Roleta místo dveří

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4619
23.4.12 11:59

Roleta místo dveří

Potřebovala bych radu či typ.

Budeme kupovat byt a hledáme nějakou levnější variantu pro uložení oblečení. V ložnici máme výklenek o šířce 2,07 m, výšce 2,40 m a hloubce 46 cm. První jsem uvažovala o koupení skříně, ale nechci, aby to vypadalo jako pěst na oko. Skříň na míru zatím nechci. Už tak vyletí dost peněz oknem.

Napadlo mě tento výklenek doplnit o tyč na ramínka, možná nějakou tu poličku a zavřít to roletou.

• horizontální roleta
  • po obou stranách kolejnička
  • možnost většího rozměru než na okna
  • možnost nějakého obrazu či jiné, než bílé barvy
  • cenově dostupná

Dál mě zatím nic moc nenapadá. Nevíte o nějaké firmě nebo nemáte nějaký typ??? :think: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
23.4.12 12:13

Řekla bych, že jakýkoliv atypický rozměr tě vyjde celkem draho (máme atyp okna a blbá síť proti mouchám v rámu stála 2×tolik, zkrátka proto, že je to atyp, bylo to tak přímo uvedené i na faktuře :zed: )

Pokud šetříte, dala bych tam zkrátka dveře jako na skříň, buď otvírací nebo šoupací. Radši šoupací, protože na 2m by muselo být víc křídel. A protože šoupačky 2,4 na výšku by zas vyšli dráž, tak 2m, do výšky konce polici ze stejného materiálu jako ty šoupačky a máš „skříň“. Těch zbývajících 40cm můžete buď využívat a kdyby tě tam ta mezera moc štvala, tak to snížit sádrokartonem.
A nebo nejlevnější varianta by byla samozřejmě závěs, píchnete tam konzolku s takovýma těma zapuštěnýma pojezdy (ne tyč s kroužky), vnitřek vybavíte jako skříň a až budou peníze nazbyt, tak tam nechat udělat nějaké pěkné šoupací dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
23.4.12 12:24

Aniralk, koukni sem, je to e-shop mého manžela - http://www.zaluzie24.eu/, můžeš mu zavolat a určitě ti poradí. Ceny jsou tam poloviční než v obchodě, jen ti to musí tvá polovička namontovat - není to těžké, dokážu to i já. Naši známí mají podobné místo a dali tam vertikální žaluzii růžovo fialovou a vypadá to suprově. barev je tam hodně, dá se to naladit. Osobně mi přijde vertikála jednodušší než roleta, ale nejsem v tomto znalec.
Mrkni na fb, je to přímo ten jejich prostor: http://www.facebook.com/photo.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
23.4.12 12:26

My jsme tyhle výklenky a nedostatek úložného prostoru řešili tím, že tam přítel přidělal lamelová dvířka…viz obrázek. Mně se to hodně líbí a vyjde to levněji než vestavná skříň. Jdou koupit v různých rozměrech v Obi, Bauhausu, Baumaxu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
23.4.12 12:37

Gladys: A jaká firma to byla, není-li to tajné. ;)

Girasol: Máš pravdu, verikálka je lepší než horizontální roleta, ale já jsem trošku magor. Mám problémy s věcmi, které nejsou zabezpečené a můžou se pohybovat. :think: Tzn. že špatně snáším houpačky, květináče ve vzduchu a když je hodně špatně, tak i záclony. :zed: :lol: Prostě MA…GÓÓÓR. :oops:
Každopádně mrknu se, děkuji. ;) A on je schopen udělat i tu horizontálku?

andreiika: Ale už tam potřebuji nějaký rám, ne? Právěže je hloubka 46 cm, chtěla bych ušetřit místo. Zašupovačky se musí někam „odsunout“, dveře potřebují rám. Ty rolety jsou na kolejničce a po bokách to drží.

Nehoupe se to :oops: , roluje se to nahoru a montuje se to ke zdi.
Už jsem si říkala, koupit „látku, plátno“ nebo jak to nazvat, dát to švadleně, koupit kolejnice a třeba na to něco namalovat, ale na to si asi netroufám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
23.4.12 13:44

:) Hm, s tebou to bude těžké. On má celý sortiment žaluzek + to co nemá na e-shopu dokáže sehnat za dobrou cenu i tak. Já tomu moc nerozumím, ale je tam číslo, tak zavolej (když to nevezme, zavolá zpět) a určitě ti poradí. Teoreticky by tam šlo dát i plissé nebo ta roleta, možná bude i nějáká vertikála co se dá zachytit dole i nahoře, ale to netuším. Za zeptání nic nedáš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný