1.11 11:33

Ona lezi na zadech a zveda hlavicku a tim se chce posadit??
To ale neni sedani,ale proste chce jen vic videt :)
Deti si nesedaj rovnou z leženi na zadech :)
Tohle delala taky segry dcera uz tak brzo.Nijak bych ji ale nepomahala a urcite bych ji netahala nahoru za ruce.Jen obcas,treba zkusit pritahnout,ale urcite ne posazovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.1.11 11:35

V tomto pripade at ani nepodava ruce.Ale pravda je ze mala nemela jeste ani 6mesicu a uz sedela v kocarku protoze si dokazala takhle sednout ona se tam za neco chytla.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
20.1.11 11:35
kattkka píše:
luciashek píše:
Ahojda maminy,malé je něco málo po 3 měsících a už asi dva týdny se snaží sedat. Nijak ji nepodporujeme, i když moje máma ji včera podalapomocnou ruku jako se to prý dělalo s náma od třech měsíců. Malá si nedá vymluvit, že by neměla, i když leží na rovné podlžce na zádech,zvedá se, přitahuje, tuhle se mi zvedla skoro do sedu, většinou do polosedu. Vůbec nevím, jak jí mám zabránit. Dr. mi řekla, že by neměla, jelikož jeí přirozeá poloha je jen záda a břicho, ale to jí mám na záda naložit záváží? Zkouším jí u sebe mít bříškem k sobě, ale to mi věčně jen blinká, vzteká se, šponuje se a chce otočit, aby viděla kolem sebe, ale to se zas zvedá švihem do sedu. Tak už vážně nevím, naše dr. mi v ničem konkrétně neporadí, uvažuju o změně, protože abych pak byla vědma nebo tyran.
Tak tohle at mamonka priste nedela.
A jinak nboj vim co myslis ale bez niceho si takhle nesedne.Neboj.

No mamce jsem řekla, že ji pomocnou ruku dávat nemá, tak to nedělá, ale ta naše potvůrka se občas čapne rukou kdž s ní děláme skopičiny a zkouší si sedat. Většinou se přitáhne do polosedu a hned si lehne, vysloveně nesedí, tak nevím, co s ní. Avůbec nevím, jak jí vysvětlit, že když si ji o sebe opřu zádíčkama, tak se mi do sedu nemá vyšvihnout. Naše dr. tvrdí, že by se dítko mělo nosit jen bříškem k sobě, kamarádčina dr. jim zase od narození vtloukala do hlavy, že jedině zádama k sobě, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
20.1.11 11:39

Ahoj,Kuba to taky začal dělat ve 3 měsících, ale proto že přišel na to, že se mu tak dobře prdí :mrgreen: A hlavně to dělal po jídle takže blil a blil tak jsem mu vždycky zatížila nožky těžkym polštářem a bylo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.1.11 11:42

Nos ji v klubíčku a má po ptákách=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
20.1.11 11:46

a nebo prostě otoč na břicho - tam si trénuje záda a vidí dobře. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
20.1.11 11:50

Sežeň si někde knížku Něžná náruč rodičů a uvidíš, jak by to mělo být správně.
Je tam více způsobů, jak děti nosit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
20.1.11 12:04

Já teda děti ještě nemám, ale na škole jsem si hlídáním přivydělávala a ta paní, co jsem u ní hlídala nosila malého pořád v klubíčku nebo v poloze lvíčka a chtěla to i po mě a myslím si, že by to právě tvůj problém vyřešilo. A to že se sama trochu zvedá nevadí, posiluje si tím svaly a je to vlastně pro ni cvičení. Spíš dávej pozor, aby se neměla čeho chytit a přitáhnout se, protože se dlouho neudrží a mohla by se bouchnout do hlavičky, jak bude padat zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
20.1.11 12:48

Nosit určitě zády k sobě - ale v klubíčku, ne nasvislo jako opičku.

Když ji máš na klíně, stačí přizvednout stehýnka výš a už se zvednout do sedu nedokáže. Akorát se jí to možná nebude líbit, ale s tím holt nic nenaděláš - v tomhle věku už chtějí nosit po bytě a ukazovat věci, sezení na klíně na gauči už je moc nebaví.

Na zemi bych neviděla problém - z lehu na zádech se ve třech měsících na rovné podložce neposadí. Bude třeba zvedat hlavičku a ramínka, ale tak co, no - v tom se bránit nedá, důležité je nepomáhat, nechat ležet.

A určitě bych se snažila ji co nejvíc dávat na bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
20.1.11 13:02

Naše malá má taky tři měsíce, ale snahu se zvedat nemá teda vůbec žádnou. Na bříšku pase koně osošet. Když leží na zádech na rovném je teď její oblíbenou činností zvedat nožičky a zadeček co nejvýš. Ale když jí dám prsty, tak je sice pevně uchopí, ale nemá ani náznak toho, že by se chtěla přitáhnout. Každé dítko je jiné, ale 3 měsíce je dost brzo na sedání, tím se zadělává na pozdější problémy s páteří. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
20.1.11 15:01

Na bříško, klubíčko, vajíčko, nebo koupit lehátko, odkud bude pěkně vidět, ale když jí dáš jednou za čas ruce a ona se sama přitáhne a bude pár vteřin sedět, tak se taky nic nestane.
Jinak mně obě děti ve třech měsících, když se jim podaly ruce, tak se sami přitáhli, i doktorka to na říměsíční prohlídce zkoušela, takže vývoj má úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
22.1.11 23:25

Je už pohyblivější, zkouší co dokáže a chce mít větší přehled, asi si sama nesedne a asi bych jí v tom nepodporovala. Ale chápu jak vás to obě prudí, Kačka to dělala taky a nakonec sama seděla až v necelých osmy měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
23.1.11 19:54
Stensa píše:
Ahoj,Kuba to taky začal dělat ve 3 měsících, ale proto že přišel na to, že se mu tak dobře prdí :mrgreen: A hlavně to dělal po jídle takže blil a blil tak jsem mu vždycky zatížila nožky těžkym polštářem a bylo :palec:
:palec: Malá to dělá taky,pak střílí jak z děla :mrgreen:,ale neblindí u toho
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí