Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
1. Je to mimino. Nech chudáka spát jak chce. Režim fakt nezavadim ani své devítiměsíční.
2. Úplně normální. Já vždycky dala na chvíli prso. Pak odpojila a dala dudlík. Měla jsem totiž úplně zničené bradavky.
3. Nepamatuji si kdy jsem poprvé strihala ale je možné už v tom jednom měsíci ano.
1. Ne, nech ho spát jak potřebuje
2. Normal
3. Stříhala jsem hned když bylo potřeba
Příspěvek upraven 15.03.22 v 08:39
Hlavne ho prosim te nebud. Na rezim u 3tydenniho miminka je fakt brzo. Neni to stroj ![]()
Nebudit, pokud nemusíš kvůli tomu, ze má žloutenku a proto je unavenejsi a pije min.
Prso nechat, dokud se dite samo nepustí. Viset na tobe bude jen v sestinedeli, a pak se to razantně upraví samo, najednou už nebude chtít tolik. Mimo jiné i matka má v sestinedeli odpočívat, a dite ji tímhle k tomu nutí. Je to skvěle zařízené
kam furt spěcháš? Práce neutece a wc stihnes taky.
Nehtiky strihni, ať tě ditko neskrabe.
1. Určitě nebudete pokud to není nezbytně nutné např. Kvůli návštěvě lékaře…
2. No oni to ty mimca prostě tak mají že se často budí…
3. Prvně sem nehtiky strihadla snad hned jak sme přijeli z porodnice..měla je taky hodně dlouhé a škrabadla nejen mě ale hlavně sebe když byla vzteklá a šmátrala si ručkama po obličeji…nejlíp to jde ve spánku..pak se necuka ![]()
Mimco fakt nebud, nech ho spat jak potrebuje. Muzes zavadet rutiny (treba vecer koupani, masaz, pyzamko, kojeni a spanek), ale rozhodne se neupinej na zadne pevne casy. Spanek projde jeste tolika zmenama, jednou ti bude vstavat treba tyden v 7 a pak najednou v 5, pres den bude spat jinak.. vubec nema cenu cokoliv planovat ![]()
Buzeni je normalni, muze prijit i obdobi, kdy se bude budit co hodinu a vetsinu noci stravi na prsu, tak to proste je.
Nehty jsem strihala, tusim, az po 6n, navic ty prerostle se samy odlouply, takze strihat ani nebylo potreba
Mile maminky,
1). Mam 3 tydenni miminko. Mam uz ho budit pres den v pravidelne hodiny a zavadet rezim, aby si pomalu zvykal? pres noc uz se mi budi 2× ve stejnou hodinu. Pres den se budi ruzne.
2). ted uz 3 dny se mi budi co 2 hodiny, je to rustovy spurt? minuly tyden mi pribral 480 g.( takze slabe mleko asi mit nebudu, ze se budi, protoze mu to nestaci.)
A taky chce casto prso misto dudlika na uklidneni. Dudlika davam, ale ne vzdy ho prijme. Asi me ukamenujete, ale nechci ho naucit na prso, to bych sis sotva dosla na wc.
3). mam uz ve 3tydnech strihat nehtiky? ma je dkouhe a skrabe se. Bylo mi doporuceno kousani ale to se mi moc nezamlouva.
Dekuji za odpovedi