Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky nedovedete některá poradit? Roční syn mě pořád kouše, jen se dostane do mé blízkosti, kouše mě do ruky, břicha, nohy, jaká část těla se mu zrovna namane, už se mi z toho dělají i modřiny. Zvýšení hlasu nepomáhá, akorát se mi začne smát, plácnutí přes ruku to samé…když jsem si namazala ruku citronem, že ho to třeba přejde, tak kupodivu mu citron zachutnal a zakousl se ještě víc
tak už fakt nevím
Já se jen směju, protože můj syn taky začal kolem toho roku, je mu 17m a kouše dál, má u toho šibalský úsměv, takže moc dobře ví, že to není dobře. Nejoblíbenější jsou prsty na nohou, když mám nohy hozené nahoře na gauči, ale nepohrdne žádnou částí těla. V tu chvíli pomáhá jen se zvednout nebo odtáhnout danou část těla z jeho dosahu a upoutat pozornost na něco jiného, aby na chvíli zapomněl na své kanibalské choutky. Netvrdím tedy, že by nás ohlodával od rána do večera, prostě má občas takový (mo)mentální nápad. ![]()
@Ettelwen ale on hryže jenom mě, nikoho jiného v okolí ne. Neřekla bych, že je to od zubů, růst se u něj projevuje úplně jinak.. ![]()
No me zase pul rocni fackuje a stipe…s tim nic neudelas…vydrzet oni z toho vyrostou…rostou mu zuby no ![]()
Kousni ho taky, ne moc, ale tak, aby to pocítil. Když tě kouše, tak dej najevo, že to bolí, ne křikem, ale podobně jako on když ho něco bolí, prostě auauau případně trocha pláče.
@Samamama super, tak to se mám tedy na co těšit. Možná poprosím manžela, aby mi z práce dovezl kousací oblečení, co tam mají na psy, aby mě to aspon nebolelo
![]()
@Lenule15 Já začnu jakoby brečet a on přestane a dá mi pusinku.
Tak to zkus ![]()
@Lenule15 to se mi vybavilo, jak jsme za komančů byli na exkurzi u nějaké pohraniční policie či co to bylo a tam měli takový ten vycpaný rukáv, do kterého se jim zakousl vlčák a oni ho pak visícího na té ruce točili kolem sebe, představuju si to s dítětem
.
Brečet a dělat auau u nás moc nepomáhá, prcek je asi drobný sadista, přijde mu to pak ještě vtipnější. A kousat na oplátku bych asi nedoporučovala, opakovně jsem četla, jak psychologové v podobných situacích oplácení nedoporučují, jakože jak pak dítěti vysvětlíš, že ty můžeš a on ne. A psychologie, nepsychologie, děti mají jakýsi vyšší práh pro bolest, já se do svých dětí párkrát zakousla slušnou silou a nic, jen smích
.
Já kluka kousla taky, tak, abych mu moc neublížila, ale tak, aby ho to zabolelo, aby věděl, že to neni příjemný a zabralo to, kousal okolo, ale mě ne ![]()
@Lenule15 Také jsem přemýšlela, co by mohlo pomoci, ale zatím jsem na nic efektivního nepřišla. Mě synáček kouše asi od 6 měsíců, kdy z toho měl velkou legraci, když jsem říkala au. Nyní mu je rok a když kouše, tak mám vždy modřiny a i přes kalhoty mě kousl do krve. Moc dobře ví, že to nesmí, ale třeba když řádíme, udělá to. Jedinou věcí, co pomáhá, je, že když se blíží obličejíkem, preventivně říkám: nesmíš kousat. Někdy ho to zastaví, jindy ne. Ale řekla bych, že už ho to nebaví tolik jako dřív, tak to snad brzy pomine.
Příspěvek upraven 07.11.14 v 12:22
@MoniTrou jj, právě takhle s těmi psy pracuje i manžel a úplně vidím syna
![]()
@MoniTrou no ted jsem ho taky trochu kousla a začal brečet, uteklo pár minut a hryže mě znovu, tak tudy asi cesta fakt nepovede…nějak nemám tu odvahu ho hryzat víckrát..ale tvůj výsledek, že kouše okolo ale ne tebe mě pobavil ![]()
@Samamama Souhlasím,také bych to neoplácela. Jak se to má potom dítě odnaučit, když já můžu a on ne. ![]()
Kousání je jen kapka v moři, náš mladší ještě rád zkoumá cizí pupíky prstem (hluboko, že by až lochtal na páteři
), snaží se vydloubnout oko (asi si ho chce prohlédnout ze všech stran) a hrozně rád nám strká prsty do pusy, sahá nám na zuby, škrábe nehtíkama do dásní. Prostě takový průzkumník. A vybavuju si známou, jak vyprávěla, že když se malá dcera vzbudila a ona ještě měla oči zavřený, tak jí zkoušela vytrhávat řasy. Takže všude něco. ![]()