Riziko neštovic v těhotenství.

Anonymní
27.2.24 12:10

Riziko neštovic v těhotenství.

Ahoj holky. Mám takový blbý dotaz. Jsem v 7 týdnu těhotenství a dočetla jsem se, že neštovice jsou v těhotenství špatný.
Já je ještě neměla. Ani nejsem proti nim očkovaná.
Mám se nějak více chránit? Jaká je možnost ze chytim neštovice? Okolo dětí se moc nemotám. Chodím jen do práce a domu max na nějakou večeři s manželem.

Děkuji moc za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
27.2.24 12:55

Pokud neprichazis do styku s dětmi, tak je ta možnost mala. Já je taky jako dítě neměla, chytla sem je až po třetím dítěti, když je druhé přineslo ze školky :) kdybys vedela, ze si byla ve styku s někým nakazenym, tak to hned řekni Dr, dostala bys protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.2.24 13:28

Riziko je pouze v prvnim trimestru a pak kolem porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
27.2.24 13:48

Pokud plánuješ pak druhý dítě tak bych si nechala změřit protilátky a kdyžtak naočkovat. Aby ti to pak to první nedoneslo odněkud když budeš znovu těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.2.24 14:23
@JancaS84 píše:
Pokud plánuješ pak druhý dítě tak bych si nechala změřit protilátky a kdyžtak naočkovat. Aby ti to pak to první nedoneslo odněkud když budeš znovu těhotná.

Já bych si to nechala i kdyby další neplanovala, ono to chytit v dospělosti není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
27.2.24 14:25
@Kriss Tina píše:
Já bych si to nechala i kdyby další neplanovala, ono to chytit v dospělosti není nic moc.

Jj to taky. Takovej pasovej opar je asi lahůdka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
27.2.24 14:31

Naockovat po porodu. Nestovice nejsou sranda ani u netehotnych dospelych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.2.24 14:47
@JancaS84 píše:
Jj to taky. Takovej pasovej opar je asi lahůdka.

To taky, ale já je jako dite neměla a chytla sem to pak od syna a průběh nic moc, nakonec mě nechali na infekčním s podezřením na zánět mozkovejch blan. To nechceš, zvlášť když sem měla doma 3 děti z toho jednoho kojence, kteří je měli všichni taky a neměl se o ne kdo starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.24 19:26

Ahoj, já se také přidám s dotazem.
Jsem na začátku 7tt a pracuji ve školce. Je možné, že se nám neštovice objeví (má je teď nějaký sourozenec). Jako malá jsem neštovice už měla. Je v tomto pro mě nějaké riziko? Doktorky se samozřejmě zeptám, ale jdu tam až za 10 dnů. Jedná se o mé první těhotenství.
Omlouvám se zakladatelce za vložení dotazu, ale nechtěla jsem zákládat stejnou diskuzi. Děkuji za pochopení.

• Citovat
  • Upravit
4342
27.2.24 19:53
@Anonymní píše:
Jsem na začátku 7tt a pracuji ve školce. Je možné, že se nám neštovice objeví (má je teď nějaký sourozenec). Jako malá jsem neštovice už měla. Je v tomto pro mě nějaké riziko? Doktorky se samozřejmě zeptám, ale jdu tam až za 10 dnů. Jedná se o mé první těhotenství.
Omlouvám se zakladatelce za vložení dotazu, ale nechtěla jsem zákládat stejnou diskuzi. Děkuji za pochopení.

neco podobneho se stalo v nasi skolce pred 2 lety, jedno dite tam melo nestovice primo (pupinky se objevily vecer), ucitelka tehotna ale uz viditelne brisko, takze asi druhy trimestr, rikala ze v pohode, ze je to v poradku, ze nestovice uz mela… tak nevim no, nejsem lekar, ale u nas to bylo a dopadlo ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4342
27.2.24 19:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mám takový blbý dotaz. Jsem v 7 týdnu těhotenství a dočetla jsem se, že neštovice jsou v těhotenství špatný.
Já je ještě neměla. Ani nejsem proti nim očkovaná.
Mám se nějak více chránit? Jaká je možnost ze chytim neštovice? Okolo dětí se moc nemotám. Chodím jen do práce a domu max na nějakou večeři s manželem.Děkuji moc za odpověď

odpovim i zakladatelce, nestovice jsem jako dite nemela, v tehotenstvi jsem v kontaktu s detmi nebyla, takze jsem to vic neresila (ja se bala kocek, byla jsem v kontaktu s toulavkami), nakonec jsem se nechala ockovat az o 7let pozdeji, kdyz se nestovice motaly kolem mych deti (taky to nakonec nechytly) a ja potrebovala zdrava odjet do zahranici…
vakcinu jde udajne pichnout i po kontaktu s nakazenym, ze je pak pry mirnejsi prubeh, ale nevim jak to je u tehotnych, to jsem ja uz neresila
u me to byly 2 davky po cca 1700kc, pojistovna mi neco prispela, nazev vakciny si uz nepamatuji, je to 2 roky zpet jak zminuji u prispevku slunecnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.2.24 20:19
@Anonymní píše:

Uplne v pohode, neboj.
Navic tvoje telo bude po kontaktu vyrabet protilatky a ty pujdou miminu, takze bude s velkou pravdepodobnosti nejakou dobu po porodu chranene.

Mela jsem to presne takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.2.24 21:45

Jsem těhotná v prvním trimestru a před 14 dní je dcera přinesla ze školky. :,(
Já je prodělala jako malá, ale i tak mám strach, aby to nemělo vliv na plod, o jedno miminko už jsme minulý rok přišli 😞 :,( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
28.2.24 09:59

Vyhýbat se dětským kolektivům, neštovice můžou miminku uvnitř tebe velmi uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.2.24 15:57
@Blanka991911 píše:
Vyhýbat se dětským kolektivům, neštovice můžou miminku uvnitř tebe velmi uškodit.

Pokud je prodelala, tak je to nesmysl, a pokud neprodelala a neni v prvnim trimestru nebo kolem porodu, tak taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí