Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nejsem odborník, ale za mě by asi hodně záleželo i na tom, kam máte koupené lístky. Jestli někam na sezení nebo dozadu na stání, abys nebyla hned u repráků a měla kolem sebe prostor, tak by to asi šlo. Jestli někam blíž na stání, kde to bude hlava na hlavě a bude téměř jistota, že se budeš tlačit v davu a někdo do tebe vrazí, tak to už bych si netroufla.
Shodou okolností jsem nad těmi lístky taky uvažovala, že bych je chtěla jako dárek na třicátiny, které jsem měla v únoru. Ale nakonec jsme to odpískali, už jsme se tou dobou snažili a přesně toho jsem se bála (a nakonec jsem tou dobou vlastně už byla těhotná, jen jsem to ještě nevěděla). ![]()
Na sezení bych šla, ale jen v případě, že by mi tou dobou bylo dobře a cítila bych se. Což teď prostě vědět nemůžete. Kdybych se necítila, tak bych si to holt odpustila a lístek na poslední chvíli někomu prodala. Na stání bych nešla. To bych neriskovala.
Nešla bych. Jednak hlasitá hudba vadí i mně a za druhé si pamatuji v prvním těhotenství, byla jsem podobný týden jako ty, rozezněly se sirény první středu v měsíci a miminko v bříšku sebou škublo leknutím. Takže ne.
Byla jsem v 1. trimestru na rockovém festivalu. I takhle zpočátku jsem se bála jít moc blízko, takže jsem ho strávila v ústraní, a všude kolem mě to byl samý kuřák, takže jsem pořád jen koukala, kam se přemístit na čerstvý vzduch. Ve 23. týdnu už bych se bála i mackanic a případné rány apod. do břicha.
Festival jsem si neužila a zpětně bych tam nejela, ve 23. týdnu už bych o tom ani neuvažovala, ale to je moje povaha. Pokud jsi schopná si říct, že miminko neohrozis, budeš tomu věřit a nebudeš se celý koncert bát, je to asi jiné.
Ahoj holky, v červnu budou v Praze koncertovat AC/DC a tou dobou budu už ve 23. týdnu. Vstupenky jsem kupovala ještě před tím, než jsem věděla, že budu čekat. No a teď stojím před dilematem. Jet na ten koncert nebo nejet? Přeci jen sem ta kapela z Austrálie nelétá každý rok. Co vy na to? Šly byste? Díky za info.