Rhodiované stříbro
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rhodiované stříbro
Pěkný večer, potřebuju poradit, chtěli jsme si pořídit snubáky z rhodiovaného stříbra, přítelova sestra pracuje ve zlatnictví a tak nám je doporučovala, jenže když jsem hledala na netu, tak jsem našla hodně stížností, že šperky ze stříbra černají méně, než ty rhodiované
A teď babo raď čemu věřit, takže asi leda zkušenostem
Tak pokud takové šperky máte, jakou s nimi máte zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Me to teda pripada stejny
necernaji mi jak z normalniho a ani rhod. stribra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, muj nazor - rh. stribro nebrať, mam doma prstynek, nausnice a retizek zn. Cacharel z rh. stribra zdobeneho kaminky a velmi brzo zcernalo. A bohuzel vycistit to vice mene nelze - ani ve zlatnictvi si s tim neporadili. Predpokladam, ze snubak bude spark na cely zivot
takze urcite investuj do neceho kvalitnejsiho, napr. bile zlato a nebo pokud je to otazka penez, tak bych radeji sahnula po obycejnem stribru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak stříbrné šperky se právě proto rhodiují, aby byly mechanicky odolnější a hlavně proto, aby nečernaly. To rhodium je mnohem tvrdší a mnohonásobně dražší kov než třeba zlato. I šperky, které jsou z „bílého“ zlata, jsou na povrchu většinou rhodiované, nebo to zlato s tím rhodiem v nějakém poměru smíchané, případně z dalšími drahými bílými kovy, jako je třeba platina, palladium atd. Já jiné šperky než rhodiované stříbro ani nenosím a mám je léta a vůbec nečernají. I snubák mám stříbrný rhodiovaný, protože zlato ani jeden z nás nenosí a maximální spokojenost, po x letech je pořád jako nový, jen sem tam nějaký škrábanec, ale to by bylo u jakéhokoliv jiného materiálu taky. Takže za mě stříbrný rhodiovaný snubák úplně v pohodě a navíc je na pohled k nerozeznání od bílého zlata. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No me osbne necerna ani stribro ani rh. stribro. jediny s cim mam problem je bile zlato a to je nejdrazsi prstynek co mam. dcera mela ze rh. stribra nausnicky.dva roky bez problemu, pak jednu ztratila.My teda mame snubaky z oceli a perfektni, vsichni si mysli, ze je to bile zlato.
- Citovat
- Upravit
No, já mám z Rh stříbra zásnubák, ale přeci jen ho nemám tak dlouho, abych na něm mohla něco sledovat
Upřímně už jsem nad tou ocelí taky uvažovala, protože fakt nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak éru ocelových šperků mám už taky za sebou. Ty jsou zase super z hlediska nezničitelnosti a že vypadají pořád jako nové. Já mám zásnubák z oceli a nosila jsem dříve i prsteny ocelové. Pak ale moje kamarádka, která nosí jen ocel, tak když otěhotněla, tak jednou přes noc dost otekla a hlavně na prstech rukou a už jí to neoplasklo až do porodu. Na prstě měla ocelový snubák, ten oteklý prst jí díky tomu zaškrcení prstenem už začínal modrat a nemohli to nijak sundat, ani přeštípnout, ani přeřezat, nic. Ta ocel je prostě natolik pevná, že nejde ničím přeštípnout. Ani ve špitále si s tím nevěděli rady, chirurgické nástroje jim na to nestačily, tak je poslali k hasičům. A tam prý v pohodě, že už na to jsou zvyklí. Mají nějakou speciální pilku na to, podložili jí to nějakým plíškem, jeden to ochlazoval, druhý řezal a nakonec to sundali, ale měla po snubáku, spravit už se to nedalo. Takže od té doby já se ocelových prstenů bojím. Mě zas jednou píchla vosa a během chvilky jsem měla prst 2 x tak tlustý, ale naštěstí mě hned napadlo ten prsten sundat radši, jinak bych taky skončila u hasičů.
Prostě od té doby nosím jen Rh stříbro a jsem spokojená, stříbro jde v případě nouze přeštípnout lehce, případně se třeba při nějakém úrazu jen zdeformuje a neurve to prst atd. Kamarád, ten zas ocelovým prstenem zavadil o hák na stavbě a vykloubil si prst. Ta ocel je natolik prostě pevná, že nepovolí, no. Tak samozřejmě, to, co jsem popsala, jsou už extrémy, ale náhoda je blbec.
Takže ocel na jakékoli jiné šperky naprosto OK, ale na ty prsteny bych už po zkušenostech byla opatrná. Já už se je prostě bojím nosit a přešla jsem raději na to stříbro, zdá se mi to bezpečnější na ty prsteny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helii ja mam ostatni prsteny taky z oceli, ale jsem ten typ, co je nosi jen nekdy. Doma je mam sundane, se psama je taky nenosim, jen kdyz jdeme nekam do mesta, na navstevu, s vosou jsem mela to samy, ale jelikoz vim, jak hodne pak otekam, tak sly hned prsteny dolu…ale jo, nahoda je blbec
tak teda zkusime to Rh stribro, ale moc takovejch snubaku nemuzu najit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reinka
No hele, my je máme odtud, www.snubaky.eu, tam je asi největší výběr ze stříbrných, co jsem kde našla, vyrobí ti je přímo zlatník dle přání s jakoukoli úpravou a cenově taky oK. Tak zkus pokoukat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helii moc děkuju, na tyhle stránky jsem koukala, když jsme se ohlíželi po býlým zlatě a že mají i stříbro jsem si nevšimla
Hned mě tu jedny zaujaly, tak máme asi vybráno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reinka
Tak to mám radost, mě se tam líbilo, že jsou schopni to jakkoli nakombinovat a udělat v tom stříbře klidně i jiný vzor, který tam mají třeba v nabídce těch zlatých atd. Nakonec jsme si v těch stříbrných vybrali i bez změn z těch, co tam mají v nabídce a jsme fakt spokojeni, v reálu vypadají ještě lépe než na těch fotkách a fakt nejdou rozeznat od bílého zlata. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj názor na rhodiovani je, že kazí stříbrný vzhled a vypadá jako nerez. Šperk zpočátku vypadá jako stříbrný, ale nošením sedne strácí lesk a vypadá zčernalé, když se vyčistí doma růžovou vatou nebo mlékem na šperky stříbrný vzhled už nikdy nevypadá jako novy a nevydrží dlouho. Zatimco stříbrné šperky dostávají patinu do žluta, když se vyčistí je to pořád krásně svěží lehké stříbro a nemusí se čistit tak často. Vůbec nevím proč chce někdo chranit stříbro něčím tak skaredym jako je rhodiovani. Přítel mi někdy kupuje takové šperky, už jsem mu rikala, že se mi to nelíbí, ale asi na to zapomene nebo se mu prostě libi. Jsou krásné a stříbro mám raději než zlato, ale je mi z toho pak smutno, že ho nenosim jen proto, že nejde vyčistit a prostě se mi nelíbí ta šedá barva nelesklé nerezi a že si připadám jak šmudla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit