Školkovné - mám nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ano, můžeš si to uplatnit v ročním zúčtování/daňovém přiznání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, jak píše nahoře @JancaS84, po novém roce, až budete v práci vyplňovat „růžové přiznání k dani“, tak ti školka vydá potvrzení o zaplaceném školkovném za minulý rok, a pak ti to bude vráceno, nejčastěji v dubnové výplatě to bývá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se tady přišpendlím: Platí vrácení školkovného i v případě kdy se jedná o soukromou školku, která je ale vedená klasicky v registru škol? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Le_lenaz píše:
Já se tady přišpendlím: Platí vrácení školkovného i v případě kdy se jedná o soukromou školku, která je ale vedená klasicky v registru škol? Díky.
Ano i dětská skupina. Ale je to jen do výše minimální mzdy, letos 15.200 kč.
Příspěvek upraven 02.07.21 v 09:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky a kolik to teda tak bývá? Když školku budu platit já nevím 900 měsíčně?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Čistě za službu? Jelikož stravny se do toho nepočítá.
Tedy už vím, přesně 831,– Kč
A je to SLEVA na dani, takže daň musíš zaplatit, aby ti ji mohli vracet. Což při 3/4 úvazku a nižším výdělku nemusí vubec nastat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Díky a kolik to teda tak bývá? Když školku budu platit já nevím 900 měsíčně?
Je to do výše minimální mzdy, letos 15200. Nicméně pozor na to, že na rozdíl od slevy na dítě to nejsou peníze, které v této výši dostaneš zpátky, nezakládá ti nárok na vznik daňového bonusu - v praxi pouze o maximálně tuto částku snižíš případný nedoplatek na dani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uplatňuje se jen školkovné, obědy ne. Do výše 15.200 kč za kalendářní rok. Ale musíš tu částku taky na daních odvést aby si ji dostala zpět. Pokud budeš mít malou výplatu a téměř žádný daně tak bude lepší pokud si slevu uplatní chlap, tomu by to mohlo vyjít celý pokud má normální plat. Bez konkrétních cisel ti to nemůžeme říct přesně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius Je to ciste za sluzbu, bez stravy..skolku se stravou chci platit ja, uvazek budu mit 0,75 ve skole. Slevu na dite uplatnuje pritel, ma daleko vyssi plat. Takze jak to nejlepe udelat? Diky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Cenarius Je to ciste za sluzbu, bez stravy..skolku se stravou chci platit ja, uvazek budu mit 0,75 ve skole. Slevu na dite uplatnuje pritel, ma daleko vyssi plat. Takze jak to nejlepe udelat? Diky.
No nejlépe samozřejmě tak, aby i slevu za umístění dítěte uplatňoval přítel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak jak bylo řečeno, nech to na příteli dostanete zpátky všechno co dostat máte. Jinak bys na to nemusela dosáhnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
vůbec nevím, že je nějaké školkovné. Syn mi jde od září do školky (není předškolák).. budu platit školku, plus stravu, uplatňovat slevu na dítě bude přítel. Mám pak nárok na to školkovné nebo vrácení na dani? Měla bych 0,75 úvazek. A kdy se to uplatňuje?
Děkuji, vůbec tomu nerozumím.