Řidička kamionu v těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud pro tebe není jina práce, ma te zaměstnavatel nechat doma za 100%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja pracovala v kanclu do konce a stejne mi dr tu neschopenku furt nutil
musela jsem odmitat. Obvykle se da v klidu dohodnout, pocitam, ze 80% zenskych na neschopence ani zdaleka nedosahnou takove narocnosti a stejne jsou radej doma ![]()
- Citovat
- Upravit
Já si myslím, že pokud doktor ví jaké máš zaměstnání, nebude s neschopenkou dělat problémy. Píšou je opravdu často..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lachtanice86
To je sice pravda, ale zaměstnavatel je dobrý kamarád a jak jsem již psala, jsme malá firmička a teď ještě po covidové době, kdy bylo několik odstavek a auta se musela platit stále, by to pro nej nebylo úplně lehké a já mu nechci působit problémy, jelikož on mi vždy vyšel se vším vstříc…proto se ptám na neschopenku, byla by to nejlepší varianta pro nás oba
- Citovat
- Upravit
Hele jako v tom případě silně pochybuji, že by se našel doktor, který by ti tu neschopenku odmítl dát
dyt je to hodně specifická a narocna práce, není to práce pro těhuli, určitě se neboj, že bys musela jezdit s břichem až do porodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemohli by tě přeřadit na dispečink nebo tak? já neřídím ale mám otce kamioňáka tak vím co to obnáší. Osobně bych s tím měla problém protože mne těhotenství hodně zmáhalo a byla jsem hodně unavená a za volantem sedět tak dlouho bych měla problém - bála bych se mikro spánku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@lachtanice86
To je sice pravda, ale zaměstnavatel je dobrý kamarád a jak jsem již psala, jsme malá firmička a teď ještě po covidové době, kdy bylo několik odstavek a auta se musela platit stále, by to pro nej nebylo úplně lehké a já mu nechci působit problémy, jelikož on mi vždy vyšel se vším vstříc…proto se ptám na neschopenku, byla by to nejlepší varianta pro nás oba
Tvoje chyba, ty přijdeš o peníze a budeš vázaná vycházkama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lachtanice86
To mi nevadí, nemáme se špatně, nejsem chamtivá, manžel vydělává hezké peníze a i na nemocenské budu mít hezké peníze a ani vycházky mi nevadí, děláme doma dost novych věcí, takže mám práce až až..díky za radu ![]()
- Citovat
- Upravit
@epsice bohužel, jsme malá firmicka a přepravy nám dává větší firma, tudíž ani dispečink nemame vlastní, ale z té větší firmy…mohla bych jít akorát si na dodávku, ale to si koc nepomohu, naopak, v kamionu mám aspoň postel, prostor, lednici atd …mám moc hodnou doktorku, tak uvidíme, při nejhorším mohu zkusit ještě obvoďačku, ta je také moc hodná
- Citovat
- Upravit
Pokud jde o přeprah, nevím jak u vás, u nás se odpojí hadice, točí klikou, nic náročného…ale myslím, že je lepší jít na neschopenku…jsou fůry u kterých by to nebylo nutné, stabilky bez kurtování, bez samonakládání/vykládání..ale každý ty hodiny za volantem v jiném stavu bude snášet jinak…
Ohledně čůrání asi záleží kam a jak daleko jezdíte, jestli máte vše napnuté časově, vykládková/nakládkova okna atd…to se těžko posuzuje, jestli by to časté zastavování bylo problém… pro Vás to bude určitě unavující
Někdo tu zmínil, že by se měla těhotná vzít na dispečink…jen to proboha ne
![]()
Na dispečink je potřeba dlouhého zaučování, znalost cizích jazyků, předpisů, jsou nějaké zajeté zvyky s klienty a hodně dalších věcí…nehledě na stres, kterého je dost, až nad hlavu, ale mluvím jen za sebe…to by si moc nepomohla a dispečeři by měli „radost“
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pokud jde o přeprah, nevím jak u vás, u nás se odpojí hadice, točí klikou, nic náročného…ale myslím, že je lepší jít na neschopenku…jsou fůry u kterých by to nebylo nutné, stabilky bez kurtování, bez samonakládání/vykládání..ale každý ty hodiny za volantem v jiném stavu bude snášet jinak…Ohledně čůrání asi záleží kam a jak daleko jezdíte, jestli máte vše napnuté časově, vykládková/nakládkova okna atd…to se těžko posuzuje, jestli by to časté zastavování bylo problém… pro Vás to bude určitě unavující
Někdo tu zmínil, že by se měla těhotná vzít na dispečink…jen to proboha ne![]()
![]()
![]()
Na dispečink je potřeba dlouhého zaučování, znalost cizích jazyků, předpisů, jsou nějaké zajeté zvyky s klienty a hodně dalších věcí…nehledě na stres, kterého je dost, až nad hlavu, ale mluvím jen za sebe…to by si moc nepomohla a dispečeři by měli „radost“
Jezdím většinou Španělsko nebo Anglii, nic kratšími bohužel nejezdíme..samy vykladáme 33 palet a zase nakladáme..ne že by to bylo nějak extrémně náročné, ale nějak si to pak neumím představit…navíc mi to vychází, že jezdím většinou na večer nebo v noci ( asi víš jak to přes den třeba v Německu vypadá) ale to potom asi nebude úplně nejlepší…na dispečinku jsem dělala, jazyky mi problém nedělají, ale za prve mě to fakt nebaví a za druhé jak jsem již psala, máme jen 5 velkých a 2 dodávky, delame pod větší firmou, která nám přeprodává jejich nasmlouvané práce, tudíž mají i svého dispečera a nemají jen nás …platím klukům například holandská mýta, delam jim pasy do Anglie a pod …ale to je práce na par minut a na doma, to mohu dělat i tak ….
Zatím mi to ještě nevadí a následující měsíc ani jít marodit nemůžu, ale po té by mi to vyhovovalo, protože předěláváme celý byt, nevím jak bych to všechno stihla, než by mimco přišlo a ještě k tomu marodila…moc si to nějak celé a tím pupkem neumím představit …co kdyz také na mě přijde nějaká větší únava? V této práci bohužel nejsem nebezpečná jen sobě …no prodiskutujeme to v práci, jestli nezkusit nějaký půl úvazek nebo něco a nebo uvidim co mi řekne dr..pokud to sama navrhne, tak to pro mě bude jasná volba
- Citovat
- Upravit
Já jsem do práce normálně chodila až do mateřské, ale dělala jsem fyzicky nenáročnou práci (VŠ kantor). A i tak jsem měla občas problém neusnout za počítačem. Delší cesty za volantem bych nedala. Víc než z čehokoliv jiného bych měla strach z mikrospánku. O tom, že bych musela co půl hodiny stavět, abych se mohla vyzvracet/vyčůrat za keřem ani nemluvím
Takže v tvém případě bych na neschopenku šla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to dopadlo
AHoj holky, jen abych to tady trochu uzavřela, chtěla jsem napsat jak to nakonec dopadlo. Moje paní doktorka mi výrazně nedoporučila jezdit kamionem. Prý si to mám užít a v klidu odpočívat. Takže jsem se dohodla se zaměstnavatelem, že si najde brzy náhradu, jela jsem ještě naposledy navštívit Anglii a Španělsko a teď už měsíc marodím. Jsem za to celkem ráda, chodím čůrat každou půl hodinu a prostě celkově to v tom kamionu není extra příjemné. Práce mi teda chybí, ale našla jsem si celkem dost práce doma
děkuji všem za odpovědi
- Citovat
- Upravit
Anonymní. Taky jezdím kamionem. Zjistila jsem že jsem těhotná. Byla sem na gyndě a Dr jasně, řekla, že kamionem jezdit nesmím, takže neschopenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj děvčata, rada bych se zeptala, kdy jste šli na neschopenku v těhotenství, pokud máte náročné zaměstnání a jestli vám dr v pohodě vyhověl. Jsem sice teprve 5tt a následující měsíc ještě musím být v práci, ale poté bych rada na neschopenku. Jezdíme jen dálky, je to 9 hodin denně za volantem, hygiena po cestě není úplně top, sprchování ve veřejných sprchach po benzinkach a ještě k tomu ne každý den, do toho je to občas fyzicky dost náročné, odplachtovat, vyložit, naložit, zaplachtovat, odprahnout atd. Navíc jsem vždycky minimálně týden pryč. Ráda bych rady od někoho, kdo mi rozumí a kdo takovou práci zná a ne aby mi někdo kdo sedí v kanclu plácal, ze pracoval až do konce. Ono se bohužel moc nedá zastavovat každou chvíli na čůrání, musím dodržovat také AETR a k tomu něco odjet. Jiná práce ve firmě pro mě bohužel není. Jsme malá firma. Do budoucna budu určitě zaměstnání měnit, ale chápete, ze teď to nemá cenu
navíc mám hezky plat, takže i hezkou nemocenskou a následně mateřskou. Děkuji