Doplatek rodičovského příspěvku po druhém porodu

Anonymní
2.7.21 11:48

Rodičovský příspěvek a těhotenstvi 2

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak to je s doplacením RP u samoživitelek?
Jsem na RP a čekám druhé dítě v září mám termín bohužel už bez partnera.. Budu mít nárok na doplatek toho zbytku? Je tu někdo kdo to měl stejně nebo aspoň podobně? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35938
2.7.21 11:52

Ne. Doplatek je zatím v jednání, ještě to není schvaleny pokud vím a má to být přes pracujícího otce. Po porodu si hned zazadej o alimenty na dítě a sebe. Teď si můžeš akorát navýšit RP na maximum co je pro tebe možný, nebo přes vymerovaci základ otce pokud jsi neměla PPM.

Příspěvek upraven 02.07.21 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
2.7.21 11:52

Jak bez partnera? Ty pracuješ a máš nárok na MD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
2.7.21 11:54

Zaleží, kolik už máš z prvního RP vyčerpáno, jak sis to nastavila, jakou výši mzdy jsi měla před mateřskou. Od toho se odvíjí maximální měsíční výplata RP. Že jsi bez otce dítěte na to nemá žádný vliv. Já rodím v říjnu, na konci srpna nastupuji na 2.mateřskou a RP dočerpám teď v červenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
2.7.21 11:57
@JancaS84 píše:
Ne. Doplatek je zatím v jednání, ještě to není schvaleny pokud vím a má to být přes pracujícího otce. Po porodu si hned zazadej o alimenty na dítě a sebe.Příspěvek upraven 02.07.21 v 11:54

Doplatek je v jednání už pár let. Jen to teď zase vyplulo na povrch, a dalo to lidem zatím falešnou nadeji.

• Citovat
  • Upravit
35938
2.7.21 11:59
@mackA159 píše:
Doplatek je v jednání už pár let. Jen to teď zase vyplulo na povrch, a dalo to lidem zatím falešnou nadeji.

Jasně, budou volby že. Taky si úplně nedělám naději, ale hodilo by se nám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
2.7.21 12:07
@JancaS84 píše:
Jasně, budou volby že. Taky si úplně nedělám naději, ale hodilo by se nám to.

Jo to je jasny.. já mám holky po roce, propadlo mi víc jak 200 tacu. Iluze že jestli něco dají, třeba zpětně si nedělám.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
mag
12868
2.7.21 12:10

Zalezi na vice okolnostech. Budes mit ty nebo otec ditete narok na penezitou pomoc v materstvi? Pokud ano a poslanecka snemovna to stihne schvalit do tveho nastupu na materskou, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
2.7.21 12:10

@mackA159 zadna zpetna ucinnost neni stanovena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
2.7.21 12:17
@mag píše:
@mackA159 zadna zpetna ucinnost neni stanovena.

Vím že neni. Ale někde jsem četla že byl návrh rok zpětně.. jestli to je pravda nevim. Ted už mi je to stejně jedno..

• Citovat
  • Upravit
20905
2.7.21 12:27
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak to je s doplacením RP u samoživitelek?
Jsem na RP a čekám druhé dítě v září mám termín bohužel už bez partnera.. Budu mít nárok na doplatek toho zbytku? Je tu někdo kdo to měl stejně nebo aspoň podobně? Děkuji

Měli by to být platný během druhé půlky července. Ale i tak je tam následující podmínka:

Zjednodušeně řečeno: na zbytek příspěvku dál nedosáhnou domácnosti, kde ani jeden z rodičů nevydělává (nesplňuje podmínku denního vyměřovacího základu) a nemá tedy nárok na peněžitou podporu v mateřství.
Zdroj: https://www.penize.cz/…enci-nestaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
2.7.21 13:28

Podle příjmu, pokud si pracovala, se stanovuje, jak vysokou částku můžeš pobírat měsíčně. Jedině si rodičák zvyš na tolik, co půjde a doplacení je v jednání, ale asi bych zatím na to moc nespoléhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
6.7.21 09:31

Rodicak navýšit na maximum - lze ještě stále od 1.7.
Otce dítěte požádat o výživné na sebe a o přispění na vybavicku pro dítě (k obojimu podá info OSPOD a pomůže s vyplněním potřebné žádosti a podám na soudu, případně pravnik).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat