Rigorózní studium UJAK

39
24.9.13 19:00

Rigorózní studium Ujak

Ahoj, ráda bych se zeptala, zda má někdo s tímto zkušenost. Předběžně to zvažuji, ale nemám k tomu dostatek praktických informací. Zajímalo by mě, jak je celkové studium náročné - dá se zvládnout normálně s prací?? V jakém časovém horizontu, to lze reálně zvládnout? Jak přísné je přijímací řízení? Předpoládám, že je to vše založené na somostudiu. Po Mgr. mám tedy automaticky podat přihlášku, se všemi náležitostmi a ve chvíli kdy budu na řízení připravená, přihlásím se na možný termín zkoušky? :nevim:

Díky za veškeré poznatky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1226
24.9.13 19:11

S UJAK zkušenost nemám, dělala jsem rigo na UPOL. Vše spočívalo v napsání práce, její obhajobě a složení státní rigorózní zkoušky. Ale to bude mít určitě každá univerzita (fakulta) jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.9.13 19:17

Jojo, je mi to jasné. Jak dlouho jsi to dělala? Já mám trochu dilema, pochybuji o sobě a mám strach, že mne nepříjmou. Navíc plánuji miminko, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
24.9.13 19:20

Já to dělala asi rok, práce byla založená na výzkumu, takže než jsem všechno načetla, sesbírala, vyhodnotila atd. Každopádně - u nás se přihlašovalo až v okamžiku, kdy jsem měla práci k předložení. Žádné přijímačky jsem nedělala, prostě jsem přišla s prací, vyplnila přihlášku ke zkoušce, zaplatila asi 10 tisíc a čekala, až mi přijde pozvánka. Myslím, že s prací se to zvládnout dá - záleží teda taky, co je to za práci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
24.9.13 19:21

Jo, ale už je to 9 let zpátky (ty jo!), takže dneska už taky může být všechno jinak. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.9.13 19:31

Je fakt, že dnes toto řízení stojí už 35 tisíc :? Nerada bych ale napsala práci a pak se dozvěděla, že např. z kapacitních, či jiných důvodů mě nevezmou. Jakým způsobem v tom všem tedy figuruje vedoucí práce? Znamená to předpokládám, že mohu v průběhu léta upravit svou diplomovou práci, zároveň s tím si podat přihlášku a ve chvíli, kdy mě vezmou se budu pouze připravovat na obhajobu a zkoušku? - Ta probíhá nejspíš také koncem roku ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.9.13 19:32
  • jinak promiň za tu konkrétnost, až teď jsem si uvědomila, že jsi z jiné fakulty :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
24.9.13 20:11

U nás bylo hlavní podmínkou napsat rigo na zcela jiné téma než diplomku. Takže nešlo rozšířit diplomovou práci a přihlásit ji jako rigo. Vedoucí… No měla bys s ním konzultovat svůj postup, pomůže ti předejít chybám. Jinak o té kapacitě toho fakt moc nevím. Když jsem se přihlašovala já, byla jsem sama, teď už je těch uchazečů asi víc, doba je jiná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze