Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to 8. týdnů, co jsme se dozvěděli, že jsem nechtěně otěhotněla. Oba jsme rozvedení a chlap má 3 kluky (9,4,1) a já kluka a holku (8,6). Problém je, že cítím, že to další dítě nechci a zároveň chci. Bojím se si ho nechat vzít, ale kdybych například samovolně potratila, ulevilo by se mi hrozně. Nejhorší je, že už to ví celá rodina, včetně dětí, v práci jsem to také musela oznámit (chemické riziko). Ze začátku jsem si byla jistá, ale teď se trápím čím dál víc, jak po finanční stránce, tak ohledně toho, že těch 5 dětí je už tak nezvladatelných. Obzvláště když jsou spolu. Jsou každý jiná povaha, jeho klidní, ale provokují, moji dost výbušní a temperamentní, což se spolu špatně kombinuje. Nedovedu si představit mít do toho ještě miminko. Jsem zoufalá. Muž si chce dítě nechat, já bych ho raději dala pryč, ale bojím se, že to neustojíme a celá rodina se rozpadne a já zůstanu opět sama s dětmi. Napadají mě už myšlenky, nechat si ho vzít tajně a říct, že je to zamlklé těhotenství. Ale taková lež? Jsem na sebe děsně naštvaná. Vím, že to rozhodnutí je na mě, ale je to tak strašně těžké. Nutno podotknout, že oba máme rádi náš klid, oba odevzdáme děti bývalým a máme čas na sebe, na všechno. Takhle o to přijdeme už navždy. Dětem dáváme hodně času, ale člověk s tolika dětmi potřebuje i vypnout, s miminkem už to nepůjde a já se obávám, že to fakt nedáme ani jeden. Přijde mi, že si to muž nechce přiznat a nevidí věc realisticky. Vlastně ani nevím, co chci slyšet… ![]()
Takze jsi uz nejakej 11.-12. týden? Docela pozde to resit ne? Ted uz bych o nicem nepremyslela…
@DandátkoP Nene, jsem 8. týden celkově včetně prvních dvou “netěhotných”.
Kolik vám je let?
Já bych do toho nešla… Pokud by mě partner v takové situaci nepodpořil, tak už si asi nemáme, co říct.. Asi jsem sobec, ale podle mě, oba děti máte a další by pro mě bylo nad moje psychické síly. Stačí mi ty dvě, co máme. A navíc už by se mi opravdu nechtělo další kolečko s miminem. A to píšu jako někdo do 30 let.
@Serpentini Byli jsme dlouhodobí milenci, oba jsme se kvůli sobě nakonec rozvedli, otěhotněla také neplánovaně ještě v době, kdy jsme byli oba v první rodině. Dali jsme se definitivně dohromady, když se dozvěděla o těhotenství. Je to rok a pár měsíců, co tvoříme oficiální pár. Celé těhotenství i porod jsme prožívali spolu a to dítě jsem přijmula za své. Ale tohle jsem tady řešit fakt nepřišla. To je ukončeno a funguje to normálně.
@Ronabe zcela uprimne ti nikdo asi neporadi, protoze v ty situaci nikdy nebyl a realne se pak clovek zachova jinak, ikdyz si muze myslet neco jinyho. Za sebe rikam ne, i s ohledem na to, ze ma tvuj partner rocni dite s nekym jinym. To spolu musite byt opravdu jen chvili a bala bych se, ze zustanu sama na 3 deti. Navic asi nejste milionari, takze bych koukala dost i na financni stranku. Deti jsou drahej “konicek”.
@Anonymní píše: Více
Je mi 28 a mám právě strach z toho začínat zase to kolečko s novým miminkem, jak píšete. ![]()
Proč jsi to říkala i dětem? To mi přijde škoda, když ještě přemýšlíš o potratu.
@Sandra277 Chyba. Prostě jsme z toho byli ze začátku nadšení a dětem jsme to řekli hned. Klukům je to relativně jedno, ale dcera o tom dost mluví, chodí hladit bříško. Loučí se s ním při odchodu do školy. Cítím se kvůli tomu hrozně.
Z toho, jakým tónem a únavou píšeš, bych se rozhodla pro potrat.
Ostatně, vlastních závazků už máte nadmíru. Další neštěstí bych si dobrovolně nenechávala. Je to tvoje rozhodnutí, v tomto případě, bych partnerovu naivitu (se kterou tři děti opustil), vůbec nebrala v potaz.
A máš pravdu, pravděpodobně by vám to ten vztah rozložilo.
Do toho bych ve vaší situaci nešla ani náhodou, pokud chlap nebere 100tis a výš.
Ale to si musíte rozhodnout sami když jste se nechránili.
@Ronabe píše: Více
To byla opravdu chyba. Nevím, co bych dělala. Kruté k dceři, která se taky těší na sourozence.
Nechala bych si ho. Už jste to všem řekli. A navíc obe varianty budou zátěž pro vztah, potrat ho taky negativně poznamena, nebude to stejne jako předtím.
@Ronabe píše: Více
Jak mate zarizenou peci o deti a jaky byste měli příjem když budes doma?