Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ugluk
Děkuji za odpověď. Mám za sebou několik potratu. Tak se stále bojím.
Jo druhy trimestr uz je jistejsi, ale 100% to neni nikdy. Ja treba prvni trimestr celkem v pohodě a ve 13tt sem skoncila v nemocnici.
@Kriss Tina píše:
Jo druhy trimestr uz je jistejsi, ale 100% to neni nikdy. Ja treba prvni trimestr celkem v pohodě a ve 13tt sem skoncila v nemocnici.
A mužů se zeptat co se stalo? Doufám, ze to dopadlo dobre!
@Anonymní píše:
![]()
![]()
A mužů se zeptat co se stalo? Doufám, ze to dopadlo dobre!
Jojo jenom mi prasknul velky hematom, v první chvili sem myslela ze je konec, ale v nemocnici mi nasadili leky, kapacky proti krvaceni a pak sem mela klidovy rezim a ted mi tu beha rocni poklad ![]()
Největší riziko je do 12tt. Kolem mě prožila sp nebo zt snad každá druhá, a většinou se to stalo nebo zjistilo do NT screeningu.
Moje třetí těhotenství skončilo zamlklým v 19 tt. Čtvrté bylo úplně ok.
Necti nic prosímte.. Zbytečně se stresujes. Dítě ti může umřít i při porodu, a klidně i v 6ti měsících.
@Anonymní píše:
@andelka83 to mě velmi mrzí. Asi se tím moc zabývám
Stává se to no. Ale co jsem tak načetla a zažila a viděla, tak kdo prodělal několik nepovedených těhotenství, které skončily v tom 1 trimestru, tak když pak některé překonalo to období rizika, tak bylo už všechno v pořádku až do konce. Člověk musí věřit. Držím palečky
@andelka83
Moc děkuji. Pořad si říkám, ze ty rizikové týdny pro mě jsou pryč a bude to v pořádku.
Ale sem tam potrebuju ujištění.
@Anonymní píše:
@andelka83
Moc děkuji. Pořad si říkám, ze ty rizikové týdny pro mě jsou pryč a bude to v pořádku.
Ale sem tam potrebuju ujištění.
To nevíš ani při porodu. Radím neřešit to a nestresovat se. ![]()
Riziko potratu se po prvním trimestru snižuje o 90%, aspoň myslím, že si to číslo pamatuju dobře.
Ahoj Všem,
rada bych znala Vaše zkušenosti.
Vím, ze do 12tt se muže stát cokoli, tedy spis prakticky kdykoli během těhotenství.
Nyní jsem 11+2tt a zajímá mě zda riziko potratu ať už SP nebo ZT se nějak výrazně snížilo?
Děkuji za Vaše reakce.