Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Vanesa491 píše: Více
Syn spal podobně. Vstavali jsme v 9h, pak šel kolem 14h spát a usnul po 22h. Časem se to posunulo a od 2 let spí hned po obědě, pres týden v 6:45 budíček do jeslí, lehne nejpozději ve 21h
@Dahlia0409 můžu sní udělat co chci vůbec nechce spát radši bych chtěla hrát
Tak taky neusneš na povel. Máš potřebu spánku a víc nic, nebo naopak neusnes dříve, než tělo potřebuje ![]()
Ja bych ji proste rano vzbudila mezi 7-8. Co bys delala, kdybys vodila dalsi deti do skoly, taky bys budila. Do 1 do rana bych nestrasila ani omylem
@tini skousela jsem taky a potom mi zaspi kolem 20-21h a v 12h už je vzhůru takže nevím vůbec kde je problém a teď bydlím s rodiči a ty chodí do práce že jó je to hrůza 🫣
A proč sem píšeš znovu, není dlouho, co jsi tu dostala prakticky stejné rady. Je to dítě, ne robot. Rodičovství je mnohdy o zkoušení a hledání ideálního režimu a stavu. Je to plno let boje a někdy i plno let nervů, únavy,… Musíš tomu dát čas, ne všechno jde hned ![]()
Nastavení režimu neznamená, že jí ty něco vnutíš!! Ale že sleduješ její celkový denní rytmus a toho se pak pevněji držíš. Když víš, že dřív než o půlnoci neusne, nemá cenu se s ní od 19 trápit. Prostě se s tím smiř a hoď se do klidu. Zařaďte večer nějaké klidové aktivity a uspávej až třeba ve 22. Taky mi děti v tomto věku usínaly pozdě a zlepšilo se to vždy až když musely ráno vstávat (školka).
Dobrý večer dámy chtěla bych poradit mám dceru které ani jeden režim nelíbí a dělá jsi sama sobě jak chce máme problémi i spaním večer skousime všechno co můžeme ale odmítá nám…😒
Vstává kolem 9-10 hodin papa hrajeme v 12-13h má objed pak spát na hodku potom papame a už nespíme ale večer koupání má 19h na papa a pak snažíme uspat někdy zaspi v 12h někdy kolem 1h nikdy se nám nepovede dřív skousime kočárku na posteli postýlce pri pohádce nic nám nepomáhá nějaký rádi bych rádala přijímám 😘