Rodím - je to ono?

689
6.7.13 12:50

rodím? - je to ono?

Ahoj holky,
tak za dva týdny mám termín porodu. Je to můj druhý porod tak jsem si myslela, že až to přijde určitě to poznám. Jenže teď si nevím rady :mrgreen:. Od půl 4 od rána jsem měla asi hodinu pravidelné bolesti po 10 minutách. Byla jsem si jistá, že je to ono. Jenže potom se mi to hrozně rozhodilo. Měla jsem bolesti po 20min., potom zase po 10min., potom dokonce i po hodině. No řekla jsem si tedy, že počkám a uvidím. Potom jsem asi na dvě hodinky usnula, nevím zda nějaké bolesti byli nebo nebyli. No a od probuzení, až do teď to mám stále hodně rozhozené, nepravidelné, ale bolesti stále jsou. Především mi to začíná při pohybu. Je to tedy začátek porodu nebo poslíčci? Nikdy jsem je neměla tak si nedokážu představit jaké to je… :,( Byla jsem i ve sprše a tam mi naopak bolesti více přicházeli… poradíte prosím…nevím si rady :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
6.7.13 12:53

Může to být ono a taky nemusí… Určitě bych ještě chvíli počkala, ale sama musíš poznat co a jak vzhledem k tomu, že jde o druhé těhu tak bych si možná zajela na kontrolu… Jelikož to pak může být fofr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.7.13 12:55

Napust si teplou vanu, max 40 stupňů a chvilku se vyhrej. Chod po bytě. Jestli se bolesti zpravidelni, zbystrila bych. Jinak poslicky bývají jako od menstruace, kontrakce, kterou už musíš prodychavat bolí od žaludku dolů. Taky budu rodit podruhé, teď jsem zacla od 10 týdnu dřív, zastavili mi to, ale popisovala mi to pa s dr, na co dávat pozor a jak to poznat. Taky jsem se nejdříve tři hodky doma kroutila, než mi to došlo a malém bylo pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.7.13 12:55

Těžko říct, můžou to být poslíci, nemusí, u druhorodičky bych se řídila spíš vlastním pocitem, protože ona ti může prdnout voda, kontrakce ti naskočit hned třeba po 3min a máš během 30min odrozeno :jazyk: Anebo taky to jsou zkrátka echt otravný poslíky a po pár hodnách přejdou :nevim:

Jak to máš s hlídáním, je tam s tebou někdo? Jak to máš daleko do nejbližší porodky? Kdybych měla porodnici blízko a hlídání nebyla organizační akce na hodinu, tak bych si tam jen tak cvične sjela, aby se mrkli, co se děje. Jinak bych frkla dítě chlapovi a šla si lehnout a snažila se odpočívat, až by tě to fakt vyhnalo z postele, že se to nedá, tak bych jela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
6.7.13 13:11

@AnnaP Ahojky, pokud jsou bolesti nepravidelné, tak bych se pokusila neplašit, zkus si změřit délku té kontrakce, poslíčci jsou tak půlminutové až minutové, skutečné kontrakce opravdu nejdou přehlédnout, zastaví tě v pohybu. A souhlasím s Gladys, podle situace doma bych to zhodnotila a rozhodla se pro případnou kontrolu v nemocnici. Hodně štěstí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
6.7.13 13:13

Holky do porodnice jsem nejela, protože mám doma roční dítě, nemám hlídání a manžel je v práci, nemá zrovna chápavého šéfa, takže pokud ho budu tahat z práce chtěla jsem si být alespoň trochu jistá. Mám ale na druhou stranu strach- protože jsem měla pozitivní GBS. Musí mi dát 4 hodiny před porodem antibiotika. Takže to zase nechci prošvihnout…tak nevím… ~d~

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.7.13 13:15

@AnnaP roční, wau, to jsi lepší jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
6.7.13 13:21

Tak tě asi nepotěším ale i já jako druhorodička sem si nebyla jistá(při prvním sem nikdy neměla ani posly ani tvrdnutí, při druhém posly už od 32tt) týden před tím než sem rodila sem měla posly každý den od 17hodin do cca půlnoci a takové že sem je musela prodýchávat…i ten den když sem jela rodit ale nebyla sem si jistá vana nic neukázala nakonec sem i ukecala chlapa k sexu :mrgreen: a asi po dvou hodinách od „akce“ sem si řekla že raději zajedeme ale jistá sem si nebyla do chvíle než do mě Pa sáhla :mrgreen: byla sem na 4 ale jakmile mě přijali tak mi vše odeznělo :zed: (asi tím že když sme jeli tak bylo -25 a auto začalo hřát až před nemocnicí takže sem půl hodiny střídavě prodýchávala a klepala kosu :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
6.7.13 13:26

@AnnaP Vždycky je přeci řešení se sanitkou, tak nech chlapa v klidu, ty si všechno dochystej, zkus obvolat kamarádky, ať je někdo v pohotovosti a v nutném případě zavolej sanitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
6.7.13 13:27

@AnnaP, ja bych asi jela do porodnice na kontrolu i s prckem…Kouknou na tebe a uz budes vedet, zda povolavat manzela z prace… Lepsi nez to pak honit na posledni chvili ve stresu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.7.13 13:28

@AnnaP uz tech kontrakci par bylo takze pokud je moznost stalo by za to nechat se zkontrolovat v porodce…hlavne monitor a dozvedela by ses i jak jsi na tom.
Pokud ta moznost neni jako ze pises ze ne tak zbyva jedine vysetrit cipek coz nevim jestli zvladnes pokud jsi to nikdy nedelala 8)

@MarieOVMUC posly jako od menstruace bych chtela zazit :mrgreen: ja mela vzdycky regulerni kontra :P odlisila to jedine vana jinak nic :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
6.7.13 13:41

@AnnaP neboj,me atb tez nestihli dat, po porodu malou dobly a je vse ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
6.7.13 14:02

@quinny pisu, co mi rekli v nemocnici d:) poslicky jsem nemela:)) bylo to mysleno, ze ty poslicky jdou smerem od podbrisku dal, tam zacinaji. zatimco kontrakce pripravující porod zacinaji pod zaludkem.

já zazila jeden porod, kousek druheho a neustále tvrdnutí bricha, které je jen neprijemne, ale nebolí, poslicky se mi zatim vyhly:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
6.7.13 14:06

@MarieOVMUC tak v tom případě sem se na cca 6cm otevřela při poslíčkách protože do těch 6cm sem měla jen v podbříšku :mrgreen: až pak mi začly od žaludku a od páteře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
6.7.13 14:07

@AnnaP Měla jsem něco podobného - celý den - asi týden před porodem, pak se to uklidnilo, ale na druhý den mi odešla zátka a za týden jsem porodila :lol: Pokud ti to teplá voda nerozjede, tak bych asi počkala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí