Nechat miminko očkovat proti tuberkulóze?

70
19.1.11 18:44

Nechat miminko očkovat proti tuberkulóze?

ahojky holky,vzhledem tomu že se od listopadu již v porodnici neočkuje,máme doma dilema :nevim: tatínek je proti a já jsem pro :think: někde se píše že nové studie ukázaly že spíše škodí než by bylo prospěšné… :roll: v pátek jdeme k doktorce a musíme říct jestli ho chceme,prý nám vypíše papír a na plicním by nám malýho naočkovali,ale já nevím… :nevim: jak jste to vyřešily vy,očkovat či ne,prosím poraďte… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12947
19.1.11 18:46

no já vzhledem k tomužev čr žije velká smečkacizincu, mongolcu atd…bych zrovna asi tuberu dala… :nevim: , my jí ješte mely..do budoucna nás čeká přeočkování..a já ho určite dám, ješte si myslím že pokud budete v budoucnu chtet jet nekam na dovolenou,tak je lepší to mít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
19.1.11 18:53

že jo…taky bych to nějak neřešila a dala ale babička přišla s tím že někde četla jak se dětem v místě vpichu dělají nějaké bouličky,hnisá to a snad i odpadá kus masa 8-o ty babičky no…že je jiná doba a dětský tělíčko na to reaguje jinak,ale myslím že je to přehnané.. my jsme také byli očkovaní,tak jako naši rodiče a přežili jsme ne a člověk bude určitě jistější že jo 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 18:58

Já nevím, ženský, jste jak prdlí…nechávám dítě kdykoli očkovat, bych vám přála ten průběh, až vám dostane nemoc, kterou jste mohli předcházet…
A pak se nemají dřívější vzácné nemoci vracet..

• Citovat
  • Upravit
12947

tak našemalá tenkrát nic nemela..udelal se jí jen malý flíček a ten pak zmizl…žádný hnísání nic..a babičky čtou radí, aberou vše tak jakto bylo za nich :wink: dnesje jiná doba,mnohem modernější,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232

No my ho ještě vyfasovaly. V zásadě s tím nemám problém, co mi vadí, že se to očkuje tak brzo. Očkovat šestidenní mimčo je blbost. V místě v pichu se to zanítí, což je normální reakce, vznikne tam boulička s hnisem, ta praskne a hnis vyteče, ranka se zahojí. Pokud tahle reakce neproběhne, tak pak v těle není dost protilátek. Elišce se už to hojí dost dlouho, ještě pořád to není OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
19.1.11 19:00
Anonymní píše:
Já nevím, ženský, jste jak prdlí…nechávám dítě kdykoli očkovat, bych vám přála ten průběh, až vám dostane nemoc, kterou jste mohli předcházet…
A pak se nemají dřívější vzácné nemoci vracet..

tak já sem nechala očkovat to co šlo, máme i meninkokok, pneumokok,krom klíštat a žloutenky a,pneumokokanašlyted vevýteru..a drmi jen řekla at sem klidná že je očkovaná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
19.1.11 19:06

Jsem taky určitě pro.malej je v srpnu,takže to dostal ale přeočkovat ho určitě nechám!!!!!přesně jak se psalo,kvůli těm přistěhovalcům co sem lezou a jsou prolezlý kde čím :cert: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
19.1.11 19:09

Prave kvuli spouste cizincu, co jsou tady v CR neockovani, dite ockovat necham. Ale nemusi se to hned, jde to i pozdeji, takze treba v roku je to podle me optimalni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
19.1.11 19:12

Jarmisku koukni sem je to podobná diskuse

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
19.1.11 19:17
jarmísek píše: že jo…taky bych to nějak neřešila a dala ale babička přišla s tím že někde četla jak se dětem v místě vpichu dělají nějaké bouličky,hnisá to a snad i odpadá kus masa 8-o ty babičky no…že je jiná doba a dětský tělíčko na to reaguje jinak,ale myslím že je to přehnané.. my jsme také byli očkovaní,tak jako naši rodiče a přežili jsme ne a člověk bude určitě jistější že jo 8-)

No tak hnisá to, pak to praskne, vyteče a malá teda měla díru jak kdybychom jí tam vyvrtali vrtačkou - pak se to zase spojilo :) a už se to hojí :)

Očkovat bych nechala, ale asi ne tak brzo :)

• Citovat
  • Upravit
5502
19.1.11 19:17

nám to teda očkovali ještě povinně a popravdě nechala bych i kdyby to nebylo povinné, tuberkuloza se v ČR kvůli cizincům opravdu vyskytuje, tak je to myslím dobré očkovat… reakci sme měli, bouličku s trochou hnisu, ale nic hroznýho to není a malé to nijak nevadilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
19.1.11 19:25

Ahoj holky, taky bych chtěla malému dát očkování proti tuberkuloze, ale moje dětská to odmítá…jak se k němu tedy můžu dostat? Nevíte? díky moc za každou radu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
19.1.11 19:41
Looken píše:
Ahoj holky, taky bych chtěla malému dát očkování proti tuberkuloze, ale moje dětská to odmítá…jak se k němu tedy můžu dostat? Nevíte? díky moc za každou radu.. :nevim:

dětská doktorka tohle nedělá. musíš na kalmetizační středisko.

jinak k zakladatelce. na podzim jsem tohle probírala s dětskou doktorkou. taky jsem uvažovala o tom, že bych očkovala později. ale pokud se nenaočkuje v porodnici, tak potom je volné okénko v očkování až ve dvou letech… po naočkování se musí počkat alespoň tři měsíce, než jde jiné očkování, aby se pořádně zahojilo to ramínko.
takže já se nakonec rozhodla pro variantu očkovat hned. bydlíme v Praze, jezdíme MHD, takže ani není moc co řešit. a v létě chceme k moři. a s těmi cizinci to je pravda. je jich tu spousta. známé maminka dělá na plicní klinice a mají tam těch výskytů TBC čím dál víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
19.1.11 19:45

Taky jsem hrozne vahala, jestli ano nebo ne. (a jestli v porodnici)

Pro: - vakcina je velmi draha a je pak se k ni problem dostat (u nas by to byl problem, proto mi dr. rekla, at necham ockovat rovno v porodnici )

• imunita vuci nemoci (tj jasne ;) )

Proti: - Pokud mate v rodine nejaky imulogicke defekty, nedelala bych (je to ziva vakcina, takze hodne agresivni, muze narusit cely imunitni system miminka)

• raminko casto hnisa, musi se kvuli tomu odkladat dalsi ockovani
  • lze ockovat pozdeji (myslim ve dvou letech)

Nakonec jsem naockovat nechala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí