Rodičák, chůva a práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
195
24.1.14 13:57

Rodičák, chůva a práce

Shrnu to rychle. Pobírám rodičák, chci jít pracovat. Pro dítě bych měla zařízenou chůvu, takže by nemuselo do jesliček (1,5 roku).. Zajímá mě jestli by mi vzali rodičovský příspěvek? Nebo je to jen do určité sumy a hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9950
24.1.14 13:59

Ne nevzali, můžeš si „přivydělat“ kolik chceš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.1.14 14:05

@LadyLama pokud nepůjde do jeslí, vydělávat můžeš kolik chceš. Do 2 let je omezená návštěva jeslí nebo školky, pak už je to fuk. RD ti budou vyplácet dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
24.1.14 14:09

Ale kdyby šlo do jeslí tak mi ho seberou? A musí se to hlásit na ÚP? Nebo stačí když tam jsem evidovaná jako na mateřské dovolené?

I kdyby to bylo na hlavní pracovní poměr? Fakt je to fuk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
24.1.14 14:12

Je to uplne fuuuuk. Jesle jsou do dvou let jen asi na 45hodin mesicne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
24.1.14 14:16

Ahoj, mám, resp. měla jsem to stejné. Bylo to bez problémů (rodičák jsem měla dál). Hodně štěstí. P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
24.1.14 14:19

@LadyLama Na ÚP bys musela hlásit jen ty jesle do dvou let, protože to má vliv na dávku, jinak nemusíš hlásit nikde nic a práce může být na klasický pracovní poměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
24.1.14 14:38

@LadyLama jen pro upresneni jeslema se mysli statni jeslicky, pokud by si dala do soukromych, prispevek pobiras dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
24.1.14 14:41
@bubli píše:
@LadyLama jen pro upresneni jeslema se mysli statni jeslicky, pokud by si dala do soukromych, prispevek pobiras dal.

Ale to vůbec není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
24.1.14 14:44

@LadyLama pokud bude mít dítě chůvu, nemusíš hlásit nikde nic. pokud by šlo do jeslí, tak jen nahlásíš, že chodí do jeslí v rámci povoleného limitu a pak bys každý měsíc přinesla potvrzení z jeslí. od dvou let už ani to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
24.1.14 14:59

@mag zalezi jak se jesle prezentuji, vetsina soukromych jesli se oficialne nazyva hlidaci agenturou, pak je to obdobne jako chuva a RP ti nalezi i nadale. Dcera byla v soukr. jeslickach od roku a pul, pani na UP mi rekla, ze ji to nezajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
24.1.14 15:03
@bubli píše:
@mag zalezi jak se jesle prezentuji, vetsina soukromych jesli se oficialne nazyva hlidaci agenturou, pak je to obdobne jako chuva a RP ti nalezi i nadale. Dcera byla v soukr. jeslickach od roku a pul, pani na UP mi rekla, ze ji to nezajima.

Rozhodně nezáleží na tom, jak se prezentuje, ale jaké zařízení to ve skutečnosti je. Měla jsi štěstí, jiná mít nemusí. Tvrdit, že to neplatí pro soukromé jesle ale není pravdivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
24.1.14 15:10

@mag jak tedy rozlisis o jake zarizeni jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
24.1.14 15:20
@bubli píše:
@mag jak tedy rozlisis o jake zarizeni jde?

Jakou péči poskytuje, v jakém rozsahu, zda hlídá dítě individuálně nebo kolektivně, zda pečuje o děti celý den nebo nárazově atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
24.1.14 15:25

@mag a to je definovano kde? V zakone nic podobneho neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat