Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, naše malá má reflux a doktor nám předepsal Riopan-žijeme v Itálii, tak by mě zajímalo, jestli je to i v CR a jestli s tím máte některá zkušenosti. Vypadá to jako mléko, voní to jako karamel a je to sladké. Má se to dávat na lžičku po kojení.
Tak o ničem takovém jsem v Čechách neslyšela
A nějaké složení, co je na krabičce, by nebylo? V Čechách se dává na zahuštění mléka po kojení Nutriton, to je myslím sušený svatojánský chlebíček, nebo tak něco, pak se dává helicid, ten je na žaludeční šťávy, ale to jsou malé kuličky v kapsličce bez příchuti. Ve VB mají myslím Gaviscon Junior, ten je přímo na pálení žáhy, je to taková mléčně zbarvená hustší tekutina, ale ten je peprmintový, u nás se ten dětský myslím neprodává a i v té Británii je to až od roka, s tím, že dr může předepsat i dříve.
Takže já bych tipovala obdobu Gavisconu.
Riopan je vyborna vec. Ziju v Mexiku a je tu volne prodejny. Je to dobre na prekyseleny zaludek, paleni zahy, gastriticke potize, zacpa, nadymani, zaludecni vredy a podobne… Jak pro dospele, deti i male miminka. Muzes byt bez obav.
Děkuju, nám to předepsal doktor pro malou, já nejdřív myslela, že to má být aby nezvracela, pak jsem prostudovala podrobně leták a je to na pálení žáhy, horší je, že pokud jí ho dám, tak ho stejně po chvilce vyzvrací ![]()