Rodiče a vysvědčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2558
25.1.24 20:26
@Liberalissima píše:
Miluju, když mají dospělí na děcka nároky, které nedokážou sami splnit 8)

No vzhledem k tomu, že mám přes mé snahy šprta šprtů a marně jsem se roky dožadovala pětky, pak už aspoň čtyřky, tak gratuluji k věštecké kouli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12909
25.1.24 20:30
@Kasandra159 píše:
No vzhledem k tomu, že mám přes mé snahy šprta šprtů a marně jsem se roky dožadovala pětky, pak už aspoň čtyřky, tak gratuluji k věštecké kouli.

Já mluvila o té hrubce, ty neznalosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.1.24 20:33
@Liberalissima píše:
Miluju, když mají dospělí na děcka nároky, které nedokážou sami splnit 8)

Na tohle je super, že kolegyně už učí několikátou generaci a pamatují si, jak se učili rodiče. Takže pak ví, že sami rodiče měli problém s diktáty, ale chtějí, aby z nich měly jejich děti jedničky. Snad jsem ty I Y trefila. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44342
25.1.24 20:34
@Kelsey píše:
Nenadávala bych. Dcera v deváté teď o chlup utekla trojce. Pokazila si jeden předmět, jak bylo teď moc testů a velký tlak. I čtyři velké testy za den. Takže hrozila jedna jediná trojka. Uklidňovala jsem ji, že o nic nejde. Ať to furt neřeší. Pro jednu trojku se svět nerozpadne a nikoho to zajímat nebude. Pořád má krásný průměr. Od minulého týdne to furt řešila. Ale ona to vnímala, že je to křivda. Když spolužačka se stejným průměrem má dva. Že učitelka přivřela oči, ještě byla milá. A na naši nepříjemná. Včera se do situace vložila třídní a přimluvila se, že celý půl rok makala a viditelně nedala ten tlak v lednu, že bez trojky bude mít vyznamenání. Tak dnes na úplně poslední chvíli známku přepsala. Do dneška muselo být u nás zapsáno v on-line vysvědčení. Ale musí holka počítat, že co ji teď ubrala, tak v červnu ji to nejspíš připočítá.

V červnu v devítce už to nikoho nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12909
25.1.24 20:37
@Aspera píše:
Na tohle je super, že kolegyně už učí několikátou generaci a pamatují si, jak se učili rodiče. Takže pak ví, že sami rodiče měli problém s diktáty, ale chtějí, aby z nich měly jejich děti jedničky. Snad jsem ty I Y trefila. :-)

Já jinak hrubky normálně nezmiňuju, nejsme tu na písemce, žejo. Plus já mám sama problém čárky a občas mě/mně, o překlepech ani nemluvě :oops:

Ale nemůžu se udržet, když někdo píše, jak by neodpustil neznalost a podobně, a flákne tam hned hrubici :mrgreen: To se prostě nemůžu udržet, je to silnější než já.
Onehdá tu někdo někoho nazval „prudce inteligentním“ a vzápětí napsal „v zimně“, to jsem se smála nahlas :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
25.1.24 21:31
@Anonymní píše:
Ahoj, chodím do 9. třídy. Budu mít na vysvědčení 3 dvojky z matiky, fyziky a ajiny. Bojím se, že se to rodičům nebude líbit, já jim ještě neřekla, co přesně budu mít, měla jsem v nějakých předmětech známku mezi. Bojím se, že je zklamu, ale já jsem na vysvědčení pyšná, mám z toho dobrý pocit.
Hlavně to vysvědčení se píše na přihlášky.
Vynadali byste vašemu dítěti za tyhle známky?

Pokud je to pro rodiče překvápko, mají koukat na průměry do bakalářů. Známky jsou to tvoje, ne jejich (to říkám mým dětem). Jak budeš v životě šťastná a úspěšná se neodvíjí od známek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
25.1.24 21:41

Jsem v zivote moc spokojena, delam a snad i dobre praci, jakou jsem si vysnila. Nikdy nikoho nezajimaly moje znamky a to ver, mela jsem z nekterych predmetu i horsi.

Urcite je dulezite se ucit, abys dosahla svych cilu (tvoje vysnena stredni nebo vysoka skola). Neni ale vubec dulezite, abys jinak mela ze vseho „dokonale“ znamky. Rodice te budou mit radi uplne stejne i s dvojkama a pokud ne, je to jejich chyba. Nikdy tvoje! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.24 23:00
@Anonymní píše:
Ahoj, chodím do 9. třídy. Budu mít na vysvědčení 3 dvojky z matiky, fyziky a ajiny. Bojím se, že se to rodičům nebude líbit, já jim ještě neřekla, co přesně budu mít, měla jsem v nějakých předmětech známku mezi. Bojím se, že je zklamu, ale já jsem na vysvědčení pyšná, mám z toho dobrý pocit.
Hlavně to vysvědčení se píše na přihlášky.
Vynadali byste vašemu dítěti za tyhle známky?

Ja tenkrát v devítce donesla trojky, dvě… Naši byli jako šílení, celou mou školní docházku jim nešlo o nic jiného než o ty blbý známky. Než jsem šla na výšku, tak jsem neměla ani brigádu, žádné dlouhodobější koníčky, protože jsem stejně věděla, že by mi všechno zakázali „za špatné známky“. Později jsem se dozvěděla, že můj taťka nosil dokonce čtyřky, takže jsem tento jejich přístup nikdy nechápala. Každopádně já bych nemohla být nikdy zklamaná z těch známek, co máš. Stačí snaha. A pokud má někdo horší známky, tak to neznamená, že je horší, jen že nezapadá do určitých specifických tabulek tak jak by měl.
Stačí, že jsi pyšná ty, z rodičů si nic nedělej. Mě vydeptali ti mí tak, že jsem Sekla s výškou spo roce, kdy jsem měla nejhorší hodnocení B. Vím, že kdyby meli jiný přístup a já větší sebevědomí, tak bych školu dokončila.
Takže snaž se tak, abys byla ty sama se sebou spokojená. Ty budeš žít svůj život. A na známkách v životě rozhodně nezáleží. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
30408
26.1.24 06:38
@Anonymní píše:
Ja tenkrát v devítce donesla trojky, dvě… Naši byli jako šílení, celou mou školní docházku jim nešlo o nic jiného než o ty blbý známky. Než jsem šla na výšku, tak jsem neměla ani brigádu, žádné dlouhodobější koníčky, protože jsem stejně věděla, že by mi všechno zakázali „za špatné známky“. Později jsem se dozvěděla, že můj taťka nosil dokonce čtyřky, takže jsem tento jejich přístup nikdy nechápala. Každopádně já bych nemohla být nikdy zklamaná z těch známek, co máš. Stačí snaha. A pokud má někdo horší známky, tak to neznamená, že je horší, jen že nezapadá do určitých specifických tabulek tak jak by měl.
Stačí, že jsi pyšná ty, z rodičů si nic nedělej. Mě vydeptali ti mí tak, že jsem Sekla s výškou spo roce, kdy jsem měla nejhorší hodnocení B. Vím, že kdyby meli jiný přístup a já větší sebevědomí, tak bych školu dokončila.
Takže snaž se tak, abys byla ty sama se sebou spokojená. Ty budeš žít svůj život. A na známkách v životě rozhodně nezáleží. :kytka:

Přesně. Známky jsou jen čísla. Sama jsem měla trojky od 5 třídy. V 9 rozhodnutá, že jdu na ucnak. Cestinarka s anglictinarkou mi důkladně vysvětlovaly, že jsem blbá ( dyslektik). Nakonec mám SS a VS, kde už mám dvojnásobek oboru, proti ostatním a končila jsem ji jako ta lepší z ročníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí